Na wyjeździe #16

14 listopada 2014 21:27 / 2 osobom podoba się ten post
zosia_samosia

Zla jestem ...jak diabli .Zmienniczka, miala byc przed 18.00.Teraz 19.15 ,tak ciezko napisac sms lub zadzwonic ,ze .....korek albo inne przeszkody na drodze.Pepkiem swiata to Ona nie jest ????,a moze jest????.Informujecie zmienniczki ,ze bedziecie ...pozniej???.Juz ma "przechlapane" ,ignorancja ,dla mnie .Oooooo,tyle ,wygadalam sie.Zawsze godzine przed przyjazdem dzwonie i mowie co i jak.

Miałam taka zmienniczke co to nawet nie raczyłam mnie informowac ,że w ogóle na zmiane przyjeżdża-od początku do końca ciągle to ja sie musiałam gimnastykowac i wydzwaniać....niereformowalna była pod tym względem choć ogólnie poczciwa kobitka.Nie lubie tego.Przeciez ja tez mam zamówionego busa czy autokar i tez bym chciała na 150% miec pewnośc ,że nie musze nic kombinowac i przedłuzac pobytu czy zmieniac biletu.Wrrrrr.Informuje jak wyjezdżam i jak juz jestem blisko to też:)A Twoja jak? Dojechała wreszcie?:)
14 listopada 2014 21:30 / 3 osobom podoba się ten post
Rok 2014 -pytanie -gdzie lezy ...niemiecki Slask ??,na pewno nie w Polsce!!! .Moze ktos mnie oswieci ,bo ..przysiegam na lekcjach historii nie spalam i mam duzo wiadomosci zakodowanych ...ale tego nie moge zrozumiec !!!,Ide spac ...bo moge komus przykre rzeczy powiedziec,olewator wlaczony.No coz .....to sie nazywa szczescie .
14 listopada 2014 22:23
teresa-p

Niemcy wygrywają 2:0

Powiedzcie o której był ten mecz bo szukałam w programie z PDP i nie mogłam
znależć a w internecie też wyczytałam że 2:0
14 listopada 2014 22:26 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Powiedzcie o której był ten mecz bo szukałam w programie z PDP i nie mogłam
znależć a w internecie też wyczytałam że 2:0

Na rtl juz sie kończy, Niemcy 4"0 wygrywaja, ale to i tak słabo, bo mysmy 7:0 z Gibraltarem wygrali.
14 listopada 2014 22:33 / 11 osobom podoba się ten post
Ja mam tu wesoło już WAM piszę.Dziadek mój to bardzo przebojowy gościu , wrócił własnie z kolacji ze znajomym i mówi do mnie tak czy mam ze sobą ładną sukienkę bo on zamówił stolik dla nas na SYLWESTRA. Więc ja nie w ciemię bita mówię mu że nie mam nic , że muszę coś kupić . Idę na Sylwestra z moim dziadkiem hahaha 90 lat . Na całe szczęście będą też jego przyjaciele nie wiele starsi ode mnie
14 listopada 2014 22:47 / 2 osobom podoba się ten post
annakoschel

Ja mam tu wesoło już WAM piszę.Dziadek mój to bardzo przebojowy gościu , wrócił własnie z kolacji ze znajomym i mówi do mnie tak czy mam ze sobą ładną sukienkę bo on zamówił stolik dla nas na SYLWESTRA. Więc ja nie w ciemię bita mówię mu że nie mam nic , że muszę coś kupić . Idę na Sylwestra z moim dziadkiem hahaha 90 lat . Na całe szczęście będą też jego przyjaciele nie wiele starsi ode mnie

No i fajnie, że dziadek nie smutas, to i Tobie jest weselej.
15 listopada 2014 05:18 / 4 osobom podoba się ten post
....Przecież jestem w stanie wytrącić ten koronny argument z rąk choćby powstaniami śląskimi w których jednoznacznie ślązacy opowiedzieli się za swoją Polskością. Ginęli za flagę BIALO-CZERWONÄ„ by przyłączyć się do Ojczyzny. Więc stwierdzając że ktoś jest niemcem obraża swoich przodków którzy przelewali krew ślązaków. Åšlązacy są Polakami jest to proste i logiczne a wszystkie naleciałości są podczas-zaborowe. Niemcy namieszali wam w głowach ,jesteście Polakami i będziecie. Najlepszym przykładem będą XIX i XX wieczne czechy(czechosłowacja) w których elity dopiero zaczęły wracać do używania języka czeskiego przez wiele lat w zamian używali niemieckiego jako podstawowego języka w swoim "państwie". Czyli czesi się zgermanizowali a pozniej odtworzyli swój język. Was po części też zgermanizowali stąd te naleciałości niemieckim ale wszyscy posługujecie się jez .polskim a nie niemieckim. Takie nocne przemyslenia -moje .Amen.
15 listopada 2014 07:04 / 1 osobie podoba się ten post
Roma-na usunela konto czy ja usunieto?nie zabawila dlugo na forum a szkoda
15 listopada 2014 07:23
ania52

Roma-na usunela konto czy ja usunieto?nie zabawila dlugo na forum a szkoda

Też właśnie patrze ,że koleżanka Roma-na opusciła nasze grono .

