Na wyjeździe #17

09 grudnia 2014 22:14 / 8 osobom podoba się ten post
mleczko47

Co tak w euforie wpadacie sa rodziny z ktorymi mozna sie dogadac, a sa takie ze nawet Mac Gaywer nie da rady.Kasia trafiła do ludzi z sercem i mozgiem a inne ktore nie dojadaja do "palantow" i tu cała sprawa,kazda sie stara, bo kto lubi chodzić głodny:(

Z planowana perfidia zakupiłam środki z chemii,te bez których pracowac nie umiem:)Bo niby że się chemii nie kupuje....Jat am wole kupic to  z czego ja korzystam/nie najwyzsza wcale półka:)/ a nie ,miec to co przyniosą i zresztą mam szybciej,bo nie czekałam:)No i od razu w chalupie pachnie inaczej:)Fakt,rodzina reaguje zdroworozsądkowo na moje różne uwagi czy prośby,normalni są.Ale kiedy dzis córka sama kase wyciągneła bo niby ,że na tą chemię wydałam to ja od razu mówię ,że 5 dych na 3 osoby ,nawet bez chemii ,to mało -minimum to 70-80:)Zgodziła się ze mną i druga 50 -tkę dorzuciła.Nt.taniej linii do PL syn ma sie do piatku dowiedziec ,oni maja w jakies dziwnej sieci ,nie słyszalm nazwy ,ale nie te takie co to wiekszośc ma.I oczywiscie tez go uświadomiłam, że to tylko 3,99euro na mc, a moje doladowanie 10 na tydzien:)A co:):):)
09 grudnia 2014 22:26 / 4 osobom podoba się ten post
Ci powiem Kasia, ze ten Twój poprzednik, to albo kaskader, albo cudotwórca. 50 euro na 3 osoby? Ja wydaje 80 na dwie, starcza z powodzeniem, ale babcia je jak wróbelek i jemy głównie kurczaki. Zadne tam wołowinki czy cielęcinki ;)))))))))
09 grudnia 2014 22:30 / 5 osobom podoba się ten post
doda1961

Ci powiem Kasia, ze ten Twój poprzednik, to albo kaskader, albo cudotwórca. 50 euro na 3 osoby? Ja wydaje 80 na dwie, starcza z powodzeniem, ale babcia je jak wróbelek i jemy głównie kurczaki. Zadne tam wołowinki czy cielęcinki ;)))))))))

Całkiem spoko chłopak-nie upominał sie bo wczesnij jużtak było ,on tu nie był jako pierwszy.Jakos kombinował i tyle.Ja kombinowac nie lubię i chce miec komfort ,żeby kazdego centa w portfelu nie oglądać :)Paragony sie odkłada i są przegladane:)Kupuje co potrzebuje ,nie żeby jakies cuda wianki:)Tak jak na każdej szteli gdzie ja w kuchni rzadzę:)
09 grudnia 2014 22:32 / 4 osobom podoba się ten post
Jolek

Kuzzdeeeeeeeeee pomocy! zrobilam prnie pdp. No i wrzucalam wszystko jak leci. No i to byl szok bo wyciagnelam sweterek a on taki sie krotki zrobil jak na mojego Piotrusia. Na metce nic nie pisalo i pomyslalam ze moge go w pralce wyprac ito tylko na 40 stopnic. Masakra. Nie wiem pokazac corce nie pokazac, powiedziec nie powiedziec.

To odkup dla swojego Piotrusia ) Nie, zartowalam, ja bym go zamoczyla w zimnej wodzie niech polezy, a potem wyciagnij, ponaciagaj i na wieszak nich mokry obcieka, powinno pomoc
09 grudnia 2014 22:36 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Z planowana perfidia zakupiłam środki z chemii,te bez których pracowac nie umiem:)Bo niby że się chemii nie kupuje....Jat am wole kupic to  z czego ja korzystam/nie najwyzsza wcale półka:)/ a nie ,miec to co przyniosą i zresztą mam szybciej,bo nie czekałam:)No i od razu w chalupie pachnie inaczej:)Fakt,rodzina reaguje zdroworozsądkowo na moje różne uwagi czy prośby,normalni są.Ale kiedy dzis córka sama kase wyciągneła bo niby ,że na tą chemię wydałam to ja od razu mówię ,że 5 dych na 3 osoby ,nawet bez chemii ,to mało -minimum to 70-80:)Zgodziła się ze mną i druga 50 -tkę dorzuciła.Nt.taniej linii do PL syn ma sie do piatku dowiedziec ,oni maja w jakies dziwnej sieci ,nie słyszalm nazwy ,ale nie te takie co to wiekszośc ma.I oczywiscie tez go uświadomiłam, że to tylko 3,99euro na mc, a moje doladowanie 10 na tydzien:)A co:):):)

