Na wyjeździe

11 maja 2013 19:57
A u mnie słońce ale co z tego jak w domu z babcią siedze jeszcze mi marudzi i kaszle i etc:)Opiekunki i Opiekunowie czy wasi podopieczni jak wstają to też tak strasznie kaszlą (sztucznie i wymuszone) ,bo moja babcia rano to poprostu taki koncert daje do czasu aż mnie zobaczy:)))))
11 maja 2013 20:00
Tak, jakiegoś drinka - żubrówka z sokiem jabłkowym albo inny...ale chętke robicie. Nadrobimy zaległości... 
11 maja 2013 20:02
fiona

A u mnie słońce ale co z tego jak w domu z babcią siedze jeszcze mi marudzi i kaszle i etc:)Opiekunki i Opiekunowie czy wasi podopieczni jak wstają to też tak strasznie kaszlą (sztucznie i wymuszone) ,bo moja babcia rano to poprostu taki koncert daje do czasu aż mnie zobaczy:)))))

Chce zwrócić na siebie uwagę może???
Moja leży cichutko.
11 maja 2013 20:03 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Koti - jogurt może byc i zwykły tylko bez żadnych ziaren i innych dodatków ale to tylko wtedy kiedy nie ma uporczywych biegunek,może być i kefir - oba nie w hurtowych ilosciach,małe porcje.I ciemne pieczywo tez ograniczone/gazy/,już lepiej bułeczka zwykła albo tost zwykły.Generalnie w  normalnym żywieniu starszych ludzi,jeśli nie jest zalecana żadna specjalna dieta powinno sie unikac wszekich potraw wzdymających,dużej ilosci przypraw-to jest tak samo jak u malutkich dzieci-tyle ,że im sie organizm jeszcze "nie rozpędził" a u starych ludzi juz "zwalnia"

No wlasnie,o to mi chodzilo,ja chcialam pomoc,ale lepiej posluchac doswiadczonych.Mowilam ,ze pielegniarki,u nas na forum sa:)Wieksze doswiadczenie i fachowe podejscie.Mi tez takie wiadomosci sie przydadza:)
11 maja 2013 20:04 / 4 osobom podoba się ten post
fiona

mój jak wstaje to pierdzi takie grzoty szok i tak co krok to grzmot póki do łazienki nie dojdziemy bo musze go do trzymać aby sie nie przewrócił  maske pegazkę proszę !!!
11 maja 2013 20:05
fiona

Ale Tobie dobrze ja o wodzie i internecie :))) Tak jak Andrea nadrobie w domciu:)))Marzenka a babcia nie marudzi że piwo pijesz:)))

mam calkiem osobny pokoj, wychodze o 20 i koniec pracy..... szkoda ze nie mam auta moze by byla jakas imprezka....

11 maja 2013 20:08
alexia

Moja leży cichutko.

Tak ona mnie w ten sposób budzi i sygnalizuje  że już wstała :))                           
11 maja 2013 20:10 / 1 osobie podoba się ten post
koti

mój jak wstaje to pierdzi takie grzoty szok i tak co krok to grzmot póki do łazienki nie dojdziemy bo musze go do trzymać aby sie nie przewrócił  maske pegazkę proszę !!!

Koti a twój dziadek dużo się rusza czy tylko w łóżeczku i foteliku siedzi::)) 
11 maja 2013 20:27
fiona

Koti a twój dziadek dużo się rusza czy tylko w łóżeczku i foteliku siedzi::)) 

raczej leży wyciągam go na balkon poprowadzam po pokoju ale mieszkamy na pietrze i bez pomocy drugiej osoby nie ryzykuje go sprowadzić , wręcz mam zabronione wiec staram sie jak moge go rozruszać ale jest po wylewie wiec nie moge przesadzać bo długo tak nie pochodzi .
11 maja 2013 20:32
witajcie kochani!!!:}:}:} mecze sie z netem bo cos tu mi nie dziala ale wrescie sie udalo sztela ciezka podnoszenie rajstopy uciskowe cewnik sklep ok 2 km na pieszo babcia mieszka sama przychodzi syn i corka od 22 mam corke z izraela na glowie mysle ze dam rady tylko czy kregoslup da rady niewiem buziaki
11 maja 2013 20:33
Moja leży cichutko.

Nie, właściwie nie wiem czy ona leży czy siedzi?
Śpi w pozycji leżąco-siedzącej albo siedząco -leżącej.
Nie wiem jak to nazwać.
Czy ktoś spotkał się z czymś takim?
11 maja 2013 20:38
serce78

witajcie kochani!!!:}:}:} mecze sie z netem bo cos tu mi nie dziala ale wrescie sie udalo sztela ciezka podnoszenie rajstopy uciskowe cewnik sklep ok 2 km na pieszo babcia mieszka sama przychodzi syn i corka od 22 mam corke z izraela na glowie mysle ze dam rady tylko czy kregoslup da rady niewiem buziaki

ja tylko przez dwa dni podnosilam pacjeta, potem przyszedl terapeuta i sie go spytalam jak mam go podnosic, sadzac przewracac na lozku, tak to byl padla po tygodniu... moze ty tez cos wymysl jak nie ma terapeuty, z kregoslupem nie ma zartow.....pozdrawiam :)
11 maja 2013 20:40
serce78

Witaj serducho:):):):)Rodzina niech Ci rower załatwi  -2km z porotem z zakupami  jak sie gorąco zrobi to żadna radocha.babcia jest na chodzie czy leżąca?Przychodza Pflegedienst?Na ile pojechałas?
11 maja 2013 20:53
Serce78: Masz chociaz jakis sprzet wspomagajacy? Czy tylko wlasny kregoslup? Jesli przychodzi ktos ze sluzb - popros o pokazanie transferu - inaczej mozesz sobie narobic klopotow z wlasnym zdrowiem. No i rower !
11 maja 2013 20:57
serce78

Czesc serce78.Ja zapytalam pielegniarki jak mam podnosic,to znaczy podciagac babcie .Jest lezaca.Serducho,zebys nie zalatwila sie jak Magdalena_m,kregoslupa na smietniku nie znalazlas,a co do zakupow,2 km,ok spacer tak ,ale nie zakupy,jeszcze torby targac.Gadaj zeby Ci rower sprawili,fajnie ze sie odezwalas i raport nam tu codziennie skladac,ok? Pisz jak Ci tam?:)