09 grudnia 2014 22:36 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63Z planowana perfidia zakupiłam środki z chemii,te bez których pracowac nie umiem:)Bo niby że się chemii nie kupuje....Jat am wole kupic to z czego ja korzystam/nie najwyzsza wcale półka:)/ a nie ,miec to co przyniosą i zresztą mam szybciej,bo nie czekałam:)No i od razu w chalupie pachnie inaczej:)Fakt,rodzina reaguje zdroworozsądkowo na moje różne uwagi czy prośby,normalni są.Ale kiedy dzis córka sama kase wyciągneła bo niby ,że na tą chemię wydałam to ja od razu mówię ,że 5 dych na 3 osoby ,nawet bez chemii ,to mało -minimum to 70-80:)Zgodziła się ze mną i druga 50 -tkę dorzuciła.Nt.taniej linii do PL syn ma sie do piatku dowiedziec ,oni maja w jakies dziwnej sieci ,nie słyszalm nazwy ,ale nie te takie co to wiekszośc ma.I oczywiscie tez go uświadomiłam, że to tylko 3,99euro na mc, a moje doladowanie 10 na tydzien:)A co:):):)
Kasiu,aż milo Ciebie czytać,powinnas poradnik dla opiekunek napisać i to wierszem :)) A tak poważnie,to rodzina musi byc wyrozumiala,chłop inaczej się rządzi pieniędzmi,a kobieta inaczej. Ty zwracasz uwage np na zapachy w domu,a facet niestety nie,dlatego to głwonie kobiety sa gospodyniami domowymi :)) Całe szczęscie,że ma mur nie trafiłaś,chyba nie powinas narzekac,a co pdp to też dasz rade,tylko czasu potrzebuje.
Tu gdzie jestem przyjechała za jedną z koleżanek babeczka w podobnym wieku i nawet wygladem podobna do pdp z zaawansowaną demencją . Ta pdp nie moze zaakceptowac tej drugiej opiekunki,nie pozwala nawet sobe wymienic wkładki,chodziła kilka dni z tą samą,myć się nie daje,przebierac się nie daje,boi się otworzyc okna,no coś okropnego. Jest tam ta nowa opiekunka dopiero tydzien,ale ku lepszemu niestety nie zmierza,rodzina jakoś malo się wszystkim przejmuje,a babka zaczyna przebąkiwac o wczesniejszym wyjezdzie...