Na wyjeździe #16

07 listopada 2014 16:31 / 1 osobie podoba się ten post
Annika

Dzisiaj jest dla Babci okropny dzień, bo jest terapeutka u Dziadka. Całe pół godziny siedzi i Babcia nie może oglądać telewizji. Horror. Jakby Babcia spojrzeniem mogła zabijać, to terapeutka już od miesięcy by nie żyła.
Dzisiaj było podobnie. Przyszła terapeutka, Babcia mi się wpakowała do pokoju i siedzi. Ja siedziałam przed komputerem i opanowywałam funkcję kantoru internetowego, bo postanowiłam skorzystać pierwszy raz z jego możliwości. Babcia siadła na krześle i pyta co robię. Nie chciało mi się tłumaczyć, więc na odczepnego powiedziałam Jej, że wysyłam pieniądze. Kolejne pytanie : - Dla kogo? Co miałam powiedzieć, sama dla siebie? Jeszcze by mnie o coś posądziła :-).Jedyne co mi przyszło do głowy, to moja mama, więc mówię, że dla mamy. Następne pytanie: - Dlaczego? No ładnie, chyba nie da mi się skupić...
- Dlatego, ze kocham swoją mamę... - Po co jej wysyłam? Normalnie uduszę... Mówię, że chcę jej kupić włóczkę, bo moja mama robi na drutach. Uff, kilka minut spokoju, Babcia zaspokoiła swoją ciekawość....
Nagle słyszę, że na dole suszarka piszczy. Pobiegłam ją wyłączyć. Wracam .... a Babcia siedzi wygodnie na mojej kanapie, przed moim laptopem i ... czyta....
Zamurowało mnie.... Tym bardziej, ze nie wiem do końca jak to jest z językiem polskim u Babci, bo do 12 roku życia wychowywała się w Polsce . Muszę bardziej uważać :-).

Ciężko masz z tą babcią.
Jeżeli chodzi o zaglądanie do prywtnego laptopa,to chyba załapałaby się u mnie na przemówienie umoralniające.Nie lubię takiego wścibstwa.
07 listopada 2014 16:40 / 2 osobom podoba się ten post
nianta

Ja chyba mam dzisiaj jakiś kryzys... Chcę się spakować i jechać przed siebie, do domu... Masakra,depresyja mi się przykleiła ;(

Oooooo,nie moja panno!Tak to nie będzie!Albo przed siebie ,albo do domu:)A najlepiej to siedź tu z nami-wieczór nadchodzi ,zaraz sie której głupawka włączy to sie rozweselisz:)Odklej depresyje póki nie przywarła zaraza za mocno,szurnij daleko za siebie ,dla pewnosci plujnij 3x przez lewe ramię i po ptokach:)

07 listopada 2014 16:54
Ihre Kundennummer: 80751780
07.11.2014
Guten Tag!

Ihre Rechnung vom 07.11.2014 ist hier im Anhang als PDF-Datei für Sie. Falls Sie die Datei auf Ihrem Handy nicht öffnen können, versuchen Sie es bitte an Ihrem PC.

Ihre neue Rechnung als PDF, 8070280_Q_80702806_D_80_6.pdf.

Die Gesamtsumme beträgt 380,37 Euro und ist am 17.11.2014 fällig

Jetzt noch übersichtlicher: Ihre Online-Rechnung im neuen Design. Sie finden Ihre Rechnung in MeinVodafone unter Rechnung > Aktuelle Rechnung. Dort können Sie Ihre Rechnung auch als PDF herunterladen und drucken. Ihre Rechnungen der letzten 24 Monate finden Sie unter "Alle Rechnungen".

Viele freundliche Grüße

Zobaczcie jaki rachunek dostalam na moja poczte ,Nie mam nic wspolnego z Vodavonem .Wirus???,czy glupich szukaja?
07 listopada 2014 16:59 / 1 osobie podoba się ten post
Zosia-stawiałabym na wirus .Nie otwieram poczty jesli adres mi nic nie mówi i niczego z danej firmy sie nie spodziewam.Od razu do kosza wywalam bez czytania.Jestes klientem tej sieci-to Twój nr klienta.Jesli tak to zadzwon na infolinie i wyjaśnij ,jesli nie wywal z poczty i już.I nie otwieraj maili niewiadomego pochodzenia.
07 listopada 2014 17:00 / 4 osobom podoba się ten post
A ja się pochwale ;)

