Na wyjeździe #14

25 września 2014 22:38 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

aha, no nie wiem , tak słyszałam, pomyślałam - zapytam się, ale w tej Szwajcarii to o ile mogą być zarobki wyższe? Pytam się z czystej ciekawości i piszecie że jak przez firmę szwajcarską to i ubezpieczenie normalne?

Z tego co ja się orientuję to tak ze trzy tysiące euro jest więcej - na bank .....jak się skoczy -:))))))))))))))))
25 września 2014 22:38
Te,co lubią ciepełko zapewne czuja się świetnie w pracy,bo nasi pdp przeważnie marzna i ogrzewanie potrafi nawet latem "chodzić"
Ja w tej chwili leże sobie z laptopem w łóżeczku,okno mam otwarte na cała szerokość i tak zostanie.Uwielbiam jak nie jest mi gorąco.Szczerze mówiąc okno mam otwarte na całąszerokość od dnia przyjazdu do pracy-dzień i noc i tylko 3 razy zostawiawiałam w pozycji uchylonej,bo jakoś chłodniej mi było.
A w tej chwili jest mi bardzo ciepło,bo testuję nową kołderkę.Zakupiona za tzw.punkty zakupowe w sklepie Kaiser"s.Koszt zakupu 30 euro i warto je wydać.Polecam,jeśli ktośzbiera takie punkty.
25 września 2014 22:39 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Z tego co ja się orientuję to tak ze trzy tysiące euro jest więcej - na bank .....jak się skoczy -:))))))))))))))))

buuuaaaaaahahaha, no to skaczę ::)), na jednej nodze buuaaahaha::::)))))))))
podzielę się z Tobą, a co tam..ahhahahaha
25 września 2014 22:40
Impala

Te,co lubią ciepełko zapewne czuja się świetnie w pracy,bo nasi pdp przeważnie marzna i ogrzewanie potrafi nawet latem "chodzić"
Ja w tej chwili leże sobie z laptopem w łóżeczku,okno mam otwarte na cała szerokość i tak zostanie.Uwielbiam jak nie jest mi gorąco.Szczerze mówiąc okno mam otwarte na całąszerokość od dnia przyjazdu do pracy-dzień i noc i tylko 3 razy zostawiawiałam w pozycji uchylonej,bo jakoś chłodniej mi było.
A w tej chwili jest mi bardzo ciepło,bo testuję nową kołderkę.Zakupiona za tzw.punkty zakupowe w sklepie Kaiser"s.Koszt zakupu 30 euro i warto je wydać.Polecam,jeśli ktośzbiera takie punkty.

Latem ogrzewania nie dotykam :) wtedy wystarcza mi ciepełko ze słoneczka.
25 września 2014 22:41 / 3 osobom podoba się ten post
agamor

aha, no nie wiem , tak słyszałam, pomyślałam - zapytam się, ale w tej Szwajcarii to o ile mogą być zarobki wyższe? Pytam się z czystej ciekawości i piszecie że jak przez firmę szwajcarską to i ubezpieczenie normalne?

Ubezpieczenie takie jak tam obowiązuje Szwajcarów. Podatek też tam się płaci.Mimo sporych potraceń zostaje i tak dużo.Warto.
25 września 2014 22:43 / 1 osobie podoba się ten post
mozah aM

Ubezpieczenie takie jak tam obowiązuje Szwajcarów. Podatek też tam się płaci.Mimo sporych potraceń zostaje i tak dużo.Warto.

ooo widzisz arabrab, a Ty chcesz na banki skakać :)))), a do Szwajcarii to nie łaska?....:)))))))))))))))))))
25 września 2014 22:45 / 1 osobie podoba się ten post
No jakże,przeciez własnie ten kraj z banków słynie.
25 września 2014 22:45
Barbara niepowtarzalna

firma z torunia (przekretasy) oferuja 2500e na poczatek, do 3 m-cy potem trzeba sie meldowac w szwajcarii i zarobki spadaja do 2100e, ogolnie sa to przeliczenia bo przewaznie zarabia sie we frankach.

czemu przekretasy bo pobieraja 900 frankow za wyzywienie, i podobno to wraca do rodziny pdp - sciema totalna

Fakt faktem zarabia sie wiecej niz w DE, zycie zas jest tam tez drozsze....
Jadac z firmy szwajcarskiej na dluzej niz 90 dni trzeba sie meldowac i placic dosc wysokie podatki... podatki roznia sie od kantonow (cos na zasadzie niemieckich landow).
25 września 2014 22:50
Racja,do mnie kot sąsiada w nocy przez okno zaglądałNiechby sobie zagladal ale po co mnie drapaniem po szybie obudził?

25 września 2014 22:52
A ja niestety nie wiem dokładnie ile się zarabia w Szwajcarii.To,ze tam drożej słyszałam a nawet kasia63 podawała ceny.Natomiast czy zarobki wynoszą np. od 2000euro wzwyż tego nikt nie pisze.A może to jest 2500euro(w przeliczeniu na euro piszę).Takie teksty,że warto są bardzo lakoniczne,a przecież nikt nie pyta ile dokładnie zarabia dana opiekunka,ale od jakiej kwoty się to zaczyna-to też taka tajemnica?
25 września 2014 23:00 / 1 osobie podoba się ten post
To się zapoznaj ze zwierzątkami.Przecież tak ogólnie zwierzatka lubisz-tylko obcych nie,prawda?
Ja to teraz zapoznaję sie z pająkiem.Zamieszkał sobie po zewnetrznej stronie okna,najpierw skromnie w rogu,a teraz pajeczyna jest na całym oknie.Obserwuję,jak on żywi sie innymi owadami.Inaczej pożera małe muszki a inaczej takie wieksze,coś jak ćmy.Fajny jest.
25 września 2014 23:03 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Tyle to nie ma,ale co by osiągnąć ten pułap,to sobie skoczę na ich bank w stroju Krakowianki:)Pod obszerną kiecką to się i futerał na skrzypce zmieści:)))
25 września 2014 23:12 / 4 osobom podoba się ten post
Gitarę weź:)))
25 września 2014 23:20 / 2 osobom podoba się ten post
ja w warmińskim, ale mam elegancki kuferek...
25 września 2014 23:25 / 2 osobom podoba się ten post
Impala

To się zapoznaj ze zwierzątkami.Przecież tak ogólnie zwierzatka lubisz-tylko obcych nie,prawda?
Ja to teraz zapoznaję sie z pająkiem.Zamieszkał sobie po zewnetrznej stronie okna,najpierw skromnie w rogu,a teraz pajeczyna jest na całym oknie.Obserwuję,jak on żywi sie innymi owadami.Inaczej pożera małe muszki a inaczej takie wieksze,coś jak ćmy.Fajny jest.

Dopoki za oknem,to fajny. A jakby ci w nocy po kołderce spacerował,to juz nie byłby fajny.  

Dziewczyny,świetokrzyski strój ,taki w paski,też jest super. I w razie czego,to i na więzienny pasiak sie nada....