Na wyjeździe #15

28 października 2014 11:52
didusia

Powiedzcie mi moje ludki co pan doktor miał na myśli mówiąc na temat dzisiejszej wizyty ( oma znów chora na własne życzenie). Cytuję będę między 11 a 13 lub 13-15 . Nie rozumiem dlaczego nie mógł powiedzieć ludzie czekajcie 4 godziny absolutnie nie mam pojęcia po co rozdzielał godziny.

a to akurat proste.Macie czas - blizej nie do okreslenia - aby zjesc obiad.Poza tym na kazdy z tych terminow wez poprawke jakies 2 godz
28 października 2014 11:59 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

a to akurat proste.Macie czas - blizej nie do okreslenia - aby zjesc obiad.Poza tym na kazdy z tych terminow wez poprawke jakies 2 godz

Mnie to tylko jeży ,że nie powie prosto z mostu 4 godziny czekajcie a jeszcze mnie razi to ,że moja pauza będzie się bujać. Oma na pewno nie będzie siedziała i czekała ,położę ja do łózka około 13.00 -jak przyjdzie doktorek niech bada w betach .
28 października 2014 12:10
didusia

Mnie to tylko jeży ,że nie powie prosto z mostu 4 godziny czekajcie a jeszcze mnie razi to ,że moja pauza będzie się bujać. Oma na pewno nie będzie siedziała i czekała ,położę ja do łózka około 13.00 -jak przyjdzie doktorek niech bada w betach .

Oczywiscie ! Ty rob swoje a on swoje.Chociaz z tym badaniem to cie troszke ponioslo ha ha Moze byc tak ze sie tylko babci spyta co ja boli i gdzie i kaze pokazac jezyk.Badanie przeznaczone jest dla mlodszych ha ha
28 października 2014 12:10 / 1 osobie podoba się ten post
No i zabrali pdp. A mnie zaraz zawoza do miasta. Ide na obiad i do DM-u
28 października 2014 12:12
mzap88

No i zabrali pdp. A mnie zaraz zawoza do miasta. Ide na obiad i do DM-u

Zabrali ??? Do szpitala czy w ta ostatnia droge bo nie lapie 
28 października 2014 12:14 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Oczywiscie ! Ty rob swoje a on swoje.Chociaz z tym badaniem to cie troszke ponioslo ha ha Moze byc tak ze sie tylko babci spyta co ja boli i gdzie i kaze pokazac jezyk.Badanie przeznaczone jest dla mlodszych ha ha

Oma zakończyła 2 tygodnie temu ciężkie zapalenie oskrzeli po 10 dniach zaczęło się od nowa ,obawiam się aby nie doszło do zapalenia płuc - dlatego jestem nerwowa -oma 89 lat  a w tym wieku ,przy słabym sercu róznie bywa .
28 października 2014 12:14
ORIM

Zabrali ??? Do szpitala czy w ta ostatnia droge bo nie lapie 

Zaklad pogrzebowy
28 października 2014 12:18 / 3 osobom podoba się ten post
didusia

A dlaczego nie powiedziałaś Panu Doktorowi, że pomiędzy 13:00 a 15:00 masz pauzę i czy mógłby przybyć przed 13:00 albo po 15;00 ? Może by zadziałało, Po buzi by Ci przecież nie dał najwyżej by się zdziwił. Ja na ostatniej stelli tak babcię wyćwiczyłam, że jak teraz gmera się z obiadem to po obiedzie gary myje sama. Moja następczyni jest pod wrażeniem. Woli pozmywać sama niż mieć przesunięty czas picia kawy. Byłam nieubłagana, 2 godziny to dwie godziny i wali mnie, że ona obiad akurat później zrobiła, a kawa ma być o 16:00. Trudno, później obiad, później kawa. Moje 2 godziny rzecz święta. Zmienniczka kontynuuje.
28 października 2014 12:28 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

A dlaczego nie powiedziałaś Panu Doktorowi, że pomiędzy 13:00 a 15:00 masz pauzę i czy mógłby przybyć przed 13:00 albo po 15;00 ? Może by zadziałało, Po buzi by Ci przecież nie dał najwyżej by się zdziwił. Ja na ostatniej stelli tak babcię wyćwiczyłam, że jak teraz gmera się z obiadem to po obiedzie gary myje sama. Moja następczyni jest pod wrażeniem. Woli pozmywać sama niż mieć przesunięty czas picia kawy. Byłam nieubłagana, 2 godziny to dwie godziny i wali mnie, że ona obiad akurat później zrobiła, a kawa ma być o 16:00. Trudno, później obiad, później kawa. Moje 2 godziny rzecz święta. Zmienniczka kontynuuje.

