Na wyjeździe #14

02 października 2014 19:37 / 2 osobom podoba się ten post
Może Ci otworzą:) U mnie też nie było, ale się dowiedzieli, że nadciągam i co by obroty wzrosły, to otworzyli nową filię:)
02 października 2014 19:40 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra

Może Ci otworzą:) U mnie też nie było, ale się dowiedzieli, że nadciągam i co by obroty wzrosły, to otworzyli nową filię:)

Chciałabym,chciała ale jak znam życie to nie otworzą bo nie powqiedziałam im ,że przyjeżdżam,na śmierć zapomniałam :))
02 października 2014 19:47 / 1 osobie podoba się ten post
Poczekamy, zobaczymy )
02 października 2014 19:49 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

Poczekamy, zobaczymy :-))

Noooo nieeee Ty pesymistka??? Nie pisz tak bo zacznę podejrzewać,ze to nie Twoje wpisy :))))
02 października 2014 19:49 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Czytam Twoje perypetie i mogę powiedzieć Ci,że na prawdę jestem dumna z Ciebie jak świetnie załatwiasz sprawy.Nie dałaś sie zrobić w konia przez "koleżankę",dzwonisz do agencji i starasz się o względny spokój za to wielkie graulacje.
Pisałam ,że już drugi raz spotykam się z tym ,jak jedna drugiej potrafi koło nosa zrobić,kłamią o warunkach pracy i nastawiają przeciw następnej pdp,to poprostu chamstwo,ja czegoś takiego nigdy nie zrozumiem.
Moja pdp do dziś była mrukliwa,mało ze mną rozmawiała,a dziś babcia gadała jak karabin maszynowy i cały czas była uśmiechnięta. Myślę,że chyba potrzebowała czasu na zaakceptowanie mnie,albo były to działania mojej poprzedniczki. mogę tak myśleć,bo tak jak żle opowiadała mi o całej rodzinie pdp i jej samej ,można myśleć ,że to samo mogła im opowiadać o mnie,wcale mnie nie znając.
No i powiedzcie sami,jak można się nie zrazić do Polaków za granicą....

Dziękuję, że tak mnie oceniasz. Masz 100% racji. Moja zmienniczka z kolei bardzo źle mówiła o wcześniejszych opiekunkach. Zamiast w DE wzajemnie sobie pomagać, to niektórzy taką świnię potrafią podłożyć, że hej.
02 października 2014 19:50 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Dziś nareszcie zlokalizowałam centrum miasteczka czyt. sklepy,niestety DM-a tu nie ma,a najbardziej mi na nim zależy. Pomysłowo urządzili się tu,bo Edeka,Rossnan ,warzywniaki,kawiarnie,szkoła,gabinety lekarskie są w jednym miejscu na dużej powierzni w kształcie kwadrata.Czyli taka znowu wiocha to tu nie jest :)

Jeszcze chciałam się poskarżyć,że nie mam ja w życiu szczęścia: już trzeci raz trafiam na urodziny pdp,a co się z tym wiąże ipreza pewnie będzie wielka,wszyscy będą mnie wypytywać o życie prywatne,no tylko się pochlastać...

.....pochlastac ???? A czemu ???? Atrakcyjna,samodzielna,dobrze zarabiajaca bez smyczy kobieta z Polski.Czego wiecej chcesz !!!
02 października 2014 19:53 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Noooo nieeee Ty pesymistka??? Nie pisz tak bo zacznę podejrzewać,ze to nie Twoje wpisy :))))

Moje.
A odnośnie plotkowania, to jeśli ktoś o kimś plotkuje ze mną,  to już wiem, że z kimś plotkuje o mnie.
Ale podobno, jak o kimś nie plotkują, to oznacza, że ten ktoś nie żyje )
02 października 2014 19:53
ORIM

.....pochlastac ???? A czemu ???? Atrakcyjna,samodzielna,dobrze zarabiajaca bez smyczy kobieta z Polski.Czego wiecej chcesz !!!

Proszę Cięęęę Orimieeeeeeee,jeszcze nie uleczyła mnie poezja Lilii,tak ze nic z tego :))))
02 października 2014 19:54 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Moje.
A odnośnie plotkowania, to jeśli ktoś o kimś plotkuje ze mną,  to już wiem, że z kimś plotkuje o mnie.
Ale podobno, jak o kimś nie plotkują, to oznacza, że ten ktoś nie żyje :-))

Tak sądzisz? A o kim plotkują babcie jak nie o zmarłych :)))))))))))))))))))))))))))))
02 października 2014 19:55
ivanilia40

Proszę Cięęęę Orimieeeeeeee,jeszcze nie uleczyła mnie poezja Lilii,tak ze nic z tego :))))

jak nic z tego i co poezja ma do wizerunku jaki przedstawisz Niemca.Uwieza w to co powiesz i nie beda sprawdzac
02 października 2014 19:56 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Orim, Ty to potrafisz pomóc uwierzyć w siebie )
02 października 2014 19:56
ORIM

jak nic z tego i co poezja ma do wizerunku jaki przedstawisz Niemca.Uwieza w to co powiesz i nie beda sprawdzac

A,to miałeś na myśli hahahahahahahhahahaahh
02 października 2014 19:58
ORIM

Dzis bylem na rybach,nad rzeka.Efekt 2 okonie.Czyli bez jakiejs rewelacji.Jednak odpoczynek super.Jutro na obiad ryba ha ha Mowiac jasniej do tej co kupilem zrobie rowniez te zlowione.
Moze ktos wie ile kosztuje pozwolenie na polow ryb w DE ? Ja zapewne bede nie dlugo wiedzial ile kosztuje mandat za lowienie bez pozwolenia hihi

02 października 2014 19:59 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

A,to miałeś na myśli hahahahahahahhahahaahh

no tak to a nie TO hihi
02 października 2014 20:03
kasia63

http://rtw.org.pl/portal/wedkarstwo-w-niemczech-warunki-i-przepisy-krotki-przewodnik_artykul,53.html

No to mnie pocieszylas : 750 Euro za fotke do 5000 bez licencji