Na wyjeździe #14

26 września 2014 13:01
barbarella

Nikomu się nie przyznam ile zarabiam, a na forum nigdy!!!! Mój mąż też nie wie!

BRAWO! Ja też;))) Niby jestem anonimowa,ale nie powiem ile dokladnię mam eurasków;)Ale jak ktos otwarcie tu mówi o swoich zarobkach to uważam też OK,jesli ma ochotę!
26 września 2014 13:02
PiotrDominik

Masz racje, jesli sie ktos nie zna moze zaszkodzic nozyczkami czy wogole taka praca.  Skonczylem kurs manicure i pedicure + medyczny. W takim wypadku moge to wykonywac. Biore za to kase bo same narzedzia mnie kosztuja, nie wszystko mozna samemu zdezynfekowac, wiec trzeba nowe kupic... Wczesniej tez u nas byly fußpflege, ale ciagle ranily babci palce frezarka, raz wdalo sie zakazenie, babcia cukrzyk leczenie trwalo pol roku, rodzina zrezygnowala wiec sie z nimi dogadalem  - zrobilem kurs jak bylem na urlopie, no i oplacalo sie.  

A wiesz o tym nie pomyślałam, a to dobry pomysł jest. Ja w PL miałam zakład manicure i pedicure, nawet mam szkolenie zrobione w Warszawie
z Gehwol'a, medyczny owszem włącznie z zakładaniem klamer na wrastające paznokcie.moją podoipieczną umówiła córka na pedicure,który tu kosztuje 25e.
ale niestey wszystko ostało się w Pl.
Następnym razem razem to jest po nowym roku, wezmę wszytsko do DE. Narzędzi mam dużo, ponieważ ja wszystko nosiłąm do szpitala do sterylizacji, więc jest tego od groma
26 września 2014 13:08
agamor

A wiesz o tym nie pomyślałam, a to dobry pomysł jest. Ja w PL miałam zakład manicure i pedicure, nawet mam szkolenie zrobione w Warszawie
z Gehwol'a, medyczny owszem włącznie z zakładaniem klamer na wrastające paznokcie.moją podoipieczną umówiła córka na pedicure,który tu kosztuje 25e.
ale niestey wszystko ostało się w Pl.
Następnym razem razem to jest po nowym roku, wezmę wszytsko do DE. Narzędzi mam dużo, ponieważ ja wszystko nosiłąm do szpitala do sterylizacji, więc jest tego od groma

Mnie meczy ciagle kupowanie nowych, i przymierzam sie do zakupu autklawu ale to 5 kola  kosztuje, oj zaboli mnie kieszen....
26 września 2014 13:26 / 2 osobom podoba się ten post
Zamów TAXI Mało sie zarabia - żyje się jak hrabia hihi
26 września 2014 13:29 / 3 osobom podoba się ten post
Rowerka z "mientkim" siodełkiem nie masz?:hi hi hi
26 września 2014 13:41 / 4 osobom podoba się ten post
Wichurra,linczu ja się nie boję,ale przeczytałam,ci inni piszą,więc swoje pięć groszy dorzuciłam,nie wzięłam tej kwoty z sufitu,a o kwocie na jedzenie nie będe wspominać,bo ja nie mogłam buzi zamknąc z wrażenia,dlatego jak ktoś się dziwi,ze można pracować za 800e ,tak ja się dziwię komuś,kto zna biegle niemiecki ze pracuje np,za 1200e,gdybym ja go umiała,tak długo bym szukała dobrej szteli,az bym znalazła,zaglądam ale jeszcze zadnego kamienia na czole nie mam,,hi hi
26 września 2014 13:50 / 1 osobie podoba się ten post
andrea, bardzo troskliwe te "Twoje" siostrunie :)))))))
26 września 2014 13:51 / 3 osobom podoba się ten post
Moja pdp ma grzybicę stóp, przed pierwszym moim przyjazdem tutaj spędziła miesiąc w domu starców i chyba stamtąd to przywlokła. Ta paniusia od pielęgnacji stóp leczy to świństwo od marca ! W tym momencie wygląda to tragicznie, od miesiąca mówię córce, że jest źle, że to za długo trwa, Ona tylko, ale fuspflege powiedziała... No dzisiaj nie wytrzymałam i powiedziałam córce, że przy cukrzycy babci to najlepiej stopy obciąć już teraz. Wspomniałam o moim zdrowiu, oj nagadałam. Jeden telefon i na poniedziałek dermatolog umówiony. Do firmy od 3 dni nie mogę się dodzwonić, chciałam naskarżyć.Pdp z cukrzycą od córki na pocieszenie dostała torebkę żelków :) Na zdrowie oczywiście.
26 września 2014 14:07 / 2 osobom podoba się ten post
kursy, szkolenia ......Andrea a ci ludzie to myślisz, że inaczej robią pedicure? Wiadomo, że są ludzie i ludziska, ja tam zakładu otwierać nie mam zamiaru, ale dorobic czemu nie, jak mam fach i potrafię. 
26 września 2014 14:10
PiotrDominik

