Na wyjeździe #17

28 listopada 2014 22:15 / 2 osobom podoba się ten post
Ja mam nadzieje,ze zadna,nigdy,nie bedzie musiala ich wypowiadać.
28 listopada 2014 22:15 / 2 osobom podoba się ten post
Gosiap

A ja miałam. Wstawałam przed 6.00 bo już mnie kobita wołała. Do tego ze 3 razy w nocy po to, żebym jej poprawiła poduszeczki (spała na 2 dużych i 4 małych) albo wołała w środku nocy, żeby spytać która jest godzina (zegarek na ręku, budzik z wielgachnym cyferblatem na szafce nocnej a wzrok miała sokoli). Powiedziałam jej, któregoś wieczoru, że zabiorę zegarki to przestała wołać o godzinę wymyślała coś innego. O rany, byłam bliska obłędu ... No cóż babyfon miał wyłacznik, baterie wysiadały często ....

I tak trzymaj, gosiup.
Rozładowany albo zepsuty babyfon to dobry wynalazek. A psują się często, oj, często. :D
28 listopada 2014 22:17 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

I tak trzymaj, gosiup.
Rozładowany albo zepsuty babyfon to dobry wynalazek. A psują się często, oj, często. :D

a i pewnie ,mozna tez twardo spac ,a co ??Ze zmeczenia jakoby,,,hahhahah
28 listopada 2014 22:23 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Można jeszcze bezczelnie o referencje poprosić :))))

Jeżeli te referencje są nam niezbędne, to poprosić . Wg mnie, nawet te bardzo dobre referencje nie zagwarantują nam dobrej  pracy dla nas i dobrej opiekunki dla pdp. Zmieniała mnie na krótko dziewczyna z takimi referencjami . Otrzymała je z miejsca, gdzie głównie zajmowała sie pracami domowymi u prawie samodzielnego małżeństwa. Tutaj w zetknięciu z Pdp w początkowej fazie demencji i z nastawieniem tzw ustawienia sobie pdp , przechodziła koszmar ( jej słowa). Zmieniłam ją tydzień przed planowanym terminem- na prośbę obydwu stron. 
28 listopada 2014 22:27 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

W sumie to całkiem niedaleko mamy do siebie :)

Mnie sie dzis trzy razy śniło,że zadzwonił budzik. Pierwszy raz o 5-j,ale za ciemno było i przezornie spojrzałam na zegarek po czym z ulgą padłam na posuszkę,potem przed 6-tą,a potem 7.14,a budzik miał dzwonić o 7.15...no czy to nie złośliwość,że tak mi się śni??

Jak wróciłam do domu z takiej głupiej steli, gdzie byłam przywoływana tysiące razy w ciągu dnia i kilka razy w nocy, to mi się przez pierwszy tydzień w nocy śniło, że mnie PDP woła. Siadałam na łóżku i na śpiku krzyczałam, że już idę. Dobrze, że chłop mnie za rękę przytrzymywał bo nie wiem gdzie bym poszła.
28 listopada 2014 22:30 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

Ja mówię wprost,że nie wracam.
Na pytanie, dlaczego nie, odpowiadam krótko - i proponuję,żeby tych kilku słów nauczyć się na pamięć. Podam też wersję dla nie znających języka ( fonetycznie).
"Weil Ich bin schlecht betrachtet". "Bo jestem źle traktowana".
Fonetycznie:
"Wajl iś bin szleśt betrachtet".
Może komuś się przyda.
Takie stwierdzenie budzi u nich szok - no bo jak to.....
Zawsze, absolutnie zawsze po takich słowach mam spokój do końca.
Jak nadal się czepiają, to powtarzam te słowa jak mantrę.
W końcu do nich dociera.
A tak się boją,że opinia o nich może pójśc dalej w świat,że naprawde mam do końca spokój, nawet starają się zatrzeć złe wrażenie.
ICH BIN SCHLECHT BETRACHTET.
JESTEM ŻLE TRAKTOWANA.
WEIL ICH BIN SCHLECHT BETRACHTET.
BO JESTEM ŻLE TRAKTOWANA.

Wiesz! Wrzuciłam w dziadka google zdanie ponieważ miałam wątpliwości co do jego poprawnej konstrukcji i dziadek google przetłumaczyl  "weil ich bin schlecht betrachtet" jako "dlatego, że jestem brzydka" ha,ha,ha. 
28 listopada 2014 22:32
WSTENGA

Ja na pytanie o powrót niedomiennie odpowiadam, ze to zależy od agencji. Mam umowę z agencją i gdzie mnie skierują to jadę. Przynajmniej mam jeden kłopot z głowy. Inaczej bym oszalała bo córka mojej PDP lata już za mną z kalendarzem ...... letnim i pyta o urlop na lato. Tylko skąd ja mam wiedzieć co wtedy będzie?

Ja też zawsze mówię, że agencja mną rządzi.
28 listopada 2014 22:37 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Wiesz! Wrzuciłam w dziadka google zdanie ponieważ miałam wątpliwości co do jego poprawnej konstrukcji i dziadek google przetłumaczyl  "weil ich bin schlecht betrachtet" jako "dlatego, że jestem brzydka" ha,ha,ha. 

No tak to na pewno nie
Ich bin schlecht betrachtet-jestem zle postrzegana
Jesli juz,to tak należaloby to przetłumaczyć
28 listopada 2014 22:40 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Behandeln jest prawidłowe, natomiast tej formy, ktora ja podałam, też sama nie wymyśliłam, tylko została mi przekazana przez rodowitego Niemca.
Byc może nieprawidłowo, nie będe o to kopii kruszyła.
Zatem zostańmy przy "behandeln".
W wypadku "betrachten" chodzi bardziej o to,że "jestem źle tu widziana,źle postrzegana".
W żadnym natomiast wypadku nie chodzi o brzydotę. Tu jest proste "hasslich".
28 listopada 2014 22:41
Marta

No tak to na pewno nie
Ich bin schlecht betrachtet-jestem zle postrzegana
Jesli juz,to tak należaloby to przetłumaczyć

Marta, ubiegłaś mnie o sekundę. :)
28 listopada 2014 22:46 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

Marta, ubiegłaś mnie o sekundę. :)

Nie szkodzi 
A ja dzis z moim pdp rozwiazywałam krzyżowke i było tak:
Duftige Pflanze im Garten
Zgadnij co wpisałam pasowało  
28 listopada 2014 22:47
ivanilia40

W sumie to całkiem niedaleko mamy do siebie :)

Mnie sie dzis trzy razy śniło,że zadzwonił budzik. Pierwszy raz o 5-j,ale za ciemno było i przezornie spojrzałam na zegarek po czym z ulgą padłam na posuszkę,potem przed 6-tą,a potem 7.14,a budzik miał dzwonić o 7.15...no czy to nie złośliwość,że tak mi się śni??

O, to jest nas troche ze Swietokrzyskiego.)
28 listopada 2014 22:49
Marta

Nie szkodzi:-) 
A ja dzis z moim pdp rozwiazywałam krzyżowke i było tak:
Duftige Pflanze im Garten
Zgadnij co wpisałam:-) pasowało :-) 

Lavendel? :D
28 listopada 2014 22:50 / 1 osobie podoba się ten post
Troszke inaczej ale podobnie
29 listopada 2014 06:04 / 1 osobie podoba się ten post
Dzien doberek !!wstajemy kawusia czeka w doborowym towarzystwie lepiej smakuje!!Zapraszam!!