Na wyjeździe #19

08 stycznia 2015 21:05
basiaim

Witojcie :)

Cytuję tylko Cię,ale zwracam się do całej bandy.

Wczoraj zmienniczka dotarła po 11. Jak to przy przekazaniu zamieszanie itp.

Zmienniczka znana mi była,bo raz się widziałyśmy,jak ja jeszcze byłam na poprzedniej szteli,poznałyśmy się przez wspólną znajomą. No i jak ja przejmowałam od niej zmianę,to byłyśy razem 4 godz.

Nie wiem czy wrócę,bo zmienniczka nie chce takich zmian,jakby mnie pasowały (8 tyg/8 tyg),bo jej to za mało geldów jest chyba :/

Buziole ********

No witaj.Dobrze,że dojechałaś !
Dopiero teraz przeczytałam-nie było mnie dzisiaj wiecej niz byłam.
8 tygodni pracować,to bym mogła,ale żeby tyle w domu siedzieć-to tylko letnią porą.Za długo.Szczególnie zimą..
Korzystaj z wolności ale tu zaglądaj.
Jak juz wszystkie w kraju będziemy,to tylko maile nam zostaną:)))))
08 stycznia 2015 21:41 / 1 osobie podoba się ten post
Impala

Melduję się ponownie.
Wyjazd był o 13-powrót o 16-ale już ten przykry dzień kończy się.
Niedaleko tam jest takie coś jak deptak i zapewne sklepy.Wiem,że jest tam jakiś polski sklep spożywczy.
Wyjść nie mogłam.
Nawet nie chce mi się opisywać,co się działo,ale miło sympatycznie nie było.

Anka,ty do lekarza miałaś iść.Nie mam siły na czytanie wstecz-nie wiem,czyś się chwaliła-napisz co ci niemiecki wracz skazał.

bylam u wracz niemieckiego.pobadal mnie recznie szprtce zaaplikowal przepisal tabletki diclo za 12 euro.geld zaplacil.wracz kazal do ortopedy sie udac kartke wypisal....blokady trza wziac ale to w szpitalni na neurologii trza uczynic.nacpalam sie tymi od bolu w polaczeniu ze szpryca i snieta leze u stop laptopa.zaraz geld do wyra i ja tez....zamiana przyjezdza w niedz o 10 rano.geld placi za 2 zmienniczki coby ja uczyc..
08 stycznia 2015 23:27 / 2 osobom podoba się ten post
Agamor,zarazo jedna.Aż musiałam się ponownie zalogować.A co się nasprawdzałam.Jaki ten świat mały,prawda.
Ale nasza banda czworga się mocna robi!Się cieszę.:)))
08 stycznia 2015 23:28 / 1 osobie podoba się ten post
Impala

Agamor,zarazo jedna.Aż musiałam się ponownie zalogować.A co się nasprawdzałam.Jaki ten świat mały,prawda.

ich auch  :)))))))))
jak mnie rozszyfrowałaś?
a wiesz że ma kontakt na skype z uczestniczką, która ma najwięcej postów?
08 stycznia 2015 23:37 / 1 osobie podoba się ten post
Ponieważ Basidło napisało,że możemy się kontaktować różnie-jak już wszystkie na urlopach będziemy,to rzuciłam okiem,czy mam wasze maile.
Początkowo nie zajarzyłam,ale potem dotarło.Ale najpierw nasprawdzałam się solidnie,coby gafy nie strzelić.
Ale tego ostatniego zdania nie rozumiem?
09 stycznia 2015 07:15 / 2 osobom podoba się ten post
Impala

sie ciesze tez ze mocne my sa...nie rozleziemy sie po powrocie do domku.....kloezanko zadzwoncie w chwili wolnej
09 stycznia 2015 07:25
ania52

sie ciesze tez ze mocne my sa...nie rozleziemy sie po powrocie do domku.....kloezanko zadzwoncie w chwili wolnej

Ale jestem jakaś niedospana,czy co.A ty koleżanko Anko nie uzyskałaś u wracza żadnej cudownej porady-czyli nie mają Niemce lepszych pomysłów na to choróbsko.Choć może te niemieckie jakoś szybciej zadziałaja i do dom wrócisz w formie.
A co z twoja umową-bo pisałaś,że przedłużyli ci podstępnie-będzie jednak zmienniczka na czas?
A dryndac po 10 można?
09 stycznia 2015 07:28 / 1 osobie podoba się ten post
Impala

Ale jestem jakaś niedospana,czy co.A ty koleżanko Anko nie uzyskałaś u wracza żadnej cudownej porady-czyli nie mają Niemce lepszych pomysłów na to choróbsko.Choć może te niemieckie jakoś szybciej zadziałaja i do dom wrócisz w formie.
A co z twoja umową-bo pisałaś,że przedłużyli ci podstępnie-będzie jednak zmienniczka na czas?
A dryndac po 10 można?

umowy nie podpisalam jak zjade to w domku podpisze i odesle.zmiana bedzie w niedz o 10 rano.po 10 odpowiednia pora na dryndniecie jest,
09 stycznia 2015 07:49
:))
09 stycznia 2015 08:09
Impala

:))

@
09 stycznia 2015 10:02
ania52

sam pobyt w de to wiezienie...wolnosc zakradziona w gotowosci byc musze.mam codziennie 2 godz przerwy tyle ze isc nie ma gdzie bo 5km do miast i wzdluz ruchliwej ulicy moge tylko maszerowac.zadna przyjemnosc....ja z natury zniewolenia nie lubie,nie lubie ograniczen,musu..no ala tutaj jest jak jest..ide do niemieckiego doktora dzisiaj bo rwa coraz bardziej dobiera sie do mnie/

Aniu , miałam wściekłe bóle : pośladek i tył uda.. potem i łydka i było koszmarnie, nogę ciągnęłam i skowyczałam z bólu- testowałam diclo duo, tramapar itd,ale z miernym efektem , doktorka ostatni przypisała mi gabagammę (nie było - dostałam zamiennik symleptic) - :) i.... mogę nawet tańczyć !!!  (lek jest p.padaczkowy niby, ale działa też przy bólach neuropatycznych ) 
09 stycznia 2015 10:04
Zmarł J.Oleksy miał 68 lat.

Nie mam gdzie  napisać ponieważ topik "Wyłowione............."  nie istnie już.
09 stycznia 2015 10:07 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Wlasnie wczoraj o nim czytalam,ze jest w szpitalu i stan ciezki,smutna wiadomosc,ale dazylam go sympatia .
09 stycznia 2015 10:13
Tez jestem w szoku! Zmagal sie z nowotworem :-/
09 stycznia 2015 10:20 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Jak to nie ma topiku?A to czemu?:(

Oleksy od dawna chorował na nowotwór,z 10 lat.Szkoda chłopa jak każdego.