Na wyjeździe #17

28 listopada 2014 15:40 / 4 osobom podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

@Wisienka,dzieki za relację,taka sobie ta twoja nowa sztella jak na mój gust;( Jak grubaśna jest ta mamuśka?150kg?Trzymaj się!

Tylko trochę mniej. Z tego co wiem ok 120-130 kg  Stella ciężka, do tego uprzyjemniana przez mamuśkę , wrrrr
Tera z mam już z górki, ale i tak miałąm już kryzys i chciałam zjezdzac. PDP dzwonił do koordynatorki, zreszta na moją prosbę, bo stwierdziłąm , ze skoro wszystko robie źle, wg mamuśki, to niech wezma inna opiekunkę.
Skonczyło sie na tym, ze spróbuję zostać do konca umowy, ale czy wytrzymam - zobaczymy.
28 listopada 2014 15:42 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

ha ha ha mondrala hihi

a jak:))))))
28 listopada 2014 15:42
wisienka

Tylko trochę mniej. Z tego co wiem ok 120-130 kg  Stella ciężka, do tego uprzyjemniana przez mamuśkę , wrrrr
Tera z mam już z górki, ale i tak miałąm już kryzys i chciałam zjezdzac. PDP dzwonił do koordynatorki, zreszta na moją prosbę, bo stwierdziłąm , ze skoro wszystko robie źle, wg mamuśki, to niech wezma inna opiekunkę.
Skonczyło sie na tym, ze spróbuję zostać do konca umowy, ale czy wytrzymam - zobaczymy.

i ty ja targasz ???
28 listopada 2014 15:46
ORIM

to jest czynnosc pielegniarska wiec nie masza opiekunow.Przeciez nie beda ci pisac o poszczegolnych przypadkach.Ujete jest to ogolnie ze jesli nie jestes przeszkolona do wykonywania danej czynnosci,nie masz instrukcji na pismie to ci nie wolno.
To nie jest jakas moja krucjata.Podaje tylko to o czym mowi prawo w niemczech.Zycie pisze zawsze inne scenariusze i tworzy inne potrzeby.Jednak jak by doszlo do jakis sporow prawnych,do jakiegos posadzenia o przekroczenie kompetecji to wykonujac te czynnosci bez przeszkolenia i podkreslam instrukcji na pismie podanej przez lekarza domowego stoimy na przegranej pozycji robiac takie rzeczy

Orim, na tej stronce którą podałeś zadałam pytanie o ten worek , czekajmy na odp. . Wg mnie jest to czynność pielęgnacyjna a nie pielęgniarska . No ale może w DE jest zupełnie inaczej . W PL np sonda do karmienia jest zakazana opiekunkom bez przeszkolenia , a na tej stronce napisane że w De opiekunka może karmić przez sondę . 
28 listopada 2014 15:46 / 4 osobom podoba się ten post
didusia

Komp mi nadal szankuje ,ale tu muszę się wypowiedzieć -jestem po 50 ,mam długie włosy, i noszę je od czasu do czasu rozpuszczone -bardzo dobrze się w nich czuję. Zaznaczam - bardzo ładnie wyglądam .

..,,Zaznaczam - bardzo ładnie wyglądam .''

To zależy co się komu podoba .Sprawa do dyskusji.
28 listopada 2014 15:46
ORIM

i ty ja targasz ???

Nie- wstaje z wózka  sama, siada na łóżko a ja jej tylko nogi podnosze na łóżko.
28 listopada 2014 15:49
tyciek

Orim, na tej stronce którą podałeś zadałam pytanie o ten worek , czekajmy na odp. . Wg mnie jest to czynność pielęgnacyjna a nie pielęgniarska . No ale może w DE jest zupełnie inaczej . W PL np sonda do karmienia jest zakazana opiekunkom bez przeszkolenia , a na tej stronce napisane że w De opiekunka może karmić przez sondę . 

dlatego teraz wszyscy w PL musza skonczyc studium lub zaliczyc kursy opiekunow
28 listopada 2014 15:50
wisienka

Nie- wstaje z wózka  sama, siada na łóżko a ja jej tylko nogi podnosze na łóżko.

Przeciez poprzednia Stelle z w Gelsen... nie była zła.Dlaczego zrezygnowałaś?Jesli juz pisałas na forum, a ja przeoczyłam - to moja strata.
28 listopada 2014 15:51 / 1 osobie podoba się ten post
wisienka

no to jeszcze do przyjecia.Jednak jak juz sie polozy na dobre to ktos bedzie mial problem ha ha Pewnie wtedy rodzina zatrudni opiekuna hihi
28 listopada 2014 15:55 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Przeciez poprzednia Stelle z w Gelsen... nie była zła.Dlaczego zrezygnowałaś?Jesli juz pisałas na forum, a ja przeoczyłam - to moja strata.

Stella była bardzo dobra,przynajmniej jak dlamnie, bo inne kobiety tam nie mogły wytrzymać. Tylko mało płatna i agencja za bardzo nie pomagała, nawet miałam problem ze zjazdem.
28 listopada 2014 16:09 / 1 osobie podoba się ten post
wisienka

Nie dla mnie taka sztella,za mało wolnego i ta mamuśka wtyka nosa,nieee;/
28 listopada 2014 16:13 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

wiec bezposrednio ci mowie nie wolno ci tego bez przeszkolenia i instrukcji na pismie takie jest prawo.Robisz to robisz OK

nie kłóccie się to jest bez sensu,,,,moje Pflege sie postawiły i nie chca tego robić bo stwierdziły ,że one sa tylko tutaj do zakładania i zdejmowania pończoch uciskowych,,,swiat się kończy...a ja jak ta żaba...nie wiem teraz,ugiać się i wymieniać czy zaprzec się i nie wymieniać.. bo one stwierdziły,że ja to powinnam robić.co za bajzel....
28 listopada 2014 16:13
Witam , potrzebuje porady na dzisiaj jutro jade po mojego chlopaka do Stuttgartu i sprawdzalam droge na powrot i jest inna niz jak tam jade. Plamn podrozy pokazuje,ze musze wysiasc w stuttgart hbf(tief) i 11min isc do stuttgart hbf oben na przesiadke. Ktos tam byl,ze wie o co chodzi? Bedziemy innego dworca szukali czy jak?
28 listopada 2014 16:15
Nie ma sensu aby zakladac osobny temat.Jednak chyba sprawa jest warta uwagi.Na tej stronie mozna sobie zamowic legitymacje opiekunki
http://www.arbeitlandia.eu/praca-w-opiece/27,co-wolno-a-czego-nie-wolno-opiekunkom/?site=1

Wiem wiem wiem Nic to nie znaczy w swietle prawa,nie bedzie nigdzie uznawane jako dokument do swiadczen itp.Jednak to jakas ciekawa propozycja na dokumentowanie swojej pracy i dodatkowy atut w poszukiwaniu dobrej szteli.Niemcy uwielbiaja legitymacje ha ha
28 listopada 2014 16:16
iwunia

nie kłóccie się to jest bez sensu,,,,moje Pflege sie postawiły i nie chca tego robić bo stwierdziły ,że one sa tylko tutaj do zakładania i zdejmowania pończoch uciskowych,,,swiat się kończy...a ja jak ta żaba...nie wiem teraz,ugiać się i wymieniać czy zaprzec się i nie wymieniać.. bo one stwierdziły,że ja to powinnam robić.co za bajzel....

na rajstopy musialo Pflege dostac recepte od lekarza, niie wiem czy na zmiane tez.............. trza by bylo jakiejsc maderej glowy zapytac nie maja rodzinki zebys se dopytala???