Mnie meczy ciagle kupowanie nowych, i przymierzam sie do zakupu autklawu ale to 5 kola  kosztuje, oj zaboli mnie kieszen....

No autoklaw drogi jest to fakt, nie zainwestowałabym gdybym miała tylko tym dorabiać. ale zakup może więcej narzędzi, jak zjeżdżasz do PL dogadaj się ze sterylizatornią w szpitalu, kup rękaw do sterylizacji, zapłać to nie dużo kosztuje i może będzie po problemie. 
Nie wiem jeszcze jak często zjeżdżasz do PL.
26 września 2014 14:15
agamor

No autoklaw drogi jest to fakt, nie zainwestowałabym gdybym miała tylko tym dorabiać. ale zakup może więcej narzędzi, jak zjeżdżasz do PL dogadaj się ze sterylizatornią w szpitalu, kup rękaw do sterylizacji, zapłać to nie dużo kosztuje i może będzie po problemie. 
Nie wiem jeszcze jak często zjeżdżasz do PL.

co 3-6 m-cy roznie bywa..... 
w sterylizowanie na wlasna reke nie do konca wierze, autoklaw da mi wiecej pewnosci.... drogi jest ale to inwest na przyszlosc. 
26 września 2014 14:30
lodyga

Witam.. nie wiem w jaki temat muszę wejść aby otrzymać od Was fachową pomoc. Otóż firma Tigerjob nie zapłaciła mi za pracę tłumacząc się , że posrednik niemiecki trzyma pieniądze. Gdzie mam się udać po przyujeździe do domu, bo obecnie jestem na wyjeździe z innej firmy. Nawet do mnie nie zadzwonili z przeprosinami czy wytłumaczeniem sytuacji, sama musiałam kontaktować się z posrednikiem niemieckim. Zostałam bez naleznych mi pieniędzy...

Taki sam problem maja osoby z Career Investement,wejdz w wątek o tej firmie
26 września 2014 14:39
PiotrDominik

co 3-6 m-cy roznie bywa..... 
w sterylizowanie na wlasna reke nie do konca wierze, autoklaw da mi wiecej pewnosci.... drogi jest ale to inwest na przyszlosc. 

ale właśnie te narzędzia są steryzlizowane w szptalnym autoklawie (tak jak do zabiegów) i na opakowaniu masz pdaną datę sterylizacji, ona jest ważna pół roku
26 września 2014 15:15
Pozwolę sobie jeszcze na chwile powrócić do tematu "Szwajcarja".A czym tam jeździcie?Czy nasze busy też robia takie trasy,czy tylko Sindbad itp.?

Dziekuje jednocześnie za wszystkie wcześniejsze info.Nie jestem non stop przy laptopie,a dodatkowo mamy dzisiaj nieco trudny dzień,niestety.
26 września 2014 15:35 / 6 osobom podoba się ten post
Mnie dziś dziadek zawołał i pyta czym czyszczę zlewozmywak, to mówię, płynem, gabką itd. A on, że teraz mówili w tv że najlepiej się czyści obierkami z ziemniaków i jest taniej, ja na to , ze jasne, nie ma problemu, ale musiałam wyjść, bo już mnie trzęsło ze śmiechu, już sobie wyobrażam jak to robię. Pierwszy raz mi dziadek z czymś takim wyskoczył, Tv to dla niego wyrocznia:)