Wieczorne rozmowy opiekunek i nie tylko

19 września 2014 21:50
betti1964

A ja siedzę i ryczę,rano zrobiłam sobie znowu morfologie OB i żelazo-niby lepiej wiedzieć...Ale ja już nic nie rozumiem,mam miesniaki,usuna mi macice tak za 2.3 miesiace,bo narazie nie krwawię,stosuję HTZ,nie palę,nie piję,a Zelazo mam -18,a najniższe powinno być 40,OB-40,leukocytów powyżej normy,totalna załamka.W poniedziałek zapindalam z powrotem do rodzinnego,ale czarno to widzę...Chyba mnie coś nie toczy?Jezu,a już było tak dobrze.

Kruszyna!Spokój!Nic Cie nie toczy-co najwyzej rozbuchana wyobraźnia!!!!Byc może masz stan zapalny gdzieś w organiźnie ,poza tymi mięśniakami,może anemię.Hemoglobinę jaka masz?Zasugeruj lekarzowi powtórrzenie badania i tzw.rozszerzony profil żelazowy oraz pełną morfologie z płytkami ,to tez taki rozszerzony profil morfologiczny.Nie wiem od kiedy jestes na HTZ ,ale tez moga mieć wplyw na nieprawidlowe wchłanianie żelaza.Nie denerwuj sie na zapas.Nie masz dodatkowo razem z mięśniakami endometriozy?Jeslinie masz problemów gin to skąd decyzja o usunieciu?Konsultowala,s się z jakimś innym lekarzem?. 
19 września 2014 21:59 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

To nie koniec świata. Mysl pozytywne, moja siostra cioteczna lat 52 miała 8 lat usunieta macicę , miała torbielę. Mysl POZYTYWNIE - skutkuję!!!! Duzo zdrówka, zdrówka Ci ŻYCZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jestem po usunieciu, i żyję i dobrze sie miewam.Nie musze kupowac podpasek,nie jestem w kazdym miesiacu przez pare dni 'nieżywa'No i antykoncepcję od dawna mam z glowy.Berdi,nie martw sie,owszem operacja trudna i dochodzi sie do siebie przez pół roku,ale potem normalnie sie funkcjonuje.Zreszta,nie wiadmo przeciez jeszcze czy usuniecie bedzie konieczne.Zalezy od wielkosci miesniaków,i innych rzeczy.
19 września 2014 22:20
Ale czemu o chorobach albo o umieraniu.Niech ktos podsunie inny temat do wieczornych rozmów.
19 września 2014 22:30 / 2 osobom podoba się ten post
Ja mogę o seksie bo mam braki hihi
19 września 2014 22:38 / 1 osobie podoba się ten post
No cóż moge powiedziec wytrzymam jeszcze te 5 tydodni ale bywalo gorzej 3lata i tylko dlatego zem taka werna byla i tylko ogorek wchodzil w gre
19 września 2014 22:47 / 1 osobie podoba się ten post
Nie pojechalam w swiat za chlebem na druga polkule (Kanada),bylam tam jeszcze drugi raz 10 miesiecy ale stwierdzilam ze lepiej u sasiada za miedza pracowac zawsze blizej tym bardziej jak ma sie rodzine 
19 września 2014 22:50
Margolcia tez lubila pisac o seksie i tez rozsmieszaly mnie jej posty do łez,ale ostatnio ucichła jakos:(
19 września 2014 22:50 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

Nie pojechalam w swiat za chlebem na druga polkule (Kanada),bylam tam jeszcze drugi raz 10 miesiecy ale stwierdzilam ze lepiej u sasiada za miedza pracowac zawsze blizej tym bardziej jak ma sie rodzine 

Dawno temu moj szwagier mial możliwośc legalnej i bdb płatnej roboty w USA,ale powiedział,że on co najwyżej to może tam pojechać ,skąd można w razie W na piechotę wrócic!:)No i nie pojechał:):):)
19 września 2014 22:52 / 1 osobie podoba się ten post
To ja bym 1200 km na piechotę? Hmmm
Musiałabym nogi od giunty pożyczyć
19 września 2014 22:56
Aniak

ja dalej zawsze jak zastanawiam się nad tym / jak mnie najdzie / stawiam sobie inne pytanie- owszem , człowiek ma na pewno podawane silne leki przeciwbólowe , jak stan juz jest agonalny - tylko nikt nie wie jak wielki ból odczuwa umierający ? czy dawka leków bezpieczna - taka aby go nie zabiła - podawana przez lekarzy jest wystarczająca ? a jak nie to skazujemy umierającego na cierpienie .

Właśnie miałam taką sytuację na poprzedniej steli .Podopieczna mi powiedziała ,  że gdy zbliży się jej koniec syn pomoże jej odejść i tak się stało dla mnie to było straszne przeżycie nie życzę nikomu .To było mieszkanie w bloku dał mi wolne że mogę sobie pójść on już się mamą zaopiekuje (syn lekarz) no się zaopiekował jak wróciłam to widziałam te jego zastrzyki  i ją ( ile można wieczorem chodzić ?) , no i moja świadomość co on robi , nie jest mi trudno o tym pisac chociaż mineły już 3 m-ce .??????
19 września 2014 22:58 / 1 osobie podoba się ten post
greenandy

Margolcia tez lubila pisac o seksie i tez rozsmieszaly mnie jej posty do łez,ale ostatnio ucichła jakos:(

Ja to  jak krowa duzo ryczy malo mleka w gebie to choch ale i tak czasami strzele buraka 
19 września 2014 23:01 / 4 osobom podoba się ten post
Ja odwrotnie,pisac i gadac o tym nie lubie,ale uprawiać - i owszem
19 września 2014 23:06
A to jestes lepsza haha no nie powiem ja tez lubie fiki miki a sytuacja od wielu lat taka ze mnie wiecej nie ma w domu jak jestem i jak ja ci sie tak napale przez dwa miesiace to jak wracam do domu to tydzien czuje miesnie
19 września 2014 23:08
A co ty parno chcesz przed snem ?
19 września 2014 23:09 / 2 osobom podoba się ten post
steni

Właśnie miałam taką sytuację na poprzedniej steli .Podopieczna mi powiedziała ,  że gdy zbliży się jej koniec syn pomoże jej odejść i tak się stało dla mnie to było straszne przeżycie nie życzę nikomu .To było mieszkanie w bloku dał mi wolne że mogę sobie pójść on już się mamą zaopiekuje (syn lekarz) no się zaopiekował jak wróciłam to widziałam te jego zastrzyki  i ją ( ile można wieczorem chodzić ?) , no i moja świadomość co on robi , nie jest mi trudno o tym pisac chociaż mineły już 3 m-ce .??????

ja powiem tak (możecie mi tam nagadać) i bardzo dobrze, ja też nie chciałabym sie tak męczyć i nie chciałąbym, żeby mnie dzieci oglądały  w takim stanie, potem będą mówić, że się bardzo męczyłam, że źle wyglądałam, po co to? Jak już będę w takim stanie to na pewno chciałabym to przyspieszyć, i tak umrę..