betti1964 A ja siedzę i ryczę,rano zrobiłam sobie znowu morfologie OB i żelazo-niby lepiej wiedzieć...Ale ja już nic nie rozumiem,mam miesniaki,usuna mi macice tak za 2.3 miesiace,bo narazie nie krwawię,stosuję HTZ,nie palę,nie piję,a Zelazo mam -18,a najniższe powinno być 40,OB-40,leukocytów powyżej normy,totalna załamka.W poniedziałek zapindalam z powrotem do rodzinnego,ale czarno to widzę...Chyba mnie coś nie toczy?Jezu,a już było tak dobrze.
Kruszyna!Spokój!Nic Cie nie toczy-co najwyzej rozbuchana wyobraźnia!!!!Byc może masz stan zapalny gdzieś w organiźnie ,poza tymi mięśniakami,może anemię.Hemoglobinę jaka masz?Zasugeruj lekarzowi powtórrzenie badania i tzw.rozszerzony profil żelazowy oraz pełną morfologie z płytkami ,to tez taki rozszerzony profil morfologiczny.Nie wiem od kiedy jestes na HTZ ,ale tez moga mieć wplyw na nieprawidlowe wchłanianie żelaza.Nie denerwuj sie na zapas.Nie masz dodatkowo razem z mięśniakami endometriozy?Jeslinie masz problemów gin to skąd decyzja o usunieciu?Konsultowala,s się z jakimś innym lekarzem?.