Na wyjeździe #17

02 grudnia 2014 20:47 / 3 osobom podoba się ten post
WEdług mojej wiedzy, to pracodawca na wniosek komornika, ma obowiązek przekazać nalezną kwotę długu, na jego konto.
Jest wtedy szansa, że komornik nie będzie drazył dalej, czyli szukał naszego konta w banku, a jak zechce szukać, to znajdzie bardzo szybko i zablokuje wszystkie środki. Nie słyszałam nigdy o tym, aby komornik odstapił od blokady środków na koncie, bo ta nastepuje wtedy, kiedy wyczerpał wszystkie inne mozliwości wyegzekwowania zadłużenia. Tak więc, jesli ma sie jakieś zobowiązania, to nie ma na co czekać, tylko dogadać się z komornikiem wcześniej i rozłozyć naleznośc na dogodne raty. Komornik sądowy działa według wyroku sądowego, ale z nim tez mozna się dogadać wczesniej, zanim nastapi egzekucja z naszego wynagrodzenia.Zajęcie konta dłuznika, to ostateczność. Komornik skarbowy działa troszkę inaczej i z nim również mozna ustalic harmonogram spłaty zadłuzenia, ale tak czy tak, długi trzeba spłacić. Czym szybciej tym lepiej, bo mniejsze odsetki i koszty komornicze.
03 grudnia 2014 10:26 / 3 osobom podoba się ten post
Mnie dziś ominęła wątpliwa przyjemność robienia zakupów z pdp. Normalnie co środa muszę jechać na doczepkę,a dziś jedna z córek ma tak malutkie auto,że dla mnie zabrakło miejsca. Chyba pokocham smarty :))
03 grudnia 2014 10:34 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Mnie dziś ominęła wątpliwa przyjemność robienia zakupów z pdp. Normalnie co środa muszę jechać na doczepkę,a dziś jedna z córek ma tak malutkie auto,że dla mnie zabrakło miejsca. Chyba pokocham smarty :))

Faktycznie we 3 nie zmieściłybyście się. Toz to auto dla kobiety z siatką !!! Ostatnio widziałam też tego typu maleństwo ale z Renaulta. Na baterie słoneczne chyba. 
Kurcze nie na słoneczne tylko na alternatywne źródła zasilania. Co ja wypisuję ;-)))
03 grudnia 2014 10:36 / 4 osobom podoba się ten post
Mycha

Faktycznie we 3 nie zmieściłybyście się. Toz to auto dla kobiety z siatką !!! Ostatnio widziałam też tego typu maleństwo ale z Renaulta. Na baterie słoneczne chyba. 
Kurcze nie na słoneczne tylko na alternatywne źródła zasilania. Co ja wypisuję ;-)))

Hahhah z siatką? Ty wiesz co moja pdp wymyśliła? Kazała córce zabrać rolator i skrzynkę z pustymi butelkami hahahahah Ja nie wiem jak one się pomieszczą,do tego ze dwie siatki zakupów,jak nic pdp będzie wracać na dachu hahahahh
03 grudnia 2014 19:48 / 4 osobom podoba się ten post
Wybudzili Adasia - to ten chlopczyk o ktorym pisalam juz w tym topiku. To pierwszy przypadek na swiecie - jutro odłącza respirator a tomografia wykazała,ze mozg nie jest uszkodzony.
03 grudnia 2014 22:13 / 4 osobom podoba się ten post
hejkaaa:)
04 grudnia 2014 06:33
Jolek

Wreszcie odezwałaś się nasza forumowa najmłodsza ( chyba ) córeczko -:)..... Pisz Joleczku jak najwięcej , brakowało tu Ciebie ! W innym topiku opisałaś swoją " extra " łazienkę ( na szteli ) z elektrycznym krzesłem w wannie - przebiłaś mnie , ja na poprzedniej szteli miałam elktryczny fotel dla PDP-nej , ale to krzesło rozwaliło mnie zupełnie ! Cholerka , no uwielbiam Twoje okreslenia i nic na to nie poradzę ! -:)...Napisz coś o swoim maleństwie , oczywiście jeśli masz ochotę -:)))))))))
04 grudnia 2014 10:09 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Wreszcie odezwałaś się nasza forumowa najmłodsza ( chyba ) córeczko -:)..... Pisz Joleczku jak najwięcej , brakowało tu Ciebie ! W innym topiku opisałaś swoją " extra " łazienkę ( na szteli ) z elektrycznym krzesłem w wannie - przebiłaś mnie , ja na poprzedniej szteli miałam elktryczny fotel dla PDP-nej , ale to krzesło rozwaliło mnie zupełnie ! Cholerka , no uwielbiam Twoje okreslenia i nic na to nie poradzę ! -:)...Napisz coś o swoim maleństwie , oczywiście jeśli masz ochotę -:)))))))))

A no moj maly jest super. Kochany slodki. Wkoncu przesypia noce. I boli nie to ze musialam go zostwic, na swieta co najgorsze i zajmowac sie obcym czlowiekie, ale babcia jest ok. Nie ma demencji, jest mila i wgl. ale nie chwale dnia przed zachodem slonc bo jestem tu 3 dni i serio szybko mi zlecialy. poprzednia tez byla ok przez pierwsze 2 tyg. Pozniej sam wiece jak bylo ;D
04 grudnia 2014 10:22 / 1 osobie podoba się ten post
Witaj Jolek . Miło Cię znowu tutaj widzieć !
04 grudnia 2014 10:31 / 1 osobie podoba się ten post
Jolek

Dzien dobry!
Chłodno Cię powitałam poprzednim razem:(
Pisałam nawet meila kierowana babska ciekawoscia;)
A tutaj czytam,że masz synusia:)
Dobrze zrozumiałam?
Gratulacje i powodzenia:)
04 grudnia 2014 11:10
A u mnie byla dzis pflegedienst na kapiel babci. Przyslali jakas inna niz zwykle i napedzila mi strachu. Kawal baby, a dwa razy przewrocilaby sie z babcia. I pyta sie mnie jak ja, taka drobinka sobie radze.
04 grudnia 2014 12:11
moi drodzy czy ktos jest w posiadaniu i moze przeslac mi linka do strony z urzadzeniami pomocnicnymi-ulatwiajcymi prace opiekunki
04 grudnia 2014 12:40 / 5 osobom podoba się ten post
REKORD SWIATA - Adas wybudzony. Brak mi słow,zeby cos więcej napisac:)
04 grudnia 2014 14:17 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

moi drodzy czy ktos jest w posiadaniu i moze przeslac mi linka do strony z urzadzeniami pomocnicnymi-ulatwiajcymi prace opiekunki

A o jakie urządzenia Tobie Renatko chodzi? Chcesz stronę w języku polskim,czy niemieckim?
04 grudnia 2014 14:23
tina 100%

A o jakie urządzenia Tobie Renatko chodzi? Chcesz stronę w języku polskim,czy niemieckim?

moze byc w niemieckim,mialam kiedys taka stronke ,ale zgubilam,byly tam m/innymi takie deseczki ulatwiajce pdp.,przesuniecie sie z lozka na rolsztul,krzeselka do wanny,itd.........bardzo jest mi to potrzebe a jakos nie moge znalezc