Na wyjeździe #15

10 października 2014 20:53 / 8 osobom podoba się ten post
A propos powyższej nowiny i zawierania nowych znajomości, to opiszę , jak poznałam niedaleką sąsiadkę Polkę.Byłam na swojej stelli ok 2 tyg. W niedziele popołudniu, przychodzi do nas ( ja i PDP) przystojny Niemiec i pyta mnie, czy nie chciałabym poznać jego mamy ( w rzeczywistości teściowa) , bo ona mieszka tutaj już z nimi 4 lata i jest trochę wyobcowana, bo mało zna język i nie ma znajomych. Oczywiście poznałyśmy się i teraz po kilku miesiącach ta znajomość przeradza się w przyjażń. Ja ogólnie mam szczęście do spotykania dobrych ludzi na swojej drodze, czym też dzielę się z radością.
10 października 2014 21:03
nianta

" Wpadłyśmy sobie w objęcia a PDP zaczęła klaskać "

Przepraszam, ale tak mnie ten tekst rozbawił...

Oczywiście zazdroszczę znalezienia nowej znajomości:) ja tu tylko rosjanki czasem słyszę, a po polsku tylko panów robotników, którzy kupowali skrzynkę napiojów i kilka butelek wódki ;D

Moja PDP ( nazywam ją Beaby ) jest  niesamowicie  pozytywną osobą.Jest pod tym względem naprawdę wyjątkowa.  
11 października 2014 16:28
byłam sobie z pdp i jej wnuczką na spóźnionych lodach urodzinowych ;]

takie sobie były.

Oczywiście jutro się komplikuje sprawa, bo mam wolne i zawsze któreś z dzieci ją zabierało do siebie na cały dzień, ale jutro akurat ani córka ani syn nie mają czasu za bardzo, więc przyjedzie rano wnuczka i będzie tu z babką, a ja muszę się ulotnić ;/
no dobra na kilka godzin się z moim gdzieś wybiorę, ale co tu cały boży dzień robić ? chcieliśmy mieć trochę czasu dla siebie w domu ;/
a pdp jeszcze z tekstem do wnuczki dzisiaj, że ona nie chce tak kursować , więc może rodzinka posiedzieć z nią w domu jak mnie nie będzie -_-
dupa.
11 października 2014 16:54
ja dziś mam dylemat komu kibicować, od kilku lat gorąco w Mundialach i Euro Niemcą kibicowałam, bo nasi to zawsze albo nie grali albo odpadali szybko, ale dziś jako Polka będę naszym kibicować, a nóż im się uda wybrać z mistrzami świata xD
11 października 2014 17:55
Cięszę się, że już dzisiaj jadę do domu, ale moja radość przeplata się ze smutkiem (((
W nocy przyjechała zmienniczka, rano dziadzio powitał ją ładnie i uśmiechnięty.
Ok. godz, 10.30 siedziałyśmy w moim pokoju, gdy nagle usłyszałyśmy wołanie bieta !!!
Natychmiast ruszyłyśmy biegiem na dół i co się okazało : dziadek prawie nieprzytomny, nic do niego nie docierało, blady jak prześcieradło, koszula mokra.... Reakcja nasza telefon pod 112. Zanim przyjechali, przez telefon otrzymywałyśmy instrukcje co mamy robić. Teraz dziadzio jest w szpitalu na intensywnej terapii. Jestem cała rozdygotana, nie będę miała spokojnej podróży.
Bardzo współczuję zmienniczce, że zostaje sama z babcią w tak trudnym momencie.
11 października 2014 17:59 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

Cięszę się, że już dzisiaj jadę do domu, ale moja radość przeplata się ze smutkiem (((
W nocy przyjechała zmienniczka, rano dziadzio powitał ją ładnie i uśmiechnięty.
Ok. godz, 10.30 siedziałyśmy w moim pokoju, gdy nagle usłyszałyśmy wołanie bieta !!!
Natychmiast ruszyłyśmy biegiem na dół i co się okazało : dziadek prawie nieprzytomny, nic do niego nie docierało, blady jak prześcieradło, koszula mokra.... Reakcja nasza telefon pod 112. Zanim przyjechali, przez telefon otrzymywałyśmy instrukcje co mamy robić. Teraz dziadzio jest w szpitalu na intensywnej terapii. Jestem cała rozdygotana, nie będę miała spokojnej podróży.
Bardzo współczuję zmienniczce, że zostaje sama z babcią w tak trudnym momencie.

Toż to jakaś epidemia. Twój dziadek w szpitalu, moja babcia i pdp Nianty też. Ja tego tak nie przeżywam bo babcia trafiła do szpitala na drugi dzień po moim przyjeździe, nie miałyśmy czasu aby się zżyć i może dobrze.
11 października 2014 18:06 / 3 osobom podoba się ten post
1:1dlaPolski)))))
11 października 2014 18:12 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

1:1dlaPolski:-))))))

A nie przesdziłas z tym 1: 1 dla Polski nie za duza roznica bramek))))) masz poczucie humoru.
11 października 2014 18:23
ja myslę tak samo jak Andrea ....2;0 dla DE
11 października 2014 18:24 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

1:1dlaPolski:-))))))

Żarty na temat słyszę od rana. 
A to mamy oglądać osobno mecz, a to pochować wszystkie ostre noże w domu, przegrany stawia szampana itd.
Każde kolejno wpadające do nas dziecko przygotowało własny witz  

11 października 2014 18:37 / 1 osobie podoba się ten post
Patrze ze mecz na POLSACIE, patrze dalej a ja nie mam polsatu, ja prawie wcale nie ogladam telewizji w Polsce. Podpowiedzcie gdzie obejrzec ten mecz na necie, dzieki.
11 października 2014 18:59 / 1 osobie podoba się ten post
Mnie to się już kilka dni temu śniło, że nam Niemcy w pierwszej minucie bramkę strzelili, niestety nie wiem co było dalej, bo się obudziłam.
11 października 2014 19:00
To bedzie rewolucja-:)) badz nie -:((( trxeba pamuetac o slowach Marszalka Pilusudskiego-- Kto nie byl buntownikiem za mlodu bedzie swinia na starosc! Ja sie czesto buntuje)) dlaczego dzisiaj w Wawie ma byc tak jak zawsze:---)))))
11 października 2014 19:14
margolcia

Patrze ze mecz na POLSACIE, patrze dalej a ja nie mam polsatu, ja prawie wcale nie ogladam telewizji w Polsce. Podpowiedzcie gdzie obejrzec ten mecz na necie, dzieki.

Czytałam,że na IPLI-darmowo.
11 października 2014 19:15 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Jedz do Warszawy:)