Kasiu,aż milo Ciebie czytać,powinnas poradnik dla opiekunek napisać i to wierszem :)) A tak poważnie,to rodzina musi byc wyrozumiala,chłop inaczej się rządzi pieniędzmi,a kobieta inaczej. Ty zwracasz uwage np na zapachy w domu,a facet niestety nie,dlatego to głwonie kobiety sa gospodyniami domowymi :)) Całe szczęscie,że ma mur nie trafiłaś,chyba nie powinas narzekac,a co pdp to też dasz rade,tylko czasu potrzebuje.

Tu gdzie jestem przyjechała za jedną z koleżanek babeczka w podobnym wieku i nawet wygladem podobna do pdp z zaawansowaną demencją . Ta pdp nie moze zaakceptowac tej drugiej opiekunki,nie pozwala nawet sobe wymienic wkładki,chodziła kilka dni z tą samą,myć się nie daje,przebierac się nie daje,boi się otworzyc okna,no coś okropnego. Jest tam ta nowa opiekunka dopiero tydzien,ale ku lepszemu niestety nie zmierza,rodzina jakoś malo się wszystkim przejmuje,a babka zaczyna przebąkiwac o wczesniejszym wyjezdzie...
09 grudnia 2014 22:44
Pyza

To odkup dla swojego Piotrusia :-)) Nie, zartowalam, ja bym go zamoczyla w zimnej wodzie niech polezy, a potem wyciagnij, ponaciagaj i na wieszak nich mokry obcieka, powinno pomoc :-)

Dzieki. Jutro sprobuje to zrobic. Doznalm szoku jak to zobaczylam. :D hahahah

09 grudnia 2014 22:45 / 9 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Kasiu,aż milo Ciebie czytać,powinnas poradnik dla opiekunek napisać i to wierszem :)) A tak poważnie,to rodzina musi byc wyrozumiala,chłop inaczej się rządzi pieniędzmi,a kobieta inaczej. Ty zwracasz uwage np na zapachy w domu,a facet niestety nie,dlatego to głwonie kobiety sa gospodyniami domowymi :)) Całe szczęscie,że ma mur nie trafiłaś,chyba nie powinas narzekac,a co pdp to też dasz rade,tylko czasu potrzebuje.

Tu gdzie jestem przyjechała za jedną z koleżanek babeczka w podobnym wieku i nawet wygladem podobna do pdp z zaawansowaną demencją . Ta pdp nie moze zaakceptowac tej drugiej opiekunki,nie pozwala nawet sobe wymienic wkładki,chodziła kilka dni z tą samą,myć się nie daje,przebierac się nie daje,boi się otworzyc okna,no coś okropnego. Jest tam ta nowa opiekunka dopiero tydzien,ale ku lepszemu niestety nie zmierza,rodzina jakoś malo się wszystkim przejmuje,a babka zaczyna przebąkiwac o wczesniejszym wyjezdzie...

Opiekunka Foczka
Do Trostberg 
Zjechała
Hausgel zobaczyła
Płetwy załamała!
Braknie na szyneczkę:(
O reszcie nie wspomnę
Taki geld 
Na troje
Toż  to 
Niepodobna!!!
Familia pojętna
Aluzju poniała
I hausgeld do
Stówki pełnej
Wyrównała:):):)
09 grudnia 2014 22:47 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Opiekunka Foczka
Do Trostberg 
Zjechała
Hausgel zobaczyła
Płetwy załamała!
O reszcie nie wspomnę
Taki geld 
Na troje
Toż  to 
Niepodobna!!!
Familia pojętna
Aluzju poniała
I hausgeld do
Stówki pełnej

