Na wyjeździe #17

06 grudnia 2014 19:53 / 4 osobom podoba się ten post
Alinka takich ludzi jest na pęczki ,Oni kłamstwo mają wpisane w geny. Przykład jeszcze goracy -w moim wsio-miasteczku poznałam opiekunke ,która strasznie skarzyła się na wyzywienie ,nie chciała abym odwiedzała ja wdomu Pdp ,bo sobie nie zyczy i wiele innych bzdur . Na jej miejsce przyjechała nowa opiekunka i bez żadnych problemów mogłam Ja odwiedzić -Pdp przemiła starsza pani ,córka z usmiechem na twarzy przywitała mnie w domu , zero problemów. Więc po co ta obłuda i kłamstwo . Normali ludzie zazwyczaj wierza innym ,w ich honorowośc ,uprzejmość ,prawdomówność -niestety w tak zróznicowanym srodowisku łatwo sie pomylić i w stosunku do Polskich Niemców jak i do opiekunek .
06 grudnia 2014 20:03 / 3 osobom podoba się ten post
Może tamtej opiekunki pdp nie lubiła,a nową polubiła,toteż podsuwa jej smakołyki i pozwala na odwiedziny koleżanek
Róznie być moze,często nie znamy całej prawdy i dlatego mylimy się w ocenach
06 grudnia 2014 20:03 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Alinka takich ludzi jest na pęczki ,Oni kłamstwo mają wpisane w geny. Przykład jeszcze goracy -w moim wsio-miasteczku poznałam opiekunke ,która strasznie skarzyła się na wyzywienie ,nie chciała abym odwiedzała ja wdomu Pdp ,bo sobie nie zyczy i wiele innych bzdur . Na jej miejsce przyjechała nowa opiekunka i bez żadnych problemów mogłam Ja odwiedzić -Pdp przemiła starsza pani ,córka z usmiechem na twarzy przywitała mnie w domu , zero problemów. Więc po co ta obłuda i kłamstwo . Normali ludzie zazwyczaj wierza innym ,w ich honorowośc ,uprzejmość ,prawdomówność -niestety w tak zróznicowanym srodowisku łatwo sie pomylić i w stosunku do Polskich Niemców jak i do opiekunek .

Racja , sama bym mogła podać jeszcze inne przykłady , ale po co .
Napisałam o tej niby koleżance dlatego ,żeby pokazać jak się nie raz wychodzi na zawartych znajomościach w de . Więc ja nie szukam na siłę ,zadnych koleżanek , no chyba ,ze z kimś z forum uda mi się spotkać w mojej miejscowości lub w drodze do Pl czy De .

06 grudnia 2014 20:16
Alinka,nie chcę zebys moj post odebrała jako złośliwy,ale nie mozna wyciagac wniosków takich,ze nie warto zawierać znajomosci w D
Pozałam tu wielu ludzi i nie zaszkodziło mi to w żaden sposób.
Podkreslam, sa to znajomosci,nie przyjaznie,bo przyjazn to juz zupełnie cos innego, chyba niemożliwego tu w D ,gdzie raz po raz zmieniam miejsce

06 grudnia 2014 20:30 / 8 osobom podoba się ten post
Ponieważ nie wiem gdzie to napisac pisze tutaj ja dzisiaj dostałam wspaniały prezent na Mikołaj urodził misie wnusio ,dzsiaj. Pomimo , ze widziałam go tylko na facebooku jestem bardzo szcześliwa
06 grudnia 2014 20:32
Babcia

Ponieważ nie wiem gdzie to napisac pisze tutaj ja dzisiaj dostałam wspaniały prezent na Mikołaj urodził misie wnusio ,dzsiaj. Pomimo , ze widziałam go tylko na facebooku jestem bardzo szcześliwa

gratulacje  !!!! :))))))
06 grudnia 2014 20:35
agamor

gratulacje  !!!! :))))))

Przyłączam sie  może wnusio będzie miał na imię....Mikołaj?
06 grudnia 2014 20:35
Babcia

gratulacje
06 grudnia 2014 20:37
Marta

Może tamtej opiekunki pdp nie lubiła,a nową polubiła,toteż podsuwa jej smakołyki i pozwala na odwiedziny koleżanek
Róznie być moze,często nie znamy całej prawdy i dlatego mylimy się w ocenach

Marta akurat w tym przypadku zrobiłam sobie mały wywiad wśód Niemców z mojej "rodziny" ot z ciekawości i potwierdzili moje odczucia ,że Pdp jest i była przemiłą osobą otwartą na ludzi, ale równiez Ty masz rację ,że Pdp potrafi dloa jednych opiekunek być diabłem wcielonym a dla drugich aniołem.
06 grudnia 2014 20:40 / 2 osobom podoba się ten post
Otóż to.
Ja przerabiam na anioły
06 grudnia 2014 20:42
Babcia

Gratuluje Babciu;-;-;-;-
06 grudnia 2014 20:55 / 5 osobom podoba się ten post
Na Mikołaja nie dostałam nic,nawet kawałka placka hihi. Ponieważ miałam pół soboty wolnej,poleciałam z językiem na brodzie do Ludwigsburga z mocnym postanowieniem tylko kilka mazideł do ciała kupić,no i kupiłam 8 balsamów pod prysznic,12 mleczek i balsamów do ciała,płyn do twarzy,mleczko do twarzy,balsam do kręconych włosów,woreczki do mrożonek w dwóch rozmiarach,szampon do włosów,bluzę sportową i szal z cekinami. Wracałam na piechotkę obładowana jak wielbłąd z plecakiem i dwoma siatkami. W sumie zrobilam około 20 km i na pewno mi uwierzycie,że nie mam siły nawet pisać hihi. No ale zadowlona jestem,jak znajdę jeszcze chwilę to po fajne ,skórzane,czerwone botki polecę. Poza tym w Ludwigsburgu jest Wainachtmarkt i luuuuudziii tak dużo,że przejść nie mozna.
06 grudnia 2014 21:00 / 4 osobom podoba się ten post
A ja w prezencie od Mikołaja dostałam podróż na Bawarię:):):)Po 17 długich godzinach melduję sie z nowej szteli:)
06 grudnia 2014 21:01
Marta

Alinka,nie chcę zebys moj post odebrała jako złośliwy,ale nie mozna wyciagac wniosków takich,ze nie warto zawierać znajomosci w D
Pozałam tu wielu ludzi i nie zaszkodziło mi to w żaden sposób.
Podkreslam, sa to znajomosci,nie przyjaznie,bo przyjazn to juz zupełnie cos innego, chyba niemożliwego tu w D ,gdzie raz po raz zmieniam miejsce

Marta , ale piszesz o poznanych w De tzw. polskich niemców czy  rodowitych Niemców .
Ja poznałam tu w de sporo  Niemców i wychodzi na to ,że znajomości z Niemcami  są lepsze i lepiej mi się z nimi dogaduje niż z polskimi niemcami , a może ja tak trafiam akurat .
Mówie też o znajomościach , nie o przyjaźniach .
06 grudnia 2014 21:02
kasia63

A ja w prezencie od Mikołaja dostałam podróż na Bawarię:):):)Po 17 długich godzinach melduję sie z nowej szteli:)

To zamelduj jeszcze gdzie jesteś .. dokładnie..