Na wyjeździe #17

10 grudnia 2014 20:11 / 3 osobom podoba się ten post
Jolek

wiem, dzwonilam do corki, ale nie bylo jej w domu, wiec jutro z samego rana to zrobie.

Sprawdzaj tylko co jakis czas, czy krwi nie przybywa bardzo szybko, bo jest zagrożenie krwotokiem, jesli to cos powazniejszego niz hemoroidy. Wtedy Notfall. Musisz intuicyjnie wyczuć, nie robić niepotrzebnie paniki, ale też nie przeoczyc może czegos powaznego. Trzymaj rękę na pulsie. :)
10 grudnia 2014 20:13
Lawenda

Sprawdzaj tylko co jakis czas, czy krwi nie przybywa bardzo szybko, bo jest zagrożenie krwotokiem, jesli to cos powazniejszego niz hemoroidy. Wtedy Notfall. Musisz intuicyjnie wyczuć, nie robić niepotrzebnie paniki, ale też nie przeoczyc może czegos powaznego. Trzymaj rękę na pulsie. :)

wiem, przezorny zawsze ubezpieczony, ale wole najpierw zglosic to, bo jak cos sie stanie to bedzie moja wina...
10 grudnia 2014 20:14 / 1 osobie podoba się ten post
Jolek

Wlasnie polozylam babcie do lozka, a tu u niej na podpasce krew... wzielam papier toaletowy no i z pup idzie krew. Nie wiem jaki moze byc powod tego ? moze Wy bardziej doswiadczone cos mozecie mi o tym powiedziec

musisz uwazac, to moze byc krwotok, wtedy do rana czekac to zbyt dlugo, zgadzam sie z Lawenda
10 grudnia 2014 20:17
ANULA62

musisz uwazac, to moze byc krwotok, wtedy do rana czekac to zbyt dlugo, zgadzam sie z Lawenda

Mam nadzieje, ze nie az tak.... ehhh teraz to mni wystrazylyscie...
10 grudnia 2014 20:21
Jolek

Mam nadzieje, ze nie az tak.... ehhh teraz to mni wystrazylyscie...

nie bac sie masz tylko pilnowac,
10 grudnia 2014 20:23
Jolek

wiem, dzwonilam do corki, ale nie bylo jej w domu, wiec jutro z samego rana to zrobie.

Jolu , jeżeli krwawienie z odbytu nie pojawiło się do godziny po oddaniu stolca , to sprawdź ok 21 podpaskę - jak bedzie krew - nie czekaj dzwoń na Notdienst . To nie hemoroidy - krwawienie z peknietego hemoroida pojawia się max do 1 godziny po oddaniu stolca .
10 grudnia 2014 20:33
Aniak

Jolu , jeżeli krwawienie z odbytu nie pojawiło się do godziny po oddaniu stolca , to sprawdź ok 21 podpaskę - jak bedzie krew - nie czekaj dzwoń na Notdienst . To nie hemoroidy - krwawienie z peknietego hemoroida pojawia się max do 1 godziny po oddaniu stolca .

No tak, ale pdp dzisiaj nie robila stolca.
10 grudnia 2014 20:47
Bylam, sprawdzalam nic nie m.
10 grudnia 2014 20:51
Wrzod na zoladku gdy peknie tez pojawia sie krew,moj maz tak sie doprowadzil ze hemoglobina spadla do 3i wyladowal w szpitalu juz na ostatnim dzwonku
10 grudnia 2014 23:01 / 3 osobom podoba się ten post
agama

Hej panowie i panie!
Mam już wypłate:)
I teraz najwazniejsze-dostałam podwyzke!!!!
Calutkie okraglutkie 100€ :))))

A miało byc tak pieknie:(
Co z tego,że podwyżka,kiedy dowiedziałam sie ,że po nowym roku prawdopodobnie nie bedę miała gdzie wrócić:(
Zwiazane jest to z podwyżka dla pracodawców.
Okazuje sie,że pomimo mojej dwuletniej pracy,przerywanej świadczeniem urlopowych usług innym rodzinom,wola zatrudnić osobe ze słabszym jezykiem:(

Tak jak pisałyście-nie ma sentymentów:(((
Ja jestem za droga:(((
10 grudnia 2014 23:24 / 9 osobom podoba się ten post
agama

Co z tego,że podwyżka,kiedy dowiedziałam sie ,że po nowym roku prawdopodobnie nie bedę miała gdzie wrócić:(
Okazuje sie,że pomimo mojej dwuletniej pracy,przerywanej świadczeniem urlopowych usług innym rodzinom,wola zatrudnić osobe ze słabszym jezykiem:(

No to ja też będę za droga,a Wichurra to w ogóle nie będzie miała czego szukać w branży. Wniosek z tego,że o kant czterech liter potłuc znajomość języka, ba, wręcz język  jest przeszkodą. Chore.
No cóż, w tej sytuacji będę paliła przysłowiowego głupa i udawała,że niemieckiego ni du du, po to ,żeby mnie zatrudnili a u niemieckiej rodziny będe mówia łamanym "Kali być, Kali mieć". Już się cieszę, bo wreszcie nie bedę musiała wysłuchiwać niemieckich żali na cały świat, będę tylko z uroczym uśmiechem mówić " nicht verstehen" i niech sami ze sobą gadają, bo ja pohalsuję na ścierce zmywać podłogę z głupawym uśmiechem.
A na poważnie - skończy się to wszystko powrotem do szarej strefy, znowu opiekunki będa jeździły na czarno, i tak wiele jeździ, ale teraz to dopiero się zacznie. A Zoll czuwa. :)
Sami Niemcy sobie strzelają samobója.
10 grudnia 2014 23:27 / 5 osobom podoba się ten post
agama

Przykro mi  że tak Cie potraktowano. Dlatego zawsze powtarzam że nie ma co liczyc na wdziecznośc tylko trzeba pilnowac swoich interesów. To praca i kiedy sie skonczy bez sentymentów nam podziekuką. Głowa do góry, z Twoim jezykiem poradzisz sobie :)
10 grudnia 2014 23:43 / 4 osobom podoba się ten post
agama

Agama, czemu nie spróbujesz sama dogadać się z rodziną, skoro i tak tam ciurkiem siedziałaś przez dwa lata? Może opłaci im się bardziej zatrudnić Ciebie, niż szukać kogoś nowego i współpracować z agencją?
10 grudnia 2014 23:49 / 3 osobom podoba się ten post
agama

10 grudnia 2014 23:53 / 2 osobom podoba się ten post
salazar

Agama, czemu nie spróbujesz sama dogadać się z rodziną, skoro i tak tam ciurkiem siedziałaś przez dwa lata? Może opłaci im się bardziej zatrudnić Ciebie, niż szukać kogoś nowego i współpracować z agencją?

Rozsądne.