Nikomu się nie przyznam ile zarabiam, a na forum nigdy!!!! Mój mąż też nie wie!
Nikomu się nie przyznam ile zarabiam, a na forum nigdy!!!! Mój mąż też nie wie!
Masz racje, jesli sie ktos nie zna moze zaszkodzic nozyczkami czy wogole taka praca. Skonczylem kurs manicure i pedicure + medyczny. W takim wypadku moge to wykonywac. Biore za to kase bo same narzedzia mnie kosztuja, nie wszystko mozna samemu zdezynfekowac, wiec trzeba nowe kupic... Wczesniej tez u nas byly fußpflege, ale ciagle ranily babci palce frezarka, raz wdalo sie zakazenie, babcia cukrzyk leczenie trwalo pol roku, rodzina zrezygnowala wiec sie z nimi dogadalem - zrobilem kurs jak bylem na urlopie, no i oplacalo sie.
A wiesz o tym nie pomyślałam, a to dobry pomysł jest. Ja w PL miałam zakład manicure i pedicure, nawet mam szkolenie zrobione w Warszawie
z Gehwol'a, medyczny owszem włącznie z zakładaniem klamer na wrastające paznokcie.moją podoipieczną umówiła córka na pedicure,który tu kosztuje 25e.
ale niestey wszystko ostało się w Pl.
Następnym razem razem to jest po nowym roku, wezmę wszytsko do DE. Narzędzi mam dużo, ponieważ ja wszystko nosiłąm do szpitala do sterylizacji, więc jest tego od groma
Mnie meczy ciagle kupowanie nowych, i przymierzam sie do zakupu autklawu ale to 5 kola kosztuje, oj zaboli mnie kieszen....
No autoklaw drogi jest to fakt, nie zainwestowałabym gdybym miała tylko tym dorabiać. ale zakup może więcej narzędzi, jak zjeżdżasz do PL dogadaj się ze sterylizatornią w szpitalu, kup rękaw do sterylizacji, zapłać to nie dużo kosztuje i może będzie po problemie.
Nie wiem jeszcze jak często zjeżdżasz do PL.
Witam.. nie wiem w jaki temat muszę wejść aby otrzymać od Was fachową pomoc. Otóż firma Tigerjob nie zapłaciła mi za pracę tłumacząc się , że posrednik niemiecki trzyma pieniądze. Gdzie mam się udać po przyujeździe do domu, bo obecnie jestem na wyjeździe z innej firmy. Nawet do mnie nie zadzwonili z przeprosinami czy wytłumaczeniem sytuacji, sama musiałam kontaktować się z posrednikiem niemieckim. Zostałam bez naleznych mi pieniędzy...
co 3-6 m-cy roznie bywa.....
w sterylizowanie na wlasna reke nie do konca wierze, autoklaw da mi wiecej pewnosci.... drogi jest ale to inwest na przyszlosc.