Na wyjeździe #18

18 grudnia 2014 17:35 / 1 osobie podoba się ten post
Jolek

Jak tylko bede miala to pewnie, jak nie do Niemiec to miasta, moze Warszawa, albo cos innego, tam to sie tylko ludzie na klatkach znaja, albo i nie. Chociaz tez sa wscipscy, ale mnie niz na wsi.

Widzisz Jolek ja "uciekłąm" na wieś, bo tu mam wieksza swobode, mam gdzie zaparkowac samochód, rano moge spokojnie wypic kawe na tarasie( np.w piżamie), robic co mi sie podoba( no, w granicach rozsądku) na mojej posesji- bo to jest mój teren:)

18 grudnia 2014 17:37 / 4 osobom podoba się ten post
ryba

Jolek, ja sie nie obrażam za słowo wieśniacy i to ja tak powiedziałam. Tylko Ty i Orim widzicie wieś taką jaka jest przedstawiona w Ranczu, Rolnik szuka żony- nie ogladałam- ale tam wieś jest pokazana w krzywym zwierciadle, przejaskrawiona. A w rzeczywistości jest troche inaczej - nie wiem, może są jeszcze takie wsie...

Ale tu nie chodzi juz nawet o telwizje, w ranczu to wies jest sparodiowana, ale z tym, ze ci "wielcy" rolnicy, szukaja w swoich kobietach sily roboczej to jest prawda. Niestety i to paskudna, rozumiem stwierdzenie, ze trzeba zapier... , zeby miec cos w zyciu, ale kobieta ktora ma 30 lat siedzi tylko w polu a dla siebie nie ma juz czasu, zeby ze soba cos zrobic wyglada jakby miala 50, i istanieja jeszcze tacy mezczyzni, ktorzy "zaganiaja" swoje kobiety do takiej pracy, bo chcialas to rob.
efekt jest taki jaki jest.
A ze sa ludzie i ludzie to tez jest roznica.
Tak wiec moja wiocha jest do du*** i uciekne z niej jak tylko bede mgla.
Bo juz ploty chodza, wyjechala dziecko zostawila. babka sie zajmuje, a ta ma swiety spokoj.
A co kur... dadza mi na zycie, na ubrani i na to na co siedziac w Polsce nie moge sobie pozwolic ?

18 grudnia 2014 17:38
ryba

Widzisz Jolek ja "uciekłąm" na wieś, bo tu mam wieksza swobode, mam gdzie zaparkowac samochód, rano moge spokojnie wypic kawe na tarasie( np.w piżamie), robic co mi sie podoba( no, w granicach rozsądku) na mojej posesji- bo to jest mój teren:)

Zalezy tez od sasiadow...
18 grudnia 2014 17:40
Jolek

Ale tu nie chodzi juz nawet o telwizje, w ranczu to wies jest sparodiowana, ale z tym, ze ci "wielcy" rolnicy, szukaja w swoich kobietach sily roboczej to jest prawda. Niestety i to paskudna, rozumiem stwierdzenie, ze trzeba zapier... , zeby miec cos w zyciu, ale kobieta ktora ma 30 lat siedzi tylko w polu a dla siebie nie ma juz czasu, zeby ze soba cos zrobic wyglada jakby miala 50, i istanieja jeszcze tacy mezczyzni, ktorzy "zaganiaja" swoje kobiety do takiej pracy, bo chcialas to rob.
Bo juz ploty chodza, wyjechala dziecko zostawila. babka sie zajmuje, a ta ma swiety spokoj.
A co kur... dadza mi na zycie, na ubrani i na to na co siedziac w Polsce nie moge sobie pozwolic ?

jeszcze raz ci wspolczuje ze narazona jestes na takie obrazliwe chamskie komentarze.....nic z tym nie zrobisz gadac beda dopoki nowy temat sie nie nawinie....do zerzygania plotkija zwlaszcza pod sklepem i pod kosciolem co dziwne...
18 grudnia 2014 17:42 / 1 osobie podoba się ten post
Jolek i bardzo dobrze, że wyjechałaś!
radzisz sobie sama, to się bardzo liczy, ni skwierczysz w opiece, że masz dziecko i chcesz pieniądze
poradzisz sobie bo z Ciebie obrotna dziewczyna jest :)
18 grudnia 2014 17:44
agamor

Jolek i bardzo dobrze, że wyjechałaś!
radzisz sobie sama, to się bardzo liczy, ni skwierczysz w opiece, że masz dziecko i chcesz pieniądze
poradzisz sobie bo z Ciebie obrotna dziewczyna jest :)

