Na wyjeździe #19

05 stycznia 2015 22:59
Musisz chodzić po ulicach z uszami nastawionymi na odbiór mowy polskiej i zaczepiać ludzi-może cos trafi się.
Ja tez myślałam,że na moim wygwizdowie nie ma nikogo,ale są-słyszę.Miejscowi zazwyczaj.
Opiekunek nie trafiam,bo ja wychodnego nie mam,a zakupy robie rano-szanse małe na spotkanie jakiej opiekunki.Ale na pewno tu są.My wszędzie jesteśmy.U ciebie tez tak jest.
05 stycznia 2015 23:04 / 1 osobie podoba się ten post
Impala

Musisz chodzić po ulicach z uszami nastawionymi na odbiór mowy polskiej i zaczepiać ludzi-może cos trafi się.
Ja tez myślałam,że na moim wygwizdowie nie ma nikogo,ale są-słyszę.Miejscowi zazwyczaj.
Opiekunek nie trafiam,bo ja wychodnego nie mam,a zakupy robie rano-szanse małe na spotkanie jakiej opiekunki.Ale na pewno tu są.My wszędzie jesteśmy.U ciebie tez tak jest.

wiem, że są, ale .....
raz z jedną się spotkałam, bardzo blisko mojej stelli ma swoją stellę, ale jest tak nadgorliwa, że nie ma czasu
ja tam obrotna jestem, ja mam wszystko porobione, mam czas na kawy, ciasta, na sprzątanie, i na siedzenie, jak jest pauza mam wszystko ogarniete, zreszta rutaj nie ma co ogarniac też, ale pomińmy to, ja jestem fertig 
a ta sprząta, gotuje dźemy, układa w piwnicy, ach szkoda gadac, sama sobie wynajduje prace
a ja jutro mam plan też, idę do galerii połazić, polaków w Primarku jest, ale zaczepaić nie będę....hahahaha
05 stycznia 2015 23:14 / 1 osobie podoba się ten post
No i zacichła nasza Ania.Albo zasneła nad klawiaturą,albo obraziła się jednak?
I Basiaim milczy,ale ona to może jednak pakuje tornę,albo ekspres na części rozkręca.
Jeszcze poczekam chwilę,ale pora pózna się robi i pospać trochę trzeba.

Agamor,jak masz galerie-to nie musisz koleżanki mieć.Jak zaczniesz sobie przymierzać wszystko,to przerwy za krótkie będą.A po polsku możesz z nami poklikać.:))
05 stycznia 2015 23:20 / 1 osobie podoba się ten post
no kur.... tak zrobię
już jedną kurtkę kupiłam na wyprzedaży!!! (matko lecę samolotem)
ale Impala.....ja się cofam......uwsteczniam się językowo....
05 stycznia 2015 23:24
Impala

Jak nie śpicie jeszcze bando znajoma,to jestem.
Film ten muszę oglądać-a ma 3 części-jutro też będzie.
Teraz już historia powojenna się zaczyna z podziałem na strefy rosyjską i amerykańską.
Agamor napisał,że pracę znalazł i to na umowę niemiecką-znaczy będzie jako legalby pracownik z prawem do miesięcznego urlopu tylko?Agamor rodziny bliższej nie posiada?
Basia,a ty to tak co noc wstawać musisz???

Darekr-widziałam,że jesteś.Kiedyś oferowałeś się z pomocą akumulatorową-podpowiedz,jakiego akumulatora kupić mam do reno megane(diesel,1,9)-bo obecny zdaje się kończy żywot swój.

Miałem na myśi takie małe akumulatorki, szczególnie to takich małych urządzeń "podręcznych" :)))
Ale na poważnie, nie szedłbym w "markę", bo Varta, czy Bosch będzie kosztował Cię ponad 300zł, spokojnie można kupić Centrę, ewentuanie polskiRobert bosch w cenie poniżej 200 zł, Ważne, żeby do diesla miał co najmniej 54Ah i prąd rozruchowy co najmniej 450Amper, taki w zupełności wystarczy.
Naprawdę nie zajmuję się akumulatorami samochodowymi, ale właśnie 3 miesiące temu kupowałem podoby do samochodu mojej Kobiety i jest OK.
Zapaciłem 170 zł  w sklepie motoryzacyjnym.
Pozdrawiam Darek
05 stycznia 2015 23:26
darekr

