aha, no nie wiem , tak słyszałam, pomyślałam - zapytam się, ale w tej Szwajcarii to o ile mogą być zarobki wyższe? Pytam się z czystej ciekawości i piszecie że jak przez firmę szwajcarską to i ubezpieczenie normalne?
aha, no nie wiem , tak słyszałam, pomyślałam - zapytam się, ale w tej Szwajcarii to o ile mogą być zarobki wyższe? Pytam się z czystej ciekawości i piszecie że jak przez firmę szwajcarską to i ubezpieczenie normalne?
Z tego co ja się orientuję to tak ze trzy tysiące euro jest więcej - na bank .....jak się skoczy -:))))))))))))))))
Te,co lubią ciepełko zapewne czuja się świetnie w pracy,bo nasi pdp przeważnie marzna i ogrzewanie potrafi nawet latem "chodzić"
Ja w tej chwili leże sobie z laptopem w łóżeczku,okno mam otwarte na cała szerokość i tak zostanie.Uwielbiam jak nie jest mi gorąco.Szczerze mówiąc okno mam otwarte na całąszerokość od dnia przyjazdu do pracy-dzień i noc i tylko 3 razy zostawiawiałam w pozycji uchylonej,bo jakoś chłodniej mi było.
A w tej chwili jest mi bardzo ciepło,bo testuję nową kołderkę.Zakupiona za tzw.punkty zakupowe w sklepie Kaiser"s.Koszt zakupu 30 euro i warto je wydać.Polecam,jeśli ktośzbiera takie punkty.
Ubezpieczenie takie jak tam obowiązuje Szwajcarów. Podatek też tam się płaci.Mimo sporych potraceń zostaje i tak dużo.Warto.
Z tego co ja się orientuję to tak ze trzy tysiące euro jest więcej - na bank .....jak się skoczy -:))))))))))))))))
To się zapoznaj ze zwierzątkami.Przecież tak ogólnie zwierzatka lubisz-tylko obcych nie,prawda?
Ja to teraz zapoznaję sie z pająkiem.Zamieszkał sobie po zewnetrznej stronie okna,najpierw skromnie w rogu,a teraz pajeczyna jest na całym oknie.Obserwuję,jak on żywi sie innymi owadami.Inaczej pożera małe muszki a inaczej takie wieksze,coś jak ćmy.Fajny jest.