To lekarz na zastępstwie bo nasza doktórka ma 3 dniowy urlop ,w pierwszej wersji kazał mojej zasuwac do ośrodka ,tłumacze ,że ledwo chodzi 2 grupa , bez samochodu ,rodzina pracuje ,dopiero jak przetrawiłam pierwszą nie do odzucenia propozycję zadzwoniłam ,jeszcze raz ,że jest to niemozliwe i proszę o domową wizytę -chyba jasnie pam doktor nie w humorze. Te 2 godziny odbiję sobie tutaj nie ma problemu-rodzina idzie mi na rękę a ja im jak potrzeba.
28 października 2014 12:40 / 9 osobom podoba się ten post
Praktycznie powinnam załozyć nowy temat : Nie do pomyślenia , ale napisze tutaj . Przegladam niekiedy oferty pracy zamieszczane przezagencje tutaj na forum i kilka razy trafiłam już na "perełki " dzisiaj też i trochę sie we mnie zagotowało po przeczytaniu w jednej z ofert : cyt " Ważne, aby osoba sprawująca opiekę wdrażała ćwiczenia rekomendowane przez fizjoterapeutę " Czy te agencje powariowały ???? obiecują klientom cuda niewidy i wpuszczają opiekunkę , która taką prace podejie w niezły kanał . Ranu boskie - przecież tego nam nie wolno , może 10 % opiekunek/opiekunów / jest z wykształcenia  fizjoterapeutami ale reszta absolutnie nie . Tego nie da się nauczyć po jednym "pokazie " a nieumiejętnie wykonywane mogą zrobić PDP ogromną krzywdę . Wpogoni za zyskami agencję , jak widze mają głeboko gdzieś , że to w razie czego opiekunka odpowiada karnie za wykonywanie zabrobionych dla niej czynności . Ufffffff - No nie innego nie zostaje tylko tutaj na forum napisać takiej agencji - na mózg wam padło !!!
28 października 2014 12:56
mzap88

Zaklad pogrzebowy

To przynajmniej juz sie nie meczy i ciebie rowniez.
28 października 2014 12:59
mzap88

Zaklad pogrzebowy

No to masz już ten pierwszy raz za sobą ,trzymaj się ,życzę spokojnej drogi i zasłużonego odpoczynku w domu.
28 października 2014 13:02 / 9 osobom podoba się ten post
Aniak

Praktycznie powinnam załozyć nowy temat : Nie do pomyślenia , ale napisze tutaj . Przegladam niekiedy oferty pracy zamieszczane przezagencje tutaj na forum i kilka razy trafiłam już na "perełki " dzisiaj też i trochę sie we mnie zagotowało po przeczytaniu w jednej z ofert : cyt " Ważne, aby osoba sprawująca opiekę wdrażała ćwiczenia rekomendowane przez fizjoterapeutę " Czy te agencje powariowały ???? obiecują klientom cuda niewidy i wpuszczają opiekunkę , która taką prace podejie w niezły kanał . Ranu boskie - przecież tego nam nie wolno , może 10 % opiekunek/opiekunów / jest z wykształcenia  fizjoterapeutami ale reszta absolutnie nie . Tego nie da się nauczyć po jednym "pokazie " a nieumiejętnie wykonywane mogą zrobić PDP ogromną krzywdę . Wpogoni za zyskami agencję , jak widze mają głeboko gdzieś , że to w razie czego opiekunka odpowiada karnie za wykonywanie zabrobionych dla niej czynności . Ufffffff - No nie innego nie zostaje tylko tutaj na forum napisać takiej agencji - na mózg wam padło !!!

U mnie właśnie z tego powodu było "małe" nieporozumienie,bo dlaczego nie będe ćwiczyć z PDP przecież to są proste ćwiczenia.
Powiedziałam im że to nie należy do moich obowiązków,nie mam ku temu wykształcenia,popatrzyli na mnie jakoś dziwnie......koordynator ich szybko oświecił że opiekunka to fizjoterapeuta.
Dokładnie tak tym agencjom ta pazerność odebrała resztki zdrowego rozsądku!!!!
Jeszcze troche będzie w pisać że potrzebna opiekunka z dwiema zdrowymi nerkami bo może się zdarzyć że będzie musiała jedna oddać!!!!!
28 października 2014 13:06 / 5 osobom podoba się ten post
Aniak, właśnie przed chwilą również czytałam tę ofertę i też od razu zwróciłam uwagę na "perełkę", jak piszesz. Mimo, iż należę do tych 1O%, to i tak nikt mnie nie zmusi do tego, aby z Pdp wykonywać jakieś ćwiczenia. Nawet za dodatkowe pieniądze. Różne rzeczy się zdarzają nawet wówczas, kiedy robi się to umiejętnie, a wtedy to już tylko dla mnie malutkie okienko za kratkami, bo przecież w De jestem opiekunką ewentualnie pomocą domową.

A tak w ogóle to "moja" agencja taka do przodu. Ech!

28 października 2014 13:16 / 4 osobom podoba się ten post
ORIM

Tak sobie patrze na liste obecnosci na forum i ........a czy wy pracy nie macie ? ha ha Obiad gotowy ? Pranie,sprzatanie,zakupy itp to juz zrobione ??? No zyc nie umierac !!! Tylko opiekunem byc hihi

Dzisiaj wtorek, więc dzień pani od sprzątania, czyli już posprzątane. Jedzonko dostarczył wujek Bofrost, czyli 10 minut i obiad z deserem gotowy, już zresztą dawno zjedzony. Pranie wyprane, wysuszone leży poskładane na półkach. W tym domu się nie prasuje, a zakupy zrobiłam o 8.00 :)))))))))))
A teraz luzik, pani od robienia stópek właśnie przyszła:)))))))))))))))))))))))) 
Dzisiaj stópki będę miała zrobione na glanz:)))))))))))))))))))))
Dziadek płaci :)))