Na wyjeździe #16

07 listopada 2014 20:09
nianta

Oj w Stuttgarcie jest pełno galerii;) a jakie fury w muzeum merca:D w przyszłym tygodniu powiadasz ?:)

Wiem,że w muzeum merca są fury ,już tam bylam rok temu :)
Na zakupy jedziemy w czwartek około 14-tej ,może się spotkamy?
07 listopada 2014 20:10 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Ja nie mam czasu na chadnre i bardzo się z tego cieszę. Nic nie zapowiadało,że będzie tu taka fajna sztela,aczkolwiek lekko trująca :))
dziś byłam z córką i wuczką pdp w sąsiednim miasteczku w centrum handlowym,ale nic nie kupiłam poza spodniami do chodzenia. Zadych promocji,zostały tylko jakieś resztki z lata,no i od groma świątecznych ozdób. Wypiłyśmy kawę,zjadłyśmy po strudlu z jabłkami i sosem waniliowym i wróciłysmy po 16-tej.
Corka powiedziała,że w Stuttgarcie jest więcej więc za tydzień tam się wybieramy :))

"nic nie kupiłam poza spodniami do chodzenia". 
A Ty używasz spodni jeszcze do jakiś innych celów?
07 listopada 2014 20:11
margaritka59

"nic nie kupiłam poza spodniami do chodzenia". 
A Ty używasz spodni jeszcze do jakiś innych celów?

No wiesz o jakie chodzenie mi chodzi,takie ćwiczebne hihi
07 listopada 2014 20:14 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

No wiesz o jakie chodzenie mi chodzi,takie ćwiczebne hihi

No teraz to już całkiem zgłupiałam, do czego te spodnie mają Ci służyć?
07 listopada 2014 20:16
ivanilia40

Do kiedy tam jesteś wg planu? Czy wiadomo co z Twoją pdp?

Według planu 15.12 powinnam zjeżdżać. PDP dzisiaj przeszła z intensywnej terapii na normalny oddział (w ten pn miała trzecią operację) czyli teoretycznie 2 tygodnie po zabiegu powinna być w szpitalu, a później 3-4 tygodnie na Reha. Ale już kręcą nosami z tą rehabilitacją,a ja nie mam ochoty stawiać ją na nogi poraz trzeci-jak już kiedyś wpominałam, do tego dochodziło by dzwiganie,bo babcią jest praktycznie leżąca, w końcu od 1.10 jest w szpitalu.
07 listopada 2014 20:18 / 3 osobom podoba się ten post
margaritka59

Nie wiem czy sobie ze mnie żartujesz czy mówisz poważnie,mamy XXI w i niczego nie trenuje się już w jeansach tylko w odpowiednim stroju np takim:
https://www.google.pl/search?q=spodnie+treningowe+do+chodzenia&rlz=1C1VASM_enPL528PL528&espv=2&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ZhpdVJzBHsbWPaTLgbAC&ved=0CCIQsAQ
07 listopada 2014 20:18 / 3 osobom podoba się ten post
margaritka59

Ja czasem ze spodni robię szalik ;p lub ewentualnie banału dla szczurow;)
07 listopada 2014 20:20
nianta

Według planu 15.12 powinnam zjeżdżać. PDP dzisiaj przeszła z intensywnej terapii na normalny oddział (w ten pn miała trzecią operację) czyli teoretycznie 2 tygodnie po zabiegu powinna być w szpitalu, a później 3-4 tygodnie na Reha. Ale już kręcą nosami z tą rehabilitacją,a ja nie mam ochoty stawiać ją na nogi poraz trzeci-jak już kiedyś wpominałam, do tego dochodziło by dzwiganie,bo babcią jest praktycznie leżąca, w końcu od 1.10 jest w szpitalu.

Skoro przetrzymała trzecią operację i planują rehabilitację to znaczy ,ze nie jest tak żle. Do końca masz troszkę powyżej miesiąca,myślę,że da radę :)
07 listopada 2014 20:24
nianta

Ja czasem ze spodni robię szalik ;p lub ewentualnie banału dla szczurow;)

No dobra - szalik. Ale co to znowu- banał dla szczurów? 
07 listopada 2014 20:25 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Skoro przetrzymała trzecią operację i planują rehabilitację to znaczy ,ze nie jest tak żle. Do końca masz troszkę powyżej miesiąca,myślę,że da radę :)

Trzyma mnie chęć remontowania kuchni ;p i wymiany drzwi, bo od czasu włamania jeszcze nie dojrzały do wymiany:p
07 listopada 2014 20:27
margaritka59

No dobra - szalik. Ale co to znowu- banał dla szczurów? 

No tak, mój telefon wie lepiej co ja chcę napisać... Miały być hamaki:)
07 listopada 2014 20:35 / 1 osobie podoba się ten post
Ja napisze z innej beczki,dzisiaj bylam z josef i jego synem zamowic pomnik dla zony pdp a matki syna,pojechalam chetnie gdyz oni zalatwiali swoje sprawy a ja wiado hura na sklepy.....-zakupow zadnych nie zrobilam ,ale oczka nacieszylam,a teraz do czego zmierzam zastanawiam sie dlaczego w de ceny tak sa drstycznie wysokie,za pomnik nic specjalnego po promocji podobno cena 6400ojro matko kochana skad te ceny;-;-;-;-
07 listopada 2014 20:39 / 3 osobom podoba się ten post
reanata

Ja napisze z innej beczki,dzisiaj bylam z josef i jego synem zamowic pomnik dla zony pdp a matki syna,pojechalam chetnie gdyz oni zalatwiali swoje sprawy a ja wiado hura na sklepy.....-zakupow zadnych nie zrobilam ,ale oczka nacieszylam,a teraz do czego zmierzam zastanawiam sie dlaczego w de ceny tak sa drstycznie wysokie,za pomnik nic specjalnego po promocji podobno cena 6400ojro matko kochana skad te ceny;-;-;-;-

Tylko wez ta cene odnies do niemieckich zarobkow, a nie polskich
07 listopada 2014 20:40 / 1 osobie podoba się ten post
joannaxd

Tylko wez ta cene odnies do niemieckich zarobkow, a nie polskich

tak tez zrobilam pomimo to 6400 to kosmiczna kwota;-;-;-
07 listopada 2014 20:43 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Nie wiem czy sobie ze mnie żartujesz czy mówisz poważnie,mamy XXI w i niczego nie trenuje się już w jeansach tylko w odpowiednim stroju np takim:
https://www.google.pl/search?q=spodnie+treningowe+do+chodzenia&rlz=1C1VASM_enPL528PL528&espv=2&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ZhpdVJzBHsbWPaTLgbAC&ved=0CCIQsAQ

Nie żartuje z Ciebie absolutnie, chociaż na początku, jak przeczytałam " spodnie do chodzenia" , to od razu przypomniała mi sie moja mamusia. Ona, jak kupi jakieś ubranie , do noszenia codziennego, domowego, to mówi np." kupiłam sobie taką bluzkę do chodu". My, tzn. moje rodzeństwo, wnuki, bardzo lubimy takie powiedzonka starszych z naszych stron i to mi się od razu skojarzyło. Ja , to nawet prowadzę taki słowniczek z takimi różnymi powiedzeniami i czasami przy wiekszym spotkaniu rodzinnym,czytam i młodzi mają odgadnąć o co chodzi?
"Ćwiczebne", to już  domyśliłam sie, że chyba chodzi Ci o spodnie tereningowe, chociaż pierwsze skojarzenie miałam z takimi spodniami na poligon.
Tak , czy inaczej bez żadnej urazy , proszę. Nie taka była moja intencja.