Miałem na myśi takie małe akumulatorki, szczególnie to takich małych urządzeń "podręcznych" :)))
Ale na poważnie, nie szedłbym w "markę", bo Varta, czy Bosch będzie kosztował Cię ponad 300zł, spokojnie można kupić Centrę, ewentuanie polskiRobert bosch w cenie poniżej 200 zł, Ważne, żeby do diesla miał co najmniej 54Ah i prąd rozruchowy co najmniej 450Amper, taki w zupełności wystarczy.
Naprawdę nie zajmuję się akumulatorami samochodowymi, ale właśnie 3 miesiące temu kupowałem podoby do samochodu mojej Kobiety i jest OK.
Zapaciłem 170 zł  w sklepie motoryzacyjnym.
Pozdrawiam Darek

Aleś Ty Darekr mądry!!! :)))
prawie jak mój mąż!!!::)))))DDDDD
05 stycznia 2015 23:30
agamor

Aleś Ty Darekr mądry!!! :)))
prawie jak mój mąż!!!::)))))DDDDD

No ja nie Twój!
05 stycznia 2015 23:32
darekr

No ja nie Twój!

napisałam prawie :)))))))))
mój to mój!!
05 stycznia 2015 23:38
agamor

no kur.... tak zrobię
już jedną kurtkę kupiłam na wyprzedaży!!! (matko lecę samolotem)
ale Impala.....ja się cofam......uwsteczniam się językowo....

Agamor,rozmowy z koleżanka opiekunką nie cofną tego procesu.
Z przykrością wielka stwierdzam,że obserwuje u siebie problemy z ortografią.Bo styl,składnia i szyk -to celowa działalność jest.
I uważam,że to skutek rozmawiania tylko.Kiedyś pisałam dużo listów,długich nawet-teraz wszystko załatwia rozmowa telefoniczna.
To,że jeszcze nie zapomnialam tak do końca,to dlatego,że duzo czytam.

Darek,dzieki za odpowiedż.Przepraszam za zawracanie głowy-pamietam,że coś sie polecałeś-a le nie doczytałam pewnie wszystkiego.
Nawet meila napisałam do ciebie-to już nawet nie odpowiadaj.Ale głupio wyszło.:)))
05 stycznia 2015 23:41 / 1 osobie podoba się ten post
Impala

Agamor,rozmowy z koleżanka opiekunką nie cofną tego procesu.
Z przykrością wielka stwierdzam,że obserwuje u siebie problemy z ortografią.Bo styl,składnia i szyk -to celowa działalność jest.
I uważam,że to skutek rozmawiania tylko.Kiedyś pisałam dużo listów,długich nawet-teraz wszystko załatwia rozmowa telefoniczna.
To,że jeszcze nie zapomnialam tak do końca,to dlatego,że duzo czytam.

Darek,dzieki za odpowiedż.Przepraszam za zawracanie głowy-pamietam,że coś sie polecałeś-a le nie doczytałam pewnie wszystkiego.
Nawet meila napisałam do ciebie-to już nawet nie odpowiadaj.Ale głupio wyszło.:)))

czarny psie jeszcze nie śpisz?
ja się zaraz kładę :)
ale jutro już jestem umówona na poważną rozmowę w języku niemieckim!!!!!!!!!!
05 stycznia 2015 23:42
A z kim gadać będziesz???Na żywo????
05 stycznia 2015 23:46
Impala

hahaahahhaah
uśmiechnęłam się do jednej z koleżanek z forum DDDDDDDDD
juz raz z nia pogadałam.......po polsku, żeby zagaić, no wiesz te sprawy ::))))))
a jutro po dojczlandzku pogadam hahaahhaha
05 stycznia 2015 23:46
Impala

i co????     zatkało???????
05 stycznia 2015 23:47 / 1 osobie podoba się ten post
Zaniemówiłam po prostu.Diablico jedna!:))))
05 stycznia 2015 23:49
pewnie późnym wieczorem "na wyjeździe" zdam relację :)))
zawzienam sie i już!!!!!!!

ja diablica?????
ja sobie czarnych avatarów nie wyszukuję DDDDD