Na wyjeździe #17

04 grudnia 2014 14:30
Jolek

A no moj maly jest super. Kochany slodki. Wkoncu przesypia noce. I boli nie to ze musialam go zostwic, na swieta co najgorsze i zajmowac sie obcym czlowiekie, ale babcia jest ok. Nie ma demencji, jest mila i wgl. ale nie chwale dnia przed zachodem slonc bo jestem tu 3 dni i serio szybko mi zlecialy. poprzednia tez byla ok przez pierwsze 2 tyg. Pozniej sam wiece jak bylo ;D

Ja pamiętam.Pózniej cie wszystko drażniło i wszyscy zaczęli sie dopytywac czy przypadkiem w ciąży nie jestes 
04 grudnia 2014 14:31
Dziewczynz, macie jakies ksiazki ? Ciekawe ? do przeslania n meila ?
04 grudnia 2014 14:32
Marta

Ja pamiętam.Pózniej cie wszystko drażniło i wszyscy zaczęli sie dopytywac czy przypadkiem w ciąży nie jestes:-) 

haha no i wlasnie wtedy ie okazalo ze jestem, nooo... i skrocilam swoj pobyt tzlko o 10 dni.
04 grudnia 2014 14:33 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

moze byc w niemieckim,mialam kiedys taka stronke ,ale zgubilam,byly tam m/innymi takie deseczki ulatwiajce pdp.,przesuniecie sie z lozka na rolsztul,krzeselka do wanny,itd.........bardzo jest mi to potrzebe a jakos nie moge znalezc

Przejrzyj sobie tą stronkę.Ja akurat otworzylam dział z urządzeniami pomocnymi w kąpieli,ale inne dzialy też przejrzyj,powinnaś znależć,to czego potrzebujesz.
http://www.rehadat-hilfsmittel.de/de/versorgung-hygiene/waschen-baden-duschen/index.html
04 grudnia 2014 14:37
tina 100%

Przejrzyj sobie tą stronkę.Ja akurat otworzylam dział z urządzeniami pomocnymi w kąpieli,ale inne dzialy też przejrzyj,powinnaś znależć,to czego potrzebujesz.
http://www.rehadat-hilfsmittel.de/de/versorgung-hygiene/waschen-baden-duschen/index.html

serdeczne dzieki;-;-;-;-;-
04 grudnia 2014 14:42 / 4 osobom podoba się ten post
Wróciłam własnie z Aldika,są super fajne kapciochy na zimę,długie jak skarpety z misiem w środku za całe 5,99 €. Mnie tu bardzo marzna stopy więc są super:)
No i humor mi się poprawił pomimo,że obiad pdp popsuła:)
04 grudnia 2014 14:43 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Wróciłam własnie z Aldika,są super fajne kapciochy na zimę,długie jak skarpety z misiem w środku za całe 5,99 €. Mnie tu bardzo marzna stopy więc są super:)

ha,ha,ha,jak to niewiele nam kobieta do szczescia potrzeba:):):)
04 grudnia 2014 14:59 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Też je przed chwilka ogladałam i sie zastanawiałam czy kupić? Ale ja w połowie miesiąca wracam do domciu, wiec je odłożyłam. A po Twoim wpisie może jeszcze się skuszę na zakup :)
04 grudnia 2014 15:07 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

serdeczne dzieki;-;-;-;-;-

Dział z deskami do transferu znalazłam http://www.rehadat-hilfsmittel.de/de/mobilitaet/transferhilfen/index.html?connectdb=hilfsmittel_result&infobox=%2Finfobox1.html&serviceCounter=1&wsdb=TEC&detailCounter=0&resulttitel=Rutschbretter,%20Gleitmatten%20und%20Wendetücher%20&extisolink=lit;suchbegriffe=|rec;suchbegriffe=|pra;suchbegriffe=|adr;suchbegriffe=&iso_nr=12+31+03*
04 grudnia 2014 15:26 / 3 osobom podoba się ten post
A widziałyście ogłoszenie o pracę w naszym dziale? Pierwsze świadectwo na to, że firmy przystosowują się do zmian po 1 stycznia. Tylko te zarobki..... No i jak wyegzekwować u rodziny 30 godzin pracy w tygodniu, a reszta to co? Zamkniemy się i powiemy, aby nam nie przeszkadzano?
04 grudnia 2014 15:35 / 2 osobom podoba się ten post
Annika

A widziałyście ogłoszenie o pracę w naszym dziale? Pierwsze świadectwo na to, że firmy przystosowują się do zmian po 1 stycznia. Tylko te zarobki..... No i jak wyegzekwować u rodziny 30 godzin pracy w tygodniu, a reszta to co? Zamkniemy się i powiemy, aby nam nie przeszkadzano?

Własnie przed chwilą przeczytałam . Na to wygląda , że machniemy PDP-nym przed oczami naszą umową i spokój mamy ! ....Pensja zawrotna -:)))))
04 grudnia 2014 16:10 / 3 osobom podoba się ten post
Annika

Ciekawe czy są tutaj dziewczyny z tej firmy i mogą potwierdzić otrzymanie takich warunków. Bo żeby się nie okazało w umowie jest wszystko ok, ale życie sobie. Albo dodatkowe zapisy drobnym druczkiem i do góry nogami na ostatniej stronie ;)
04 grudnia 2014 17:06 / 1 osobie podoba się ten post
Pisałąm dziś email do firmy w sprawie zmain po 1.1 . 2015 , bo nic też nie wiedziałam jak będzie to wyglądać i dowiedziałam się tyle ,że składki do ZUSu mają byc odprowadzane od średniej krajowej , nic więcej mi nie napisali , po za tym ,że wrócę spokojnie na swoje miejsce pracy .

Bilecik zarezerwowany na 12, 12 , no i trzeba w Sindbadzie dopłcić 5 eur.
04 grudnia 2014 18:36
Annika

Nawet , jeśli udałoby nam sie "zamknąc, zniknąc" po tych 30 godzinach w tygodniu, to co?, dostaniemy niecałe 800 euro? Przecież i tak bedziemy "na wyjeździe", a nie we własnym domu. To są odpowiednie zarobki za ten czas pracy, ale na miejscu! Chyba nic nie rozumiem, do czego to zmierza, może ktoś mnie oświeci?:)

04 grudnia 2014 18:41
alinka1339

Pisałąm dziś email do firmy w sprawie zmain po 1.1 . 2015 , bo nic też nie wiedziałam jak będzie to wyglądać i dowiedziałam się tyle ,że składki do ZUSu mają byc odprowadzane od średniej krajowej , nic więcej mi nie napisali , po za tym ,że wrócę spokojnie na swoje miejsce pracy .

Bilecik zarezerwowany na 12, 12 , no i trzeba w Sindbadzie dopłcić 5 eur.

Alinka, wyrzuć połowę bagażu, to nie będzie 5 euro ;-))))