Na wyjeździe #15

28 października 2014 18:40 / 3 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Nie wiem co Niemcy mają z tymi stopami, ale jutro do PDP przychodzi fussplage i okazało się, że ja również mam przygotować swoje kopytka. Dziwne to trochę dla mnie bo w Polsce szkoda mi było kasy i sama zajmowalam się odnóżami moimi. A tutaj ...... fullservice

To najpierw Twoje stópki ...bo jak tymi samymi narzędziami.....błeeee
28 października 2014 18:45 / 1 osobie podoba się ten post
nie pamietam kto ale ktos ostatnio pisal ze marzy o pracy w szwajcari-na portalu pracuj pl tako ofert PFLEGEHILFE SCHWEIZ poszukuje kandydatów zainteresowanych pracą jako: Opiekun/-ka osoby starszej w Szwajcarii   Zakres obowiązków: podstawowa opieka pielęgnacyjna wsparcie seniora w codziennych czynnościach prowadzenie gospodarstwa domowego towarzyszenie podopiecznemu - rozmowa, spacery, wizyty u lekarza, zagospodarowanie czasu wolnego inne czynności w zależności od sytuacji Wymagania: co najmniej dobra znajomość języka niemieckiego lub francuskiego doświadczenie w opiece nad osobami starszymi poparte referencjami wysoka kultura osobista minimum średnie wykształcenie empatia, uczciwość i wytrwałość Zapewniamy: legalne i bezpieczne zatrudnienie (szwajcarska umowa o pracę) zarobki w wysokości ponad 14.000 zł brutto w skali miesiąca system premiowania (13-ta pensja, dodatek urlopowy) możliwość zasiłku rodzinnego szwajcarskie ubezpieczenie emerytalne podróż na koszt firmy w obie strony pozwolenie na pobyt w Szwajcarii do 12 m-cy z możliwością przedłużania sprawdzone miejsca pracy Prosimy o przesłanie CV i załączenie aktualnego zdjęcia, skanów referencji i świadectw potwierdzających kwalifikacje na adres e-mail:
28 października 2014 18:54
Ona_Lisa

Witam, a ja mam bardzo smutny dzien dzisiaj.
Moja podopieczna odeszla, bylam przy niej do samego konca, nie wiem skad ja mam tyle sily.
Widzialam cala smiersc, trwalo to okolo trzech godzin, odeszla na zawsze.

Mamy taką siłę  jaka nam się nie śniła!!!! Wiem bo przerabiałam to w marcu br. Trzymaj się!
28 października 2014 18:58 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

nie pamietam kto ale ktos ostatnio pisal ze marzy o pracy w szwajcari-na portalu pracuj pl tako ofert PFLEGEHILFE SCHWEIZ poszukuje kandydatów zainteresowanych pracą jako: Opiekun/-ka osoby starszej w Szwajcarii   Zakres obowiązków: podstawowa opieka pielęgnacyjna wsparcie seniora w codziennych czynnościach prowadzenie gospodarstwa domowego towarzyszenie podopiecznemu - rozmowa, spacery, wizyty u lekarza, zagospodarowanie czasu wolnego inne czynności w zależności od sytuacji Wymagania: co najmniej dobra znajomość języka niemieckiego lub francuskiego doświadczenie w opiece nad osobami starszymi poparte referencjami wysoka kultura osobista minimum średnie wykształcenie empatia, uczciwość i wytrwałość Zapewniamy: legalne i bezpieczne zatrudnienie (szwajcarska umowa o pracę) zarobki w wysokości ponad 14.000 zł brutto w skali miesiąca system premiowania (13-ta pensja, dodatek urlopowy) możliwość zasiłku rodzinnego szwajcarskie ubezpieczenie emerytalne podróż na koszt firmy w obie strony pozwolenie na pobyt w Szwajcarii do 12 m-cy z możliwością przedłużania sprawdzone miejsca pracy Prosimy o przesłanie CV i załączenie aktualnego zdjęcia, skanów referencji i świadectw potwierdzających kwalifikacje na adres e-mail:

28 października 2014 19:00 / 1 osobie podoba się ten post
ania52

oj tam...a ile sie narodzilo dzisiaj...takie prawo natury jedni odchodz coby miejsce dla innych zrobic....

miałam na myśli nasze forum :)
28 października 2014 19:09
izanami

miałam na myśli nasze forum :)

no tak....to faktycznie smutnawo dzisiaj...
28 października 2014 19:19 / 2 osobom podoba się ten post
Ja już w domciu a moja Helcia jeszcze na izbie przyjęć w szpitalu i nie wiadomo czy wróci do domu czy zostanie w szpitalu:( Pojechałam z nią do lekarza na 16.30 p. Doktor po zrobieniu szybkiego testu stwierdziła ,że Helcia ma tromboze i skierowała nas na izbę przyjęć ,żeby zrobili dokładniejsze badania:( noż mnie wkurzyło zadzwoniłam po siostrzenicę i kazałam jej przyjechać bo ja nie mogę podjąć żadnej decyzji bo nie wiadomo czy da radę to leczyć lekami , zastrzykami a może będzie musiała zostać w szpitalu..... Noż zjawiła się ok. 18.00 a co wysiedziałyśmy się w tej poczekalni to moje ....jeszcze w przychodni poinformowano mnie żebym się za bardzo nie przejmowała bo wszyscy tam są bardzo nieuprzejmi i niesympatyczni.....Tych papierków to chyba więcej być nie mogło:( Jak ktoś będzie narzekał na naszą polską służbę zdrowia to dam mu po uszach i wyślę do niemieckich szpitali :):):):):):)
28 października 2014 19:36 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

