Bus Autokar Samolot - czym lepiej?

03 marca 2014 14:38
Kasiachodziż-dzieki za tą stronkę.Skad wy takie rzeczy wiecie jest i pozostanie dla ,mnie zagadką,bo ja na takie raryrasy trafiam zupełnie przypadkowo.
A stronę już sobie wklepałam do ulubionych-i zostanie ze mną tak długo,jak mój laptop.
03 marca 2014 14:41
Impala

Kasiachodziż-dzieki za tą stronkę.Skad wy takie rzeczy wiecie jest i pozostanie dla ,mnie zagadką,bo ja na takie raryrasy trafiam zupełnie przypadkowo.
A stronę już sobie wklepałam do ulubionych-i zostanie ze mną tak długo,jak mój laptop.

Nuda potrafi być odkrywcza i twórcza:)
03 marca 2014 14:41
kasiachodziez

Znalazłam w necie taką stronę mam nadzieję że komuś sie przyda

http://przejazdy.info/

Super stronka dzieki wielkie muszę zmienic przewoźnika jeszcze raz dsiękuję dobrze że mamy tu takie osoby na forum :)
03 marca 2014 16:02
kasia pewnie ze sie przyda!! plusik !!! dziekiiiii
10 marca 2014 13:47
A czy ktoś z Was podróżował samolotem Polska-Niemcy? Opłaca się?
Chodzi mi głównie o rezerwację - wiadomo lepiej kupić wcześniej bilet, bo taniej,
ale w razie przesunięcia terminów (firma, zmienniczka, PDP) to chyba zmiana
kosztuje?
Pasowałby mi Wizzair na trasie Dortmund-Wrocław......

10 marca 2014 17:18
Tanie linie są tańsze i na tej trasie musisz sprawdzić.Ja na innej latałam , za 190zł w jedną stronę .Tam za bagaż np 20kg opłacasz osobno.Każde linie mają inaczej .
10 marca 2014 18:34
Ja z Wrocławia do Frankfurtu kiedyś za 70 euro w dwie strony leciałam.
Ale niestety nie pamiętam, jaka to była linia.

I w tej cenie też tylko bagaż podręczny był.
10 marca 2014 18:48 / 1 osobie podoba się ten post
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :)
Być może się skuszę, bo perspektywa 10-12 godz
w busie (tak jak ostatnio mnie przewieźli)
mało mi się podoba......wrrrr....
10 marca 2014 18:50
wichurra

Ja z Wrocławia do Frankfurtu kiedyś za 70 euro w dwie strony leciałam.
Ale niestety nie pamiętam, jaka to była linia.

I w tej cenie też tylko bagaż podręczny był.

No jak sprawdzałam na stronie Wizzair to podręczny za free,
a 1 sztuka bagażu (max 30kg) to 15€.
Każde linie mają swoje cenniki.
10 marca 2014 18:54
To w easyjet jeden bagaż do 20kg - 40 euro.
10 marca 2014 19:23
Mi własnie te 150km od Frankfurtu odpowiadaly,bo to jest lotnisko Frankfurt-Hann, a tam juz nie daleko było do mojej pracy.Za 20kg bagażu chyba zapłaciłam 40E i 10kg podręczny.
Wzależności co komu pasuje.
10 marca 2014 19:31
No to zależy jeszcze Geronimo dokąd się leci.
Leciałam easyjet z Berlina do Marrakeszu za 134 euro z dwie strony (z dopłatą za bagaż nadawany)
Wątpię, żeby jakiś normalny przewoźnik bilet w takiej cenie mógł zaoferować.
I dla tej ceny mogę znieść niedogodności serwisu.
Chociaż akurat nie odczułam tych niedogodności.
11 marca 2014 20:40
Kaya

Ale fajne przygody :) Ja wracalam raz z DE minibusem (kierowca+8pasazerow), prawie same opiekunki zbieral kierowca po roznych katach. Jedna opiekunka pakowala sie na ostatnio chwile. Wsiadala do busa z jakas wielka paprocia ktora dostala na pozegnanie , za 20 min oznajmnia ze zapomiala swoich papierow zabrac i kierowca sie zawracal, wiec ponad 30 min. w plecy bylo ! Wziela te papiery i za godzine nie mogla znalesc swojej komorki, okazalo sie ze tez ja zostawila na stelli ! Ale kierowca juz sie nie zawracal drugi raz. Smiac mi sie chcialo wtedy:D

;-)), zabawne to teraz jest, po czasie oczywiście.
18 marca 2014 21:19 / 1 osobie podoba się ten post
I tu po raz pierwszy nie zgadzam się z tym, że w dużym autobusie masz większe szanse. To jest mit. 

18 marca 2014 21:28 / 2 osobom podoba się ten post
Moj drogi Geromino,ziewją Ci kierowcy bo jak słyszą godzin kilka-naście temat jeden niemieckie babki,jak to jest cudownie w tych rodzinach,jak kochają te rodziny swoje opiekunki to chłopaki ziewają.Nie jeżdżą na maxa bo mają odcięcia w autach,góra 120km hmm jakoś trudno mi sobie wyobrazić 60km na autobahnie.Masz kat B więcej nie trzeba.To nie autobus.