Na wyjeździe #16

14 listopada 2014 20:51 / 3 osobom podoba się ten post
Jednorożce kocham, jedno-jednorożce...
Nie zaczynajcie żadnych spin Dzieweczki,co? Nianta ładnie prosiiiii:) husz,husz...
14 listopada 2014 20:51
magdalena_k

nie do Ciebie to bylo kolezanko tylko do Amelki

Wiem :)) Wiem przepraszam :) pomyłki się zdarzają :))
14 listopada 2014 20:52
aldona

przepraszam, zapomnialam, że ty nie trawisz ludzi fajniejszych i mądrzejszych od ciebie samej.

Przepraszam pomyliłam się :))) 
14 listopada 2014 20:54 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

chyba wszystkie czesci filmu ???

A właśnie nie, tylko pierwszą część, którą oglądałam chyba z 20 razy :)
14 listopada 2014 20:55
nianta

Jednorożce kocham, jedno-jednorożce...
Nie zaczynajcie żadnych spin Dzieweczki,co? Nianta ładnie prosiiiii:) husz,husz...

moze renifery bardziej ze swietami  beda sie kojarzyly-a tak powaznie to jest za twoim apelem,,nie zaczynajcie zadnych spin Dzieweczki.....;-;-;-;-;-;-
14 listopada 2014 20:56 / 1 osobie podoba się ten post
nianta

A właśnie nie, tylko pierwszą część, którą oglądałam chyba z 20 razy :)

Jednorożec to symbol czystości i niewinności :))
14 listopada 2014 20:58 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

moze renifery bardziej ze swietami  beda sie kojarzyly-a tak powaznie to jest za twoim apelem,,nie zaczynajcie zadnych spin Dzieweczki.....;-;-;-;-;-;-

Nie, to muszą być jednorożce;)
14 listopada 2014 20:58 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

No tak. Mamy. A kto jest teraz naszym trenerem?

Amelko, Nawałka jest trenerem, Wielki Adam Nawałka:)
14 listopada 2014 21:00
nianta

Nie, to muszą być jednorożce;)

wiem;-;-;-;-;
14 listopada 2014 21:05
doda1961

Możesz mi wierzyć, że są, przynajmniej w kontekscie stawki dla rodziny niemieckiej. Inaczej płacą za osobę z marnym niemieckim, a inaczej za osobę z bardzo dobrym niemieckim! I tak jest w każdej firmie, czy to się przekłada na nasze wynagrodzenie, to ja juz nie wiem, ale rodzina mojej podopiecznej robiła aferę, bo zapłaciła za osobę z dobrym niemieckim, a przysłano osobę kompletnie nie znającą języka.

Oczywiscie ze Ci wierze pisze tylko w swoim kontekscie i na przykładzie ktorego jestem swiadkiem rodzinie wcisneli kit ze nie maja nikogo wiec musza akceptowac ta która jest czyli nie znającą jezyka i reali pracy jako opiekunki... I rodzina jest wdzieczna ze nie zostaje sama na swieta bez opieki a Pani stawiajaca pierwsze kroki ma taka pensje jak poprzednia świetnie znajaca język i obowiązki więc co ''kraj to obyczaj '' i nie ma w tym zawodzie reguł
14 listopada 2014 21:07 / 2 osobom podoba się ten post
Roma-na

... a gdzie intuicja kobiety :***

Raczej mnie nie zawodzi.
14 listopada 2014 21:18
Niemcy wygrywają 2:0
14 listopada 2014 21:18 / 1 osobie podoba się ten post
herzen

Oczywiscie ze Ci wierze pisze tylko w swoim kontekscie i na przykładzie ktorego jestem swiadkiem rodzinie wcisneli kit ze nie maja nikogo wiec musza akceptowac ta która jest czyli nie znającą jezyka i reali pracy jako opiekunki... I rodzina jest wdzieczna ze nie zostaje sama na swieta bez opieki a Pani stawiajaca pierwsze kroki ma taka pensje jak poprzednia świetnie znajaca język i obowiązki więc co ''kraj to obyczaj '' i nie ma w tym zawodzie reguł

A czy jesteś na 100% pewna, że ta osoba nieznająca języka i raczkująca w zawodzie ma to samo wynagrodzenie co ta z doswiadczeniem i znajomoscią języka? Sama widzisz, choćby tutaj na forum, że opowieści bywają rózne. Mnie kiedys, jak jeszcze pracowałam przez firmę, zastępowała osoba początkujące, bez znajomosci języka i miała 50 euro mniej niż ja, czemu sama się nadziwić nie mogła, w sensie, że jej zdaniem ja powinnam zarabiać więcej :))))))))), No ale....taka była polityka firmy, czyli jak najwięcej wyciągnąc od klienta, a jak najmniej dac opiekunce :)))))))))))
14 listopada 2014 21:19
Herzen, a może jednak uda Ci się wyskoczyć któregoś dnia do Delitsch, masz tylko raptem 10 km, a jakies autobusy pewnie jeżdzą. Ja jestem do dyspozycji każdego dnia od 13 00 do 15 00. Fajnie byłoby się spotkać, a Delitsch to miłe i ładne miasteczko i fajne sklepy mają :)))))))))))
14 listopada 2014 21:20
Tak obydwie Panie same sie pokłóciły miedzy soba widząc swoje umowy ... Ale cóż zobacze swoje efekty po miesiącu na koncie jestem pierwszy raz przez firmę dotychczas 8 lat we własnym zakresie ...