@Wisienka,dzieki za relację,taka sobie ta twoja nowa sztella jak na mój gust;( Jak grubaśna jest ta mamuśka?150kg?Trzymaj się!
@Wisienka,dzieki za relację,taka sobie ta twoja nowa sztella jak na mój gust;( Jak grubaśna jest ta mamuśka?150kg?Trzymaj się!
ha ha ha mondrala hihi
Tylko trochę mniej. Z tego co wiem ok 120-130 kg Stella ciężka, do tego uprzyjemniana przez mamuśkę , wrrrr
Tera z mam już z górki, ale i tak miałąm już kryzys i chciałam zjezdzac. PDP dzwonił do koordynatorki, zreszta na moją prosbę, bo stwierdziłąm , ze skoro wszystko robie źle, wg mamuśki, to niech wezma inna opiekunkę.
Skonczyło sie na tym, ze spróbuję zostać do konca umowy, ale czy wytrzymam - zobaczymy.
to jest czynnosc pielegniarska wiec nie masza opiekunow.Przeciez nie beda ci pisac o poszczegolnych przypadkach.Ujete jest to ogolnie ze jesli nie jestes przeszkolona do wykonywania danej czynnosci,nie masz instrukcji na pismie to ci nie wolno.
To nie jest jakas moja krucjata.Podaje tylko to o czym mowi prawo w niemczech.Zycie pisze zawsze inne scenariusze i tworzy inne potrzeby.Jednak jak by doszlo do jakis sporow prawnych,do jakiegos posadzenia o przekroczenie kompetecji to wykonujac te czynnosci bez przeszkolenia i podkreslam instrukcji na pismie podanej przez lekarza domowego stoimy na przegranej pozycji robiac takie rzeczy
Komp mi nadal szankuje ,ale tu muszę się wypowiedzieć -jestem po 50 ,mam długie włosy, i noszę je od czasu do czasu rozpuszczone -bardzo dobrze się w nich czuję. Zaznaczam - bardzo ładnie wyglądam .
i ty ja targasz ???
Orim, na tej stronce którą podałeś zadałam pytanie o ten worek , czekajmy na odp. . Wg mnie jest to czynność pielęgnacyjna a nie pielęgniarska . No ale może w DE jest zupełnie inaczej . W PL np sonda do karmienia jest zakazana opiekunkom bez przeszkolenia , a na tej stronce napisane że w De opiekunka może karmić przez sondę .
Nie- wstaje z wózka sama, siada na łóżko a ja jej tylko nogi podnosze na łóżko.
Nie- wstaje z wózka sama, siada na łóżko a ja jej tylko nogi podnosze na łóżko.
Przeciez poprzednia Stelle z w Gelsen... nie była zła.Dlaczego zrezygnowałaś?Jesli juz pisałas na forum, a ja przeoczyłam - to moja strata.
Tylko trochę mniej. Z tego co wiem ok 120-130 kg Stella ciężka, do tego uprzyjemniana przez mamuśkę , wrrrr
Tera z mam już z górki, ale i tak miałąm już kryzys i chciałam zjezdzac. PDP dzwonił do koordynatorki, zreszta na moją prosbę, bo stwierdziłąm , ze skoro wszystko robie źle, wg mamuśki, to niech wezma inna opiekunkę.
Skonczyło sie na tym, ze spróbuję zostać do konca umowy, ale czy wytrzymam - zobaczymy.
wiec bezposrednio ci mowie nie wolno ci tego bez przeszkolenia i instrukcji na pismie takie jest prawo.Robisz to robisz OK
nie kłóccie się to jest bez sensu,,,,moje Pflege sie postawiły i nie chca tego robić bo stwierdziły ,że one sa tylko tutaj do zakładania i zdejmowania pończoch uciskowych,,,swiat się kończy...a ja jak ta żaba...nie wiem teraz,ugiać się i wymieniać czy zaprzec się i nie wymieniać.. bo one stwierdziły,że ja to powinnam robić.co za bajzel....