Jak tylko bede miala to pewnie, jak nie do Niemiec to miasta, moze Warszawa, albo cos innego, tam to sie tylko ludzie na klatkach znaja, albo i nie. Chociaz tez sa wscipscy, ale mnie niz na wsi.
Jak tylko bede miala to pewnie, jak nie do Niemiec to miasta, moze Warszawa, albo cos innego, tam to sie tylko ludzie na klatkach znaja, albo i nie. Chociaz tez sa wscipscy, ale mnie niz na wsi.
Jolek, ja sie nie obrażam za słowo wieśniacy i to ja tak powiedziałam. Tylko Ty i Orim widzicie wieś taką jaka jest przedstawiona w Ranczu, Rolnik szuka żony- nie ogladałam- ale tam wieś jest pokazana w krzywym zwierciadle, przejaskrawiona. A w rzeczywistości jest troche inaczej - nie wiem, może są jeszcze takie wsie...
Widzisz Jolek ja "uciekłąm" na wieś, bo tu mam wieksza swobode, mam gdzie zaparkowac samochód, rano moge spokojnie wypic kawe na tarasie( np.w piżamie), robic co mi sie podoba( no, w granicach rozsądku) na mojej posesji- bo to jest mój teren:)
Ale tu nie chodzi juz nawet o telwizje, w ranczu to wies jest sparodiowana, ale z tym, ze ci "wielcy" rolnicy, szukaja w swoich kobietach sily roboczej to jest prawda. Niestety i to paskudna, rozumiem stwierdzenie, ze trzeba zapier... , zeby miec cos w zyciu, ale kobieta ktora ma 30 lat siedzi tylko w polu a dla siebie nie ma juz czasu, zeby ze soba cos zrobic wyglada jakby miala 50, i istanieja jeszcze tacy mezczyzni, ktorzy "zaganiaja" swoje kobiety do takiej pracy, bo chcialas to rob.
efekt jest taki jaki jest.
A ze sa ludzie i ludzie to tez jest roznica.
Tak wiec moja wiocha jest do du*** i uciekne z niej jak tylko bede mgla.
Bo juz ploty chodza, wyjechala dziecko zostawila. babka sie zajmuje, a ta ma swiety spokoj.
A co kur... dadza mi na zycie, na ubrani i na to na co siedziac w Polsce nie moge sobie pozwolic ?
Jolek i bardzo dobrze, że wyjechałaś!
radzisz sobie sama, to się bardzo liczy, ni skwierczysz w opiece, że masz dziecko i chcesz pieniądze
poradzisz sobie bo z Ciebie obrotna dziewczyna jest :)
Ale tu nie chodzi juz nawet o telwizje, w ranczu to wies jest sparodiowana, ale z tym, ze ci "wielcy" rolnicy, szukaja w swoich kobietach sily roboczej to jest prawda. Niestety i to paskudna, rozumiem stwierdzenie, ze trzeba zapier... , zeby miec cos w zyciu, ale kobieta ktora ma 30 lat siedzi tylko w polu a dla siebie nie ma juz czasu, zeby ze soba cos zrobic wyglada jakby miala 50, i istanieja jeszcze tacy mezczyzni, ktorzy "zaganiaja" swoje kobiety do takiej pracy, bo chcialas to rob.
Bo juz ploty chodza, wyjechala dziecko zostawila. babka sie zajmuje, a ta ma swiety spokoj.
A co kur... dadza mi na zycie, na ubrani i na to na co siedziac w Polsce nie moge sobie pozwolic ?
A od tych w opiece najwiecej bym dostala, no spodziwoj sie :D 77 zl rodzinnego, smiech na sali, a coz no Polska Polska.
Ojejejej:) Jolek!!! I Ty się takim durnowatym gadaniem przejmujesz???
Zignoruj to, bo cos takiego to zwykła zawiść.Ty pojedziesz, pieniądze zarobisz, trochę świata zobaczysz."Dyskutantki" za to siedzą na pupie i nie mają żadnych zainteresowań, to czyjeś życie je obchodzi.Rób swoje po prostu i nie przejmuj się:)
No i dzieki Wam moje drogie foumowe kolezanki, znalazlam temat na bloga, ojojoj. Ale bede buzowac na nim energia :D
Bede pisac o wsi i zacofanych "wiesniakach" no i nie tylko :D