Na wyjeździe #16

14 listopada 2014 10:34 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj dzien odwiedzin dzieciaczkow,pospiewaly -slodycze zabraly -a mnie lezka wzruszenia poplynela.Jaka to piekna tradycja,Niemcy maja wiele fajnych tradycji ktore pielegnuja,raz jeden udalo mi w swieto trzech kroli uczesniczyc w wizycie tych monarchow w domu pdp.-tez mile przezycie;-;-;-;-
14 listopada 2014 10:35
moncherie

Wystarczy tych marzen... Ide do pracy. Boze, pozwol zeby moja PDP lezala... W lozku lub na podlodze. Obojetnie gdzie. Zeby byla na tyle slaba, zeby juz oporu nie stawiala... Wiem, ze to brzmi strasznie, ale jestem pewna, ze wszyscy znajacy sytuacje modla sie razem ze mna...

Ja pomogę telepatycznie :))) TRZYMAJ SIĘ NIE DAJ SIĘ !!!!!:)))
14 listopada 2014 10:47
Nie pomoglo. Przywitala mnie na stojaco i z usmiechem na ustach. Wazy ze 30kg, kosci skora obciagniete, nic wiecej. Z uporem maniaka odmawia wszystkiego. Od jedzenia, picia i mycia poczawszy, a skonczywszy na wizycie lekarza czy pobycie w szpitalu lub innym osrodku... Tym skierowaniem do szpitala moge sobie tylek podetrzec:(
14 listopada 2014 10:49
Ja pracuje za mniej niz 1150e.
14 listopada 2014 10:50
moncherie

Nie pomoglo. Przywitala mnie na stojaco i z usmiechem na ustach. Wazy ze 30kg, kosci skora obciagniete, nic wiecej. Z uporem maniaka odmawia wszystkiego. Od jedzenia, picia i mycia poczawszy, a skonczywszy na wizycie lekarza czy pobycie w szpitalu lub innym osrodku... Tym skierowaniem do szpitala moge sobie tylek podetrzec:(

Lepiej podetrzyj jej , ajak przyjdzie lekaż to mu je odaj :/ Najlepiej obarczyć wszystkimi problemami opiekunkę ... BRRYYY !!! co za naród !!! :))) 
14 listopada 2014 10:54 / 1 osobie podoba się ten post
moncherie

ma usmiech na ustach - znaczy szczesliwa i nic jej nie trzeba wiecej
14 listopada 2014 11:00 / 4 osobom podoba się ten post
ORIM, dokladnie tak:) Zachwycona, bo jestem. I pomyslec, ze jeszcze pol roku temu za drzwi mnie wyrzucala i za porzadna robote sie wziac mialam, a nie uczciwych ludzi nekac:) Moje dni tutaj i tak sa policzone. Za tydzien beda mieli opieke calodobowa, bo nareszcie sie Pani zgodzila. Dzieki temu, ze Pana nie ma dom do porzadku doprowadzilam. Jeszcze calkiem czysto nie jest, ale przynajmniej zapaszek zniknal:) No, moze nie do konca, ale jest o wiele przyjemniej.
A co do Pani... Lekarz ma byc kolo poludnia. Istnieje jeszcze min.nadziei, ze on cos wskora:)
14 listopada 2014 12:05 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Jeśli 650 euro za dwa tygodnie ? to przecież ładnie jest !... Bierz poprawkę na niektóre wpisy , bo Cię będą " odstraszać " a nie wszyscy prawdę piszą ! Ja Ci piszę " najprawdziwszą prawdę " - za stellę , gdzie teraz jestem mam 1150 e. Nie zaglądam ludziom w portfele ani na ich konto bankowe , ale niektórzy "picują " , że aż mnie śmiech ogarnia ! -:)))))))))))DDDDDDDDDDD

tez mi sie wydaje, ze to wcale nie jest zle i termin dokladnie taki, na jaki moge wyjechac. nie moge ani jednego dnia wczesniej, ani pozniej ;) i stella, ktora znam, chociaz stan PDP sie pogorszyl. to dobrze, nie bede za nia musiala biegac po domu i po ogrodzie ;) na lezaco bedzie dla mnie latwiejsza do okielznania, bo to niezle ziolko bylo ;P
14 listopada 2014 12:08 / 3 osobom podoba się ten post
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantka

