Na wyjeździe #15

31 października 2014 19:07 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Obawiam się,że babcia Anniki jest nierozumna i zwracanie jej uwagi tylko ją pobudzi :))
Ja myślę,że żeby odwrócić jej uwagę od jazdy i komentowania najlepiej zacząć rozmowę o sprzątaniu,a w szczególności o drabinie :)

Odwrócenie uwagi od komentowania jazdy rozmową OK, ale dlaczego o drabinie?
31 października 2014 19:10 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Podam Ci przepis na kapustkę babci:
tłusty boczek trzeba pogotować w niewielkiej ilości wody z olejem,potem dodajesz nieodsączoną kapustę z puszki. Jak się trochę pogotuje dodajesz surowe jabłko i zesmażoną cebulę na polowie kostki masła. Potem dodajesz napój jabłkowy. Pod koniec gotowania ścierasz na drobnej tarce surowego ziemniaka ,wyłaczasz palnik i wrzucasz go do kapusty. Sól i sypka papryka na koniec. Smacznego:)

O nie to faktycznie bebe
31 października 2014 19:11 / 4 osobom podoba się ten post
Alina

Bo babcia jej uzywa do sprzątania i jak dziadek tę drabinę schowa to zachowuje się jakby na głodzie była hahhahah
31 października 2014 19:12 / 3 osobom podoba się ten post
Alina

Bo to święta rzecz w domu
31 października 2014 19:12 / 3 osobom podoba się ten post
ania52

palnik do kapusty?ha ha

No to naprawdę można dostać po tym sraczki i jeszcze gorączki. Pamiętam z lat szkolnych, że Ci co chcieli zachorować to wcinali surowego ziemniaka. Matko Boska! Ale obrzydliwość ! Przecież to ocieka tłuszczem,  musiałabym chyba abonament na wszystkie okoliczne kible wykupić tak by mnie czyściło.
31 października 2014 19:14 / 2 osobom podoba się ten post
Alina

No to naprawdę można dostać po tym sraczki i jeszcze gorączki. Pamiętam z lat szkolnych, że Ci co chcieli zachorować to wcinali surowego ziemniaka. Matko Boska! Ale obrzydliwość ! Przecież to ocieka tłuszczem,  musiałabym chyba abonament na wszystkie okoliczne kible wykupić tak by mnie czyściło.

Wczoraj tej kapusty włożyła sobie tylko łyżkę i mało brakowało,a do moich koleżanek na pauzę bym się spóżniła. Dziś nie zjadłam ,więc tylko żołądek mnie boli bo na kolację był zwibelkuchen,ale jakiś kwaśny i ta cebula jakaś surowa była. Obrzydlistwo.
31 października 2014 19:16 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Na rosołek to bym wpadła,na pomidorową z makaronem,na ogórkową,na zwykłego schabowego z mizerią.....Nie sądziłam,że tak będę za polskim jedzeniem tęsknić. 

Mam jeszcze pół garnka rosołu , polskie ( kupione w Rewe ) kluseczki - makaron babuni , duzo mięska - ugotowałam na całym kurczaku .... Wyszedł pychota , taki nasz , jakiego tutaj nie ugotują !!!... Chodz Ivanilka do mnie to se podjesz ! -:)))))))))))
31 października 2014 19:18 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Wczoraj tej kapusty włożyła sobie tylko łyżkę i mało brakowało,a do moich koleżanek na pauzę bym się spóżniła. Dziś nie zjadłam ,więc tylko żołądek mnie boli bo na kolację był zwibelkuchen,ale jakiś kwaśny i ta cebula jakaś surowa była. Obrzydlistwo.

cholera to cos marnie u ciebie z jedzeniem...
31 października 2014 19:24 / 3 osobom podoba się ten post
agama

Osobiście słyszałam-na moje osobiste własne uszy.Stałam w kolejce .Przede mną stały dwie panie Polki,jak wynikło z rozmowy, opiekunki.Dzieliły sie wątpliwymi dla mnie wrażeniami jak to się z ''dziadziusiami'',w sensie Pdp-nymi ma.''Jak mu kupie połówke i zrobie co trzeba to setunia moja'':(((
Podwójnie mi było wstyd ,poniewaz panna  obsługująca na tym stoisku jest Polką.Pracuje tam od lat.Rozumiała wszystko.
Należy przyjac,że niektórym opiekunkom takie zachowania nie przeszkadzaja-wręcz są zadowolone z uzyskiwanych korzyści.:(

poznałam jakiś czas temu opiekunkę,która z zadowoleniem opowiadałaże dziadzuś czasem patrzy jak ona bierze prysznic,no i stówka w kieszeni,nie spotkałam jej wiecej nie wiem jak dalej toczy się jej "kariera"
31 października 2014 19:26 / 5 osobom podoba się ten post
teresa-p

poznałam jakiś czas temu opiekunkę,która z zadowoleniem opowiadałaże dziadzuś czasem patrzy jak ona bierze prysznic,no i stówka w kieszeni,nie spotkałam jej wiecej nie wiem jak dalej toczy się jej "kariera"

Dla mnie takie zachowania są żałosne i obrzydliwe,taka opiekunka powinna stanąc przy drodze,też niezle by zarobiła.
31 października 2014 19:27 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Dla mnie takie zachowania są żałosne i obrzydliwe,taka opiekunka powinna stanąc przy drodze,też niezle by zarobiła.

ale w domu pdp jest wikt opierunek pensja z firmy dodatkowe boki od dziada to gdzie na droge isc?
31 października 2014 19:28 / 5 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Z tabliczką " Posezonowa obniżka cen" .
31 października 2014 19:31 / 2 osobom podoba się ten post
ania52

ale w domu pdp jest wikt opierunek pensja z firmy dodatkowe boki od dziada to gdzie na droge isc?

Miałam na myśli to,że jak za mało zarabia a lubi się obnażać niech dorobi sobie przy drodze,na pauzie np....
31 października 2014 19:42 / 5 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Podam Ci przepis na kapustkę babci:
tłusty boczek trzeba pogotować w niewielkiej ilości wody z olejem,potem dodajesz nieodsączoną kapustę z puszki. Jak się trochę pogotuje dodajesz surowe jabłko i zesmażoną cebulę na polowie kostki masła. Potem dodajesz napój jabłkowy. Pod koniec gotowania ścierasz na drobnej tarce surowego ziemniaka ,wyłaczasz palnik i wrzucasz go do kapusty. Sól i sypka papryka na koniec. Smacznego:)

Wymiotować mi się zachciało...

31 października 2014 19:56 / 9 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Miałam na myśli to,że jak za mało zarabia a lubi się obnażać niech dorobi sobie przy drodze,na pauzie np....

Jeżuuuuu , gdzie się odziały moje młode lata ? Teraz to jeszcze jakiś erotoman dziadunio wołał by na mnie pieniądze gdyby pod prysznicem mnie ujrzał !.... Było , minęło i już nie zarobię - niestety ! -:))))))))))))))