Chce zwrócić na siebie uwagę może???
Moja leży cichutko.
Nie, właściwie nie wiem czy ona leży czy siedzi?
Śpi w pozycji leżąco-siedzącej albo siedząco -leżącej.
Nie wiem jak to nazwać.
Czy ktoś spotkał się z czymś takim?
Moja leży cichutko.
Nie wiem jak to nazwać.
raczej leży wyciągam go na balkon poprowadzam po pokoju ale mieszkamy na pietrze i bez pomocy drugiej osoby nie ryzykuje go sprowadzić , wręcz mam zabronione wiec staram sie jak moge go rozruszać ale jest po wylewie wiec nie moge przesadzać bo długo tak nie pochodzi .
Zmiana diety? Moze dostaje zbyt duzo gazotworczych produktow?
Sluchaj, jaka jest diagnoza Twojej podopiecznej? Tak bywa przy demencji polaczonej z depresja ... Trudno cos napisac - jaka diagnoza, jakie leki dostaje, moze ma zbyt duzo na wyciszenie, moze antydepresant potrzebny, a moze trzeba ja rozruszac, o ile sie da?
W monachium jest impreza....takim to dobrze :(
To idziemy? :))
Tak to się zgadza, ma te choroby i antydepresant także. Wszystko jest ok. Tylko nie spotałam się z taką techniką spania. Acha tzn. że przy tej chorobie taką metode się stosuje? Nie wiedziałam. Rodzina mówi że dama tak lubi spać...
Dzięki Emilio.
Kochana, moja pierwsza dama spala z przerwami w pozycji siedzacej przez pol dnia, a mowila, ze czyta gazete ... caly czas ta sama strone, czasami do gory nogami ! Ludzie z demencja i depresja sa bardzo trudni do opieki, nic ich nie interesuje, czasami gapia sie w tv, czasami udaja, ze czytaja, a najlepiej, o ile nie ma sie samozaparcia i zwyczajnie sie nie da - zostawic w spokoju. Czasami pomaga pobyt w Tagespflege - tam troche potrafia takie osoby "ozywic".
Moja leży cichutko.
Nie wiem jak to nazwać.
Zmiana diety? Moze dostaje zbyt duzo gazotworczych produktow?
Tak teraz obecna moja babcia tak spi ze mam wrazenie ze siedzi ale to jakis uraz kregoslupa mi mowili ze ma
Czesc serce78.Ja zapytalam pielegniarki jak mam podnosic,to znaczy podciagac babcie .Jest lezaca.Serducho,zebys nie zalatwila sie jak Magdalena_m,kregoslupa na smietniku nie znalazlas,a co do zakupow,2 km,ok spacer tak ,ale nie zakupy,jeszcze torby targac.Gadaj zeby Ci rower sprawili,fajnie ze sie odezwalas i raport nam tu codziennie skladac,ok? Pisz jak Ci tam?:)