Na wyjeździe #17

14 grudnia 2014 08:59 / 2 osobom podoba się ten post
Nie pisalam do tej pory ,bo wszyscy mielismy nadzieje tzn.rodzina pdp i ja ,ze moja pdp trawi jakas infekcja ,ale to nie to .Ona Odchodzi .Gasnie. Od srody nie je i nie pije .Ciagle śpi.Teraz ma kroplowki i jak cierpi to corka pdp podaje jej tabletke. Mam juz prawie koniec kontraktu ,ale myslalam tu wracac ,bo fajna rodzina i pdp .No coz ktos tu juz wczesniej pisal ,ze nie mow na glos o swoich planach . . .
14 grudnia 2014 09:08 / 2 osobom podoba się ten post
doris4

Nie pisalam do tej pory ,bo wszyscy mielismy nadzieje tzn.rodzina pdp i ja ,ze moja pdp trawi jakas infekcja ,ale to nie to .Ona Odchodzi .Gasnie. Od srody nie je i nie pije .Ciagle śpi.Teraz ma kroplowki i jak cierpi to corka pdp podaje jej tabletke. Mam juz prawie koniec kontraktu ,ale myslalam tu wracac ,bo fajna rodzina i pdp .No coz ktos tu juz wczesniej pisal ,ze nie mow na glos o swoich planach . . .

Przykre,ale jedziemy do osob chorych więc rożnie może być.Cięzki czas dla Ciebie mnie cierpienie innych rozwala totalnie.Plany trzeba jakies mieć i realizować je małymi kroczkami,żeby sie nie zachłysnąć,wtedy czas nie jest stracony i szybciej upływa.Wytrwałości i hartu ducha życzę.
14 grudnia 2014 09:13 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Przykre,ale jedziemy do osob chorych więc rożnie może być.Cięzki czas dla Ciebie mnie cierpienie innych rozwala totalnie.Plany trzeba jakies mieć i realizować je małymi kroczkami,żeby sie nie zachłysnąć,wtedy czas nie jest stracony i szybciej upływa.Wytrwałości i hartu ducha życzę.

Wiem o tym ,ze to chorzy i starzy ludzie ,ale tu wszystko tak sie szybko potoczylo ,ze az nieprawdopodobne.
Dziekuje Mleczko . Plany dalej mam i beda realizowane ,jedynie pdp sie zmieni.

14 grudnia 2014 09:17 / 2 osobom podoba się ten post
Mam pytanie. Moja pdp czesto mowi vonda ba albo cos takiego. Od razu, zaznaczam ze nie wiem jak to sie pisze i napisalam tak jak od niej uslyszalam. Co to znaczy ?
14 grudnia 2014 09:19 / 2 osobom podoba się ten post
Jolek

Mam pytanie. Moja pdp czesto mowi vonda ba albo cos takiego. Od razu, zaznaczam ze nie wiem jak to sie pisze i napisalam tak jak od niej uslyszalam. Co to znaczy ?

w dowolnym tłumaczeniu: pieknie,bardzo dobrze, cudownie.
14 grudnia 2014 09:20 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

w dowolnym tłumaczeniu: pieknie,bardzo dobrze, cudownie.

Dzieki Ci Mleczko :D
Ta moja pdp caly czas mnie chwali no no. Fajnie fajnie.
a to sie pisze jak ? tk jak napisalam czy inaczej ?
14 grudnia 2014 09:21
Moje pierwsze skojarzenia--von da-oznacza stąd,stamtąd.
14 grudnia 2014 09:23
Impala

Moje pierwsze skojarzenia--von da-oznacza stąd,stamtąd.

a mi po  Twoim skojarzeniu, skojarzylo sie "von stad" :D hahahahahah
14 grudnia 2014 09:26
Oj,brzydkie skojarzenie,brzydkie.:))
Nie lubię i nie używam takich zwrotów,choć nie tak dawno usłyszałam je od pdp.
14 grudnia 2014 09:31 / 3 osobom podoba się ten post
Jolek

wunderbar - cudowny 

/ale jak zwykle mozemy ten wyraz uzyc w innym zestawieniu,tak troche w przenosni/
14 grudnia 2014 09:33 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

wunderbar - cudowny 

/ale jak zwykle mozemy ten wyraz uzyc w innym zestawieniu,tak troche w przenosni/

Dzieki Mleczko :D
14 grudnia 2014 09:41 / 2 osobom podoba się ten post
Jolek

Trzeba sie uczyc języka to wtedy wiesz co do Ciebie mowią.Chwali Cie Twoja pdp i napewno teraz Ci bedzie milej.Pytaj na forum jak nie znasz znaczenia słow i nie tłumacz sobie sama, skoro nie masz pomocnika w postaci slownika czy innych środkow.Drobne słowo, a poprawi humor.Powodzenia.
14 grudnia 2014 09:50
mleczko47

Trzeba sie uczyc języka to wtedy wiesz co do Ciebie mowią.Chwali Cie Twoja pdp i napewno teraz Ci bedzie milej.Pytaj na forum jak nie znasz znaczenia słow i nie tłumacz sobie sama, skoro nie masz pomocnika w postaci slownika czy innych środkow.Drobne słowo, a poprawi humor.Powodzenia.

Ja sie ucze caly czas :D mam slownik internetowy, no ale jak ja uslysze inaczej, to jak znajde ;)
14 grudnia 2014 09:51
Impala

Oj,brzydkie skojarzenie,brzydkie.:))
Nie lubię i nie używam takich zwrotów,choć nie tak dawno usłyszałam je od pdp.

ja poprzednim razem czesto slyszalam :D Pozniej sie przyzwyczailam, i to nie tylko takie slowa slyszalam.
14 grudnia 2014 09:53 / 4 osobom podoba się ten post
Jolek

Ja sie ucze caly czas :D mam slownik internetowy, no ale jak ja uslysze inaczej, to jak znajde ;)

To pytaj na forum - ktoś zwasze odpowie. Pisz tak jak słyszysz ,ktoś zawsze odczyta prawidłowo.Pamietam jak kiedys ryba pytala kombinacji było bardzo duzo, a potem okazało się,że to chodzi o miejscowość.