Na wyjeździe #15

29 października 2014 22:32 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

To znaczy,że 7 osób nie przyjeło Twojego zaproszenia,lub wywaliło Cię ze znajomch lub Ty kogoś nieprzyjełaś. Niestety wszystko zostaje na papierze :)

Boszszszeee , jak Ty mi dzisiaj skomplikowanie " odpowiadujesz " ! Kochanie ! Mojego zaproszenia nikt nie musiał odrzucać !........ to Mnie Zapraszano !!!!! - :))))O , kurczątko ! ! !Kiedyś coś se tak naciskałam przy przyjaciołach , czy mogłam kogoś przez pomyłkę usunąć ????-:))
29 października 2014 22:34 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Boszszszeee , jak Ty mi dzisiaj skomplikowanie " odpowiadujesz " ! Kochanie ! Mojego zaproszenia nikt nie musiał odrzucać !........ to Mnie Zapraszano !!!!! - :))))O , kurczątko ! ! !Kiedyś coś se tak naciskałam przy przyjaciołach , czy mogłam kogoś przez pomyłkę usunąć ????-:))

No pewnie ,że mogłaś,teraz usiądż wygodnie i wysyłaj zaproszenia :))))))
29 października 2014 22:46 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Podobno od Nowego Roku koordynatorzy w De mają być dwujęzyczni,ciekawe czy to się sprawdzi,a jeśli tak to chciałabym z taką niemiecką koordynatorką po polsku porozmawiać,a może nawet zweryfikować jej język :)))))))

Rozmawiałam kilka razy z panią Katrin M.  Sympatycznie usprawiedliwiała się, że ona niezbyt dobrze mówi po polsku, ale moją weryfikację przeszła pomyślnie ;))))
Bawił mnie jej piękny, śląski polski.
Ona do mnie po śląsku, ja do niej w hochdeutsch :))))
Fajna dzioucha była.
30 października 2014 10:03 / 2 osobom podoba się ten post
Po obiedzie mamy "przechwycenie " ( bo jest nas juz dwie) "nowej duszyczki " na wspolne wypady po sklepach i kawe .Najmlodsza z Nas ,ale ...nam tez niczego nie brakuje ( humoru i pomyslow ).Najwyzej bedzie musiala poczekac az "40 " wroci po 15 lis..
30 października 2014 10:24 / 2 osobom podoba się ten post
WSTENGA

No to jestem ciekawa. Pani która mnie odwiedziła świetnie władała polskim. Płynnie powiedziała mi "dzień dopry" i ...... wyczerpała repertuar. Zakładam, że do nowego roku opanuje język ;) 

Ja nie mam żadnej koordynatorki:)))))
Moja firma jakoś chyba doszła do wniosku, że opiekunkom koordynatorzy nie potrzebni.
A tak apropo's języka.....to jak opiekunka na początku tylko- Guten Morgen powie- , to znaczy, ze też wystarczy.....:)))))))))))))))))))))))))
30 października 2014 11:48 / 6 osobom podoba się ten post
ania52

a..dzieki kochana bo jakas teorie spiskowa bym mogla zaczac ukladac ha ha...

Niestety NIKT Tobie nie wyśle zaproszenia, bo ukryłaś swój profil. Sama musisz wysyłać zaproszenia jakchcesz mieć wiecej przyjaciół.
30 października 2014 12:12 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

Niestety NIKT Tobie nie wyśle zaproszenia, bo ukryłaś swój profil. Sama musisz wysyłać zaproszenia jakchcesz mieć wiecej przyjaciół.

Nie rozumiem dlaczego niektórzy ukrywają swój profil??? Przecież nie trzeba tam wpisywać swojego adresu itp itd a chowają się.......
30 października 2014 12:18
Malgi

jak ukrylam?cholera to nieswiadomie cos wcisnelam zaraz naprawiam sie dzieki kochana ze napisalas mi o tym
30 października 2014 12:30 / 2 osobom podoba się ten post
agamor

dziewczyny i chłopaki na wyjeździe, czy wasi koordynatorzy to młodzi ludzie czy w średnim wieku czy starsi?

Dziewczyny z Polski bardzo młode - zaraz po studiach chyba.
Pani z Niemiec koło 50 lat.
30 października 2014 12:33 / 1 osobie podoba się ten post
Czytam oferty pracy na święta i powiem wam że firmy szału nie robią-wszędzie pisze że premia świąteczna szkoda tylko że żadna się nie odważy napisać ile tej premii
Ale to jeszcze nic,wczoraj koleżanka zadzwoniła do jednej z agencji spytać o konkretną ofertę świąteczną,zaproponowali jej 1050+120,dzisiaj ja zadzwoniłam i spytałam o tą samą oferte 1150+150!!!!!!!
To do cholewci jak to jest....raz tak raz siak????
Premia świąteczna chyba nie jest zależna od języka,tak mi się do tej pory wydawało.......
30 października 2014 12:34
kasiachodziez

Czytam oferty pracy na święta i powiem wam że firmy szału nie robią-wszędzie pisze że premia świąteczna szkoda tylko że żadna się nie odważy napisać ile tej premii
Ale to jeszcze nic,wczoraj koleżanka zadzwoniła do jednej z agencji spytać o konkretną ofertę świąteczną,zaproponowali jej 1050+120,dzisiaj ja zadzwoniłam i spytałam o tą samą oferte 1150+150!!!!!!!
To do cholewci jak to jest....raz tak raz siak????
Premia świąteczna chyba nie jest zależna od języka,tak mi się do tej pory wydawało.......

u mnie swieta i nr po 50 za dzien dodatkowo
30 października 2014 13:00 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Dziewczyny z Polski bardzo młode - zaraz po studiach chyba.
Pani z Niemiec koło 50 lat.

ja już wiem kto to ma nawet swoją stronę, nie wygląda mi to dobrze, muszę być ostrożna...bo co nieco już słyszłam, ale mogę się oczywiście mylić

hohoho, widziałam go na zdjęciu... biznesmen
30 października 2014 13:58
:@ zostalo mi 60dni pracy a juz mam dosc. Miejsce ok,malo pracy,ale ogolnid juz sie wynudzilam na maksa. A do domu jeszcze tyle dni
30 października 2014 16:36 / 4 osobom podoba się ten post
Do mnie właśnie dzwoniła ewentualna zmienniczka.
Bardzo miła pani. Powiedziałam jej, jak tutaj jest, ale też bez przesadyzmu - w końcu ponad 2 miesiące wytrzymałam, więc aż tak tragicznie nie jest. Ma się zastanowić, bo ma ogólnie 3 oferty. Jednak kasa 1100 euro też do niej mało trafia.
Ale taka konkretna chyba babka - powiedziała, że ręczne pranie skarpet dziadka u niej nie przejdzie:) Więc może potrafiłaby ich lepiej ustawić.
30 października 2014 16:44
a powiedziałaś jej, że po wypiciu kawy już nie może jeść ciastek?