28 października 2014 19:37
Ojej! A co to za nowum ? Tekst wyświetlił mi się na zielono. O co kaman ?
28 października 2014 19:39 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Mój też -myslałam ,że awansowałam na  wice modusia. Tylko ten tekst trochę blady ,może słabowity biedaczek.
28 października 2014 20:00
kasiachodziez

znalazłam :)))))
http://przejazdy.info/

Fajna stronka, ale ja teraz z "Koniczynką" będę wracać, bo oni spowrotem wieczorem z DE wyjeżdżają, będę rano w domciu, a nie jak zwykle późnym wieczorem.
28 października 2014 20:03
Alina

Alinko tak wkleilam moze komus sie przyda ,a telefony sa do Warszawy i jest adres email ale jego nie da sie wkleic;-;-;-
28 października 2014 20:24 / 8 osobom podoba się ten post
Witajcie wieczorkiem, moje miasteczko powoli zamienia sie w miasteczko opiekunek polskich,z 5 koleżanek już zrobilo się 7,w tym jedna .....u uroczego dziadziusia :)) Mało tego,dziadziuś kazał jej nas wszystkie zaprosić na kawę i ciasto,mało tego,dziadziuś jest klientem mojej agencji:))))))
Ale tu gorsza wiadomość,bo jest stała opiekunka przebywająca po pół roku u uroczego dziadziusia,musiałabym do maja czekać,hmmmmm jak pech to pech.Niemniej jednak nie omieszkam się zareklamować bo wiadomo....
Po za tym,dziś wykazałam się niezwykłym refleksem podczas gotowania obiadu,jak zobaczyłam że babcia zbliża się do kuchni włączyła mi się czujka i dobrze,bo babcia złapała śmietanę a ja garczek hihi,powiedziałam żeby poczekała ,odlałam dla mnie porcję sosu i odłożyłam garczek na miejsce,a swój talerz profilaktycznie trzymałam w ręku,tak na wszelki wypadek hihi.
Babci się to nie spodobało i poprosiła mnie żebym tuż przed moją pauzą umyła jej szafki w kuchni,powiedziałam że zrobię to jak wrócę z pauzy,tak więc babia musiała swoją telenowelę nieszczęśliwa oglądać sama,bo ja byłam zajęta myciem szafek :))
28 października 2014 20:30 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Witajcie wieczorkiem, moje miasteczko powoli zamienia sie w miasteczko opiekunek polskich,z 5 koleżanek już zrobilo się 7,w tym jedna .....u uroczego dziadziusia :)) Mało tego,dziadziuś kazał jej nas wszystkie zaprosić na kawę i ciasto,mało tego,dziadziuś jest klientem mojej agencji:))))))
Ale tu gorsza wiadomość,bo jest stała opiekunka przebywająca po pół roku u uroczego dziadziusia,musiałabym do maja czekać,hmmmmm jak pech to pech.Niemniej jednak nie omieszkam się zareklamować bo wiadomo....
Po za tym,dziś wykazałam się niezwykłym refleksem podczas gotowania obiadu,jak zobaczyłam że babcia zbliża się do kuchni włączyła mi się czujka i dobrze,bo babcia złapała śmietanę a ja garczek hihi,powiedziałam żeby poczekała ,odlałam dla mnie porcję sosu i odłożyłam garczek na miejsce,a swój talerz profilaktycznie trzymałam w ręku,tak na wszelki wypadek hihi.
Babci się to nie spodobało i poprosiła mnie żebym tuż przed moją pauzą umyła jej szafki w kuchni,powiedziałam że zrobię to jak wrócę z pauzy,tak więc babia musiała swoją telenowelę nieszczęśliwa oglądać sama,bo ja byłam zajęta myciem szafek :))

spryciula;-;-;-;-;-zazdroszcze tylu kolezanek,tak fajnie jest spotkac sie i pogadac o ,,pierdolach,, ;-;-;-;-
28 października 2014 20:37 / 3 osobom podoba się ten post
reanata

spryciula;-;-;-;-;-zazdroszcze tylu kolezanek,tak fajnie jest spotkac sie i pogadac o ,,pierdolach,, ;-;-;-;-

Oj tak renatko,pierwszy raz spotkałam aż tyle Polek i w dodatku wszystkie sympatyczne,pomocne i wspierające. Aż żal będzie mi stąd odjeżdżać.