Cudnie Kasieńko,naucze się wierszyka na pamięc i przed zaśnięciem będę recytować :))
09 grudnia 2014 22:49 / 1 osobie podoba się ten post
Jolek

Dzieki. Jutro sprobuje to zrobic. Doznalm szoku jak to zobaczylam. :D hahahah

Haha, podziekujesz jak sie uda A, ja wczoraj tak zrobilam ze sweterkiem mojej pdp, jak wyciagnelam z suszarki to jakis malawy mi sie wydawal... Zimna woda, porozciagalam i Ingusia wejdzie (aby nie dwie) :-DD
09 grudnia 2014 22:51
Pyza

Haha, podziekujesz jak sie uda :-) A, ja wczoraj tak zrobilam ze sweterkiem mojej pdp, jak wyciagnelam z suszarki to jakis malawy mi sie wydawal... Zimna woda, porozciagalam i Ingusia wejdzie (aby nie dwie) :-DD

Zawsze można powiedzieć babci,że przytyła hahahah 
To kurczenie się sweterków niemieckich w praniu to plaga jakaś....na szczęście tu gdzie jestem pdp sama sobie nastawia swoje pranie i na mnie nie będzie jakby coś :))))
09 grudnia 2014 22:56
Jolek

Kuzzdeeeeeeeeee pomocy! zrobilam prnie pdp. No i wrzucalam wszystko jak leci. No i to byl szok bo wyciagnelam sweterek a on taki sie krotki zrobil jak na mojego Piotrusia. Na metce nic nie pisalo i pomyslalam ze moge go w pralce wyprac ito tylko na 40 stopnic. Masakra. Nie wiem pokazac corce nie pokazac, powiedziec nie powiedziec.

Mialam identyczny problem latem i tez pytalam sie  tu  o porade,Rozciagalam prasujac wilgotny sweter goracym zelazkiem(oczywiscie przez jakis material)w moim przypadku troche to pomoglo.Jesli welny nie bylo za duzo to poinno bardziej pomoc.Suma sumarum i tak sie przyznalam.Wsystkie swetry mam prac na programie welna 30 stopni w plynie do prania.)))
09 grudnia 2014 22:56
Jolek

Mialam identyczny problem latem i tez pytalam sie  tu  o porade,Rozciagalam prasujac wilgotny sweter goracym zelazkiem(oczywiscie przez jakis material)w moim przypadku troche to pomoglo.Jesli welny nie bylo za duzo to poinno bardziej pomoc.Suma sumarum i tak sie przyznalam.Wsystkie swetry mam prac na programie welna 30 stopni w plynie do prania.)))
09 grudnia 2014 22:59 / 7 osobom podoba się ten post
kasia63

Opiekunka Foczka
Do Trostberg 
Zjechała
Hausgel zobaczyła
Płetwy załamała!
O reszcie nie wspomnę
Taki geld 
Na troje
Toż  to 
Niepodobna!!!
Familia pojętna
Aluzju poniała
I hausgeld do
Stówki pełnej

Opiekunka Foczka, wiele szczescia miala,
ze na zakupy wiecej kasy dostala.
Teraz i szyneczke Foczka zakupila,
Potem dobrej kawki, troche sie napila.
Kawa droga przecie, na troje starczyc ma,
A, geldow 100  jak bylo, tak ni ma.
Ale Familia Foczke polubila,
I do kieszonki, geldki dorzucila
09 grudnia 2014 23:02 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Zawsze można powiedzieć babci,że przytyła hahahah 
To kurczenie się sweterków niemieckich w praniu to plaga jakaś....na szczęście tu gdzie jestem pdp sama sobie nastawia swoje pranie i na mnie nie będzie jakby coś :))))

no gdzieżbśy wstawiła pranie, bój się Boga!!!!
jeszcze za dużo wody pójdzie spod twojej ręki i co wtedy?, już żadnej racji żywnościowej nie dostaniesz DDDDD
bo trzeba będzie straty odpracować
09 grudnia 2014 23:07 / 1 osobie podoba się ten post
babuszka

Tak, ale on nie jest welniany ja nie wiem jaki on jest. On jest ch** wie jaki taki Wam powiem jest ten sweter.