Dziś przyszła paczka z routerem Wi-Fi. Na rower tez SA widoki ;)

W niedzielę podczas pauzy jadę odwiedzić stare kąty.
Przyjeżdża po mnie wnuczka mojej śp poprzedniej podopiecznej i jadę do nich kawę :)
07 listopada 2014 17:02 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Zosia-stawiałabym na wirus .Nie otwieram poczty jesli adres mi nic nie mówi i niczego z danej firmy sie nie spodziewam.Od razu do kosza wywalam bez czytania.Jestes klientem tej sieci-to Twój nr klienta.Jesli tak to zadzwon na infolinie i wyjaśnij ,jesli nie wywal z poczty i już.I nie otwieraj maili niewiadomego pochodzenia.

Mam tylko Lebare -bez umowy ,na doladowanie.To przeczytalam ale linku podanego nie dotykalam  i juz wywalilam.
07 listopada 2014 17:11 / 1 osobie podoba się ten post
zosia_samosia

Mam tylko Lebare -bez umowy ,na doladowanie.To przeczytalam ale linku podanego nie dotykalam  i juz wywalilam.

Zosiu, ja podczas ostatniego pobytu tutaj dostałam prawie identyczny rachunek za  niby internet stacjonarny, przestraszyłam się, ale nie otworzyłam podanego linka tylko wyrzuciłam.
Wczoraj dostałam też taki jak Ty, tylko dotyczy niby Telekom i komórki, od razu wywaliłam i dla pewności jeszcze przeskanowałam sobie laptopka dzięki stronce, którą dostałam od naszej Emili. Tak na wszelki wypadek. To raczej na pewno jest wirus, więc nie otwieraj.
07 listopada 2014 17:21 / 2 osobom podoba się ten post
To wirus na bank.Też otrzymywałam takie meile.Trojany podrzucają w ten sposób,najczęściej z wiadomością o jakimś kosmicznym rachunku,licząc na to,że ktoś się przestraszy i otworzy,no i komputer wtedy się zainfekuje.Wirus jest spakowany najczęściej w pilku zip.
Od razu należy usuwać takie wiadomości.
07 listopada 2014 17:23 / 1 osobie podoba się ten post
A ja własnie mialam przed chwila taka podejrzana sytuację na koncie bankowym.Zalogowałam sie ,nastepna strona sie otwiera inna niz zawsze i jest polecenie ,zeby wpisac nr tel.komórkowego....Za telefon i dawaj dzwonić na infolinie -na szczęscie okazało sie ,ze wsio ok,tak ma być:)Ale na wszelki wypadek się wylogowałam najpierw:)Ostrożności nigdy dosyc:)
07 listopada 2014 17:34
A ja dziś na zakupkach spotkałam 2 polki jedna opiekunka druga pomaga jej robić zakupy mieszka juz długo w DE i co sie dowiedziałam stella na 4tyg i gdybys kogos interesowało pisać na e maila napiszę co wiem :)
07 listopada 2014 18:01 / 5 osobom podoba się ten post
Witam . Ja już od wczoraj na stanowisku w de . Pozdrawiam Wszystkich .
07 listopada 2014 18:19
Ja też szukam fajnej oferty, chce pod koniec miesiaca wyjechac..
07 listopada 2014 18:25
alinka1339

Witam . Ja już od wczoraj na stanowisku w de . Pozdrawiam Wszystkich .

To szybciutko sie uwinęłaś! Tutaj czas szybko leci i jeszcze się nie obejrzymy, a dziewczyny już są z powrotem. Jak nie wierzysz, to sama się przekonasz.
07 listopada 2014 18:27 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

To szybciutko sie uwinęłaś! Tutaj czas szybko leci i jeszcze się nie obejrzymy, a dziewczyny już są z powrotem. Jak nie wierzysz, to sama się przekonasz.

Jak te bumerangi :)Ledwo odrzucisz ,same wracamy-i tak w te i we wte bez przerwy:):):) 
07 listopada 2014 18:31 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Jak te bumerangi :)Ledwo odrzucisz ,same wracamy-i tak w te i we wte bez przerwy:):):) 

Dobre porównanie.