Moja sobota zaczęła się smierdząco PDP mi się zwaliła w pampers i uwaliła całe wyro ffuujjjj .
Od pół roku nie miałam takiej niespodzianki , a smród ,że hoho .
Mam nadzieję ,że dalszy ciąg dnia obejdzie się bez takich niespodzianek .
15 listopada 2014 07:53 / 2 osobom podoba się ten post

Dzien doberek :)Zapraszam tradycyjnie na kawke ,herbatke i i moze nie dla wszystkich imbirek musze ugotowac w lodowce tylko dwie szklaneczki:))No i chetnych na gimnastyke zapraszam rowniesz muzyczke włanczamy i do akcji!!Miłego dzionka:)))
15 listopada 2014 07:56 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Dzien doberek :)Zapraszam tradycyjnie na kawke ,herbatke i i moze nie dla wszystkich imbirek musze ugotowac w lodowce tylko dwie szklaneczki:))No i chetnych na gimnastyke zapraszam rowniesz muzyczke włanczamy i do akcji!!Miłego dzionka:)))

Chociaż przy sobocie byś te wygibasy odpuściła:)Ile się gimnastykować można?Kawka wypita,papieroska czas zaliczyc a nie tam jakies gimnastyki,błeeeeeee.Gimnastyke to ja zaraz przy PDP będe miała:)
15 listopada 2014 08:07
kasia63

Chociaż przy sobocie byś te wygibasy odpuściła:)Ile się gimnastykować można?Kawka wypita,papieroska czas zaliczyc a nie tam jakies gimnastyki,błeeeeeee.Gimnastyke to ja zaraz przy PDP będe miała:)

Kasiu giimnastka hmmmmmmmmmmm pomaga sie rozbudzic lepiej jak kawa i mam nadzieje ze zobacze efekty porzadne ze zniknieciem brzuszka ja lubie cwiczyc!!Nie wszyscy musza!! Ja rowniesz nie leze w pracy mimo ze pflegedinst przychodza !!:)))
15 listopada 2014 08:39 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Kasia leniwcu i raz,dwa,trzy nozka w gore raczki tez i raz,dwa,trzy.................... no ja juz razem z Toba to ide robic kawke i wyciagac slodziakow z lozka hahah
15 listopada 2014 09:52 / 5 osobom podoba się ten post
zosia_samosia

....Przecież jestem w stanie wytrącić ten koronny argument z rąk choćby powstaniami śląskimi w których jednoznacznie ślązacy opowiedzieli się za swoją Polskością. Ginęli za flagę BIALO-CZERWONÄ„ by przyłączyć się do Ojczyzny. Więc stwierdzając że ktoś jest niemcem obraża swoich przodków którzy przelewali krew ślązaków. Åšlązacy są Polakami jest to proste i logiczne a wszystkie naleciałości są podczas-zaborowe. Niemcy namieszali wam w głowach ,jesteście Polakami i będziecie. Najlepszym przykładem będą XIX i XX wieczne czechy(czechosłowacja) w których elity dopiero zaczęły wracać do używania języka czeskiego przez wiele lat w zamian używali niemieckiego jako podstawowego języka w swoim "państwie". Czyli czesi się zgermanizowali a pozniej odtworzyli swój język. Was po części też zgermanizowali stąd te naleciałości niemieckim ale wszyscy posługujecie się jez .polskim a nie niemieckim. Takie nocne przemyslenia -moje .Amen.

nie wazne jakim jezykiem sie poslugujesz,jakiej gwary uzywasz.Wazne kim sie czujesz i kim jestes.Slazacy,Kaszubi,Łenkowie to przeciez Polska i Polacy !!!
PS. 
Co do Czechow.Nam troszke daleko do nich w roznych dziedzinach zycia.Jednak jak Czech sie rodzi to daja mu sloik wazeliny,aby mogl głeboko w d .....Niemcowi wejsc
15 listopada 2014 10:07
nianta

Wiedziałam tylko dlatego,że uwielbiam ten film :)