Nasze wpadki za granicą

14 stycznia 2014 20:42 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Zdrowy egoizm pomaga zachować dystans-- co ja będe miała? Ja teraz nie mam nic z opieki, jak poprzednio, ale czas mija niesamowicie szybko, rozmowy, wyjścia, wizyty, na początku brakowalo mi trochę sensu w tej pracy, ale Unterhaltung:) też ma sens.

To nie egoizm - tylko zdrowy rozsądek.... bardzo żle się czulam w tym miejscu. Nie chodzi mi o korzyści, ale straty... Wracając tam poniosę straty...))))
14 stycznia 2014 21:08 / 6 osobom podoba się ten post
E, wiecie jaki to zaszczyt dla PDP bedzie jak sie dowie ,ze jego d....e wyciera ktos z domieszka blekitnej krwi?Ja sie wcale nie nasmiewam,bo i nie mam zamiaru ktorejs dziewczynie dokuczyc....Opowiem moja rodinna anegdotke:Siostra mojego Taty uzurpowala sobie prawa(chwalenia sie)do przynaleznosci do Lubomirskich.Jako mlode dziewcze sluchalam z otwarta geba jak to ktos z ktoregos pokolenia popelnil mezalians,a moj ojciec wk....ny tylko sluchal i nerwowo pociagal papierosa.Ciotka w pewnym momencie mowi "ty to Stasiu nie pamietasz,bo byles malenki,ale cos tam,cos tam". A moze pamietasz?moj ojciec-----noooooo,pamietam jak nasz Tata opowiadal,ze jego matka calowala po butach ekonoma,ze dal jej w polu,przy rozrzucaniu gnoju robote......oj co to sie pozniej dzialo,ciotka pakowala walizke(cos tak powolutku)matka moja lagodzila ,przepraszala za ojca....i tak prysnela moj nadzieja a mialam wtedy z 11-12lat,naleze jednak do pospolstwa..DDD
14 stycznia 2014 21:47 / 1 osobie podoba się ten post
nowadanuta

To nie egoizm - tylko zdrowy rozsądek.... bardzo żle się czulam w tym miejscu. Nie chodzi mi o korzyści, ale straty... Wracając tam poniosę straty...))))

Ja to nazywam egoizmem:), niedawno rozmawialam z corką pdp, że tylko zdrowa, nie wyczerpana psychicznie osoba może z zaangażowaniem wykonywać swoją pracy-- ogólnie pracę.
Opieka to też praca, w dodatku na żywym organiżmie.
14 stycznia 2014 21:49
dorotee

Ja to nazywam egoizmem:), niedawno rozmawialam z corką pdp, że tylko zdrowa, nie wyczerpana psychicznie osoba może z zaangażowaniem wykonywać swoją pracy-- ogólnie pracę.
Opieka to też praca, w dodatku na żywym organiżmie.

To wszystko prawda Dorotee....))))
28 stycznia 2014 19:02 / 1 osobie podoba się ten post
przeczytałam CAŁOŚĆ i prawie się posikałam ze śmiechu :D
dzięki, że mi tak humor poprawiłyście!
Dawajcie więcej, ja swoje ewentualne wpadki muszę sobie przypomnieć, mam tu tak nudno, że trudno o jakieś
28 stycznia 2014 20:21 / 1 osobie podoba się ten post
pikel ,pinkel nie,pikel ......rozum mi dzisiaj odebralo ,poprawilam sie natychmiast ale........niesmak pozostal .:(
03 lutego 2014 15:25 / 21 osobom podoba się ten post
Zawsze uważałam się za osobę na przyzwoitym poziomie intelektualnym, ale życie ukarało mnie za to aroganckie zarozumialstwo. Dobrze mi tak. :D Dopiero kilka dni temu, kiedy wyrzucalam puste opakowania zorientowałam sie,że do zmywarki wrzucałam kostki do WC. Jakim cudem nie zorientowałam się,że kostki do zmywania sa przeciez najczęściej prostokątne a te do WC okrągłe, to nie wiem. Pasować , pasowały, w pojemniczku sie mieściły, no to jaki problem.... Nawet dobrze zmywały, wszyściutko błyszczało,że hej. Oczywiście podopiecznej nie pochwaliłam się moja nowatorską metoda zmywania. :D
03 lutego 2014 15:27 / 2 osobom podoba się ten post
Lawenda

Zawsze uważałam się za osobę na przyzwoitym poziomie intelektualnym, ale życie ukarało mnie za to aroganckie zarozumialstwo. Dobrze mi tak. :D Dopiero kilka dni temu, kiedy wyrzucalam puste opakowania zorientowałam sie,że do zmywarki wrzucałam kostki do WC. Jakim cudem nie zorientowałam się,że kostki do zmywania sa przeciez najczęściej prostokątne a te do WC okrągłe, to nie wiem. Pasować , pasowały, w pojemniczku sie mieściły, no to jaki problem.... Nawet dobrze zmywały, wszyściutko błyszczało,że hej. Oczywiście podopiecznej nie pochwaliłam się moja nowatorską metoda zmywania. :D

haaaaaaaahahahahahahahahahaahha
NIe mogę :P
03 lutego 2014 15:28 / 2 osobom podoba się ten post
Lawenda

no to jest hit!!!!!!:))))
03 lutego 2014 15:29 / 1 osobie podoba się ten post
efka66

no to jest hit!!!!!!:))))

:D :D :D
A może, cholewcia, pierwszy objaw demencji......
03 lutego 2014 15:32 / 2 osobom podoba się ten post
Lawenda

nie no znowu sie poplulam HHhahahahahahaaaaaaaaaaaaaaah!
03 lutego 2014 15:34
dawajcie więcej :d
03 lutego 2014 15:41 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

Buahahahahahahahahaha,dobre:D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D bUAHAHAHAHAHAHAH
03 lutego 2014 15:44 / 5 osobom podoba się ten post
Dziekuję wam, moje kochane, za uznanie dla moich wiekopomnych osiągnięć w dziedzinie czystości i porządku. Urzedzam jednakże ,ża posiadam wyłączny patent na zmywanie taką metodą i od naśladowczyń żądam tantiemy. :D
03 lutego 2014 15:52 / 2 osobom podoba się ten post
Lawenda

Dziekuję wam, moje kochane, za uznanie dla moich wiekopomnych osiągnięć w dziedzinie czystości i porządku. Urzedzam jednakże ,ża posiadam wyłączny patent na zmywanie taką metodą i od naśladowczyń żądam tantiemy. :D

A nie wychodzi to taniej?  Mogłabyś się pochwalić,przed podopieczną jak to Ty oszczędna jesteś:)))