tez mi sie wydaje, ze to wcale nie jest zle i termin dokladnie taki, na jaki moge wyjechac. nie moge ani jednego dnia wczesniej, ani pozniej ;) i stella, ktora znam, chociaz stan PDP sie pogorszyl. to dobrze, nie bede za nia musiala biegac po domu i po ogrodzie ;) na lezaco bedzie dla mnie latwiejsza do okielznania, bo to niezle ziolko bylo ;P

powiem tak........ jesli Tobie pasuje wszystko termin,PDP i pieniazki jedz......... i nie pytaj bo ile osob tyle zdan na dany temat................
14 listopada 2014 12:13 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

No widzisz arabrab za to Cię lubię :)))), masz u mnie plusa :)
a pamiętasz jak pisałam o pdp, że: "wygląda na to, że na forum są sami podopieczni chodzący, bez pampersów"?, a Ty jak żywo :))) zareagowałaś!!
a teraz wyjdzie na to, że nikt nie pracuje za 1150,00e, haha :)))))))
tak masz rację ja też nikomu w portfel nie zaglądam, ale nie wytykam,że to mało, niech każdy pracuje według swojego sumienia i swoich racji

... Aco tu ma sumienie do wypłaty ?? :// czegoś nie rozumiem .. Taka wypłata :)) No chyba że mam część oddać??.... Ja się cieszę bo się trafiła taka stella , następnym razem może być mniej :)) Więc dbam o babcię jak o złote jajko :)) Oby długo nam żyła mi i mojej zmienniczce :)) 
14 listopada 2014 12:14
magdalena_k

powiem tak........ jesli Tobie pasuje wszystko termin,PDP i pieniazki jedz......... i nie pytaj bo ile osob tyle zdan na dany temat................

probuje sie zorientowac, bo zielona jestem w tych tematach. zdaje sobie sprawe, ze teraz goracy okres jest na opiekunki, bo wszystkie do domu w tym czasie chca jechac, wiec i u innych agencji pewnie cos tam moglabym wynegocjowac. zastanawiam sie czy brac to, co tu dostaje, czy szukac dalej. dlatego przeprowadzam ten "sondaz" kto? ile? komu? i za co? :P
14 listopada 2014 12:16
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantka

probuje sie zorientowac, bo zielona jestem w tych tematach. zdaje sobie sprawe, ze teraz goracy okres jest na opiekunki, bo wszystkie do domu w tym czasie chca jechac, wiec i u innych agencji pewnie cos tam moglabym wynegocjowac. zastanawiam sie czy brac to, co tu dostaje, czy szukac dalej. dlatego przeprowadzam ten "sondaz" kto? ile? komu? i za co? :P

.. a jedziesz przez firmę czy na czarno ... bo nie doczytałam :/
14 listopada 2014 12:17 / 1 osobie podoba się ten post
Ciotka

Jestem zatrudniona na umowę o pracę , przez jedną z tych agencjii na które tak narzekacie :))

Nie wiem, kto narzeka, ja na pewno nie, ale też z agencjami nie mam nic wspólniego :).
14 listopada 2014 12:25 / 1 osobie podoba się ten post
Ciotka

... Aco tu ma sumienie do wypłaty ?? :// czegoś nie rozumiem .. Taka wypłata :)) No chyba że mam część oddać??.... Ja się cieszę bo się trafiła taka stella , następnym razem może być mniej :)) Więc dbam o babcię jak o złote jajko :)) Oby długo nam żyła mi i mojej zmienniczce :)) 

Ciotka to trzymaj te stellę nogami i rękami jak taka Ci sie trafiła, a sumienie, może nie do końca jasno sie wyraziłam, a czytałaś wcześniejsze wpisy? To się odnosiło do całości, arabrab wie o co chodzi :)))))  
14 listopada 2014 12:31
Ciotka

.. a jedziesz przez firmę czy na czarno ... bo nie doczytałam :/

ta oferta, o ktorej pisalam to przez firme, 100% legal niestety ;)