A od tych w opiece najwiecej bym dostala, no spodziwoj sie :D 77 zl rodzinnego, smiech na sali, a coz no Polska Polska.
18 grudnia 2014 17:44 / 4 osobom podoba się ten post
Jolek

Jolus, ludzie tak gadaja, bo ci zazdroszcza, bo wola siedziec na dupach i narzekac jak im ciezko i zle...a, ty mloda podjelac tak ciezka decyzje, postanowilas cos z tym zrobic...Ci co plotkuja na Twoj temat bardziej by sie cieszyli z twoich niepowodzen, a ty zrobilas psikusa i sobie poradzilas sama, wiec olej to bo nie warto kopii kruszyc ) A, to ze twoj synek jest z twoja mam, to ciesz sie, ze krzywda zadna mu sie nie stanie :-*
18 grudnia 2014 17:46 / 1 osobie podoba się ten post
Jolek

A od tych w opiece najwiecej bym dostala, no spodziwoj sie :D 77 zl rodzinnego, smiech na sali, a coz no Polska Polska.

No, 77 zl rodzinnego i 1000 dokumentow do wypelnienia ))) buahahahaha
18 grudnia 2014 17:48 / 5 osobom podoba się ten post
Na wsi jak ktos ma biede gadaja,jak sie ma lepiej ,tez gadaja,nie masz pracy gadaja(moglaby pracowac taka zdrowa baba ,chlop a w domu siedzi ),masz prace tez gadaja z zazdrosci(wyjechala siedzi tam tak dlugo zapewne kogos ma) a ja zawsze powtarzam moim sasiadkom (bo ja naplywowa jestem)niech kazdy swojej dupy pilnuje i tak bedzie najlepiej,juz dzis powiedzialam w sentencjach ze ludziee zamiast porozmawiac z drugim czlowiekiem to wola mowic o drugim czlowieku i wlazic z butami w czyjes zycie
18 grudnia 2014 17:49 / 6 osobom podoba się ten post
Jolek

Ojejejej:) Jolek!!! I Ty się takim durnowatym gadaniem przejmujesz???
Zignoruj to, bo cos takiego to zwykła zawiść.Ty pojedziesz, pieniądze zarobisz, trochę świata zobaczysz."Dyskutantki" za to siedzą na pupie i nie mają żadnych zainteresowań, to czyjeś życie je obchodzi.Rób swoje po prostu i nie przejmuj się:)
18 grudnia 2014 18:04 / 1 osobie podoba się ten post
No i dzieki Wam moje drogie foumowe kolezanki, znalazlam temat na bloga, ojojoj. Ale bede buzowac na nim energia :D
Bede pisac o wsi i zacofanych "wiesniakach" no i nie tylko :D
18 grudnia 2014 18:12
tina 100%

Ojejejej:) Jolek!!! I Ty się takim durnowatym gadaniem przejmujesz???
Zignoruj to, bo cos takiego to zwykła zawiść.Ty pojedziesz, pieniądze zarobisz, trochę świata zobaczysz."Dyskutantki" za to siedzą na pupie i nie mają żadnych zainteresowań, to czyjeś życie je obchodzi.Rób swoje po prostu i nie przejmuj się:)

Dokładnie, bądż ponad to. Nie przejmuj sie:)
18 grudnia 2014 18:12
Jolek

No i dzieki Wam moje drogie foumowe kolezanki, znalazlam temat na bloga, ojojoj. Ale bede buzowac na nim energia :D
Bede pisac o wsi i zacofanych "wiesniakach" no i nie tylko :D

czekam jestem zainteresowana fest
18 grudnia 2014 18:19 / 2 osobom podoba się ten post
Dzis dowiedziałam się, dlaczego ta "moja" Edena jest tak wyjątkowo bogata w polskie produkty.

Otóż jej szef jest Polakiem :) co prawda wyjechał z kraju,gdy dziecieciem był,ale cos mu w duszy chyba jeszcze gra ;). A poza tym spora część personelu to z pochodzenia Polacy/Polki :)
18 grudnia 2014 18:21 / 2 osobom podoba się ten post
Niestety w Polsce wieś to nie miejsce zamieszkania, a bardziej stan umysłu. Ciasne umysły, uparte wciskanie ludzi w szufladki i przypisywnanie cech, które posiadają sami zainteresowani, ale nie chcą się do tego przyznać. I typowa w takiej sytuacji zawiść. Byle się dowartościować czyimś kosztem nie patrząc jak bardzo rani się inną osobę.