Na wyjeździe #19

11 stycznia 2015 21:18 / 11 osobom podoba się ten post
Tak.Mleczko,ty chyba jesteś najlepszym przykładem tego ze charakteru nie da się zmienić.
11 stycznia 2015 21:18 / 1 osobie podoba się ten post
Zdenerwowałam sie bardzo Basi wpisem,że tak poniewieraja Polke.Banda i granda.
11 stycznia 2015 21:18 / 2 osobom podoba się ten post
ania52

ja tez zaluje...a zapowiedz jej,ze bardzo ja polubilam....do bandy by sie nadala....

Rację masz.
Uważaj.forumowy Cenzor czuwa.:))
11 stycznia 2015 21:19 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Tak.Mleczko,ty chyba jesteś najlepszym przykładem tego ze charakteru nie da się zmienić.

Wiem to.Doświadczyłam.
11 stycznia 2015 21:21
mleczko47

Zdenerwowałam sie bardzo Basi wpisem,że tak poniewieraja Polke.Banda i granda.

ok,ale czemu mnie się z tego powodu dostało?

ja nie poniewieram polskimi opiekunkami
11 stycznia 2015 21:21 / 3 osobom podoba się ten post
W Niemczech uderzenie człowieka w twarz traktowane jest jako przestepstwo przeciw konstytucji a konktrenie przeciwko art 1 Grundgezetz czyli poszanowaniu godności ludzkiej - za to ta niemra może i zapłacić 50 000 euro grzywny .
11 stycznia 2015 21:23 / 5 osobom podoba się ten post
mleczko47

Już zrobiłas raz prawie bloga.Masz chyba satysfakcje do tej pory.Nick mozna zmienic, ale charakteru to pewnie nie.

Wystarczy być miłym dla innych,a inni będą mili da Ciebie. Można kogoś nie rozumieć, ale to nie znaczy, że trzeba być przeciw niemu 
11 stycznia 2015 21:26
po uderzeniu z liścia , slad na policzku chyba ma - wiec reszta poudawać i szpital czyli wezwać pogotowie
11 stycznia 2015 21:29 / 6 osobom podoba się ten post
Najświeższe informacje :..... Babka z firmy zażądała taxi i wynajecia pokoju w hotelu dla Ywon na dzisiejszą noc !Córka się nie zgodziła , pokłóciła się z " firmą "- firma zrywa umowę , tylko chodzi o to , że jest niedziela , prawie noc a muszą załatwić jej zjazd busem . Dałam jej namiary i co ma mówić , ale zapamiętała , że ma wołać " hilfe!!! " , pytam jej a właściwie mówię , że ma nie brać się rano za obsługę , tylko bombardować telefonami firmę , żeby nie chcieli wszystkiego załagodzić , żeby nie musiała zostać tam a moja Ywonka ? a Ywonka na to , że jak ją przenocują to chyba wypada wziąć się rano za robotę !!!!!..... Kazałam się jej zamknąć w pokoju na klucz , bo jak baba psychol to nigdy nie wiadomo a ta mi na to : nie no , to , że mnie uderzyła w twarz to nie znaczy , że jeszcze będzie próbowała coś złego zrobić !!!...... Nie wiem , ale teraz mam ochotę chociaż tak wirtualnie też jej trachnąc z liścia ! ..... Podobno głupich i naiwnych nie sieją .....sami się rodzą !
11 stycznia 2015 21:29 / 2 osobom podoba się ten post
Aniak

po uderzeniu z liścia , slad na policzku chyba ma - wiec reszta poudawać i szpital czyli wezwać pogotowie

Ja tez dostalam z liscia na poprzedniej stelli od pdp i co, a tylko pomoglam jej sie rozebrac, zaraz byly tabsy na wyciszenie, do firmy zglosilam, niemiecki koordynator dzwonil i do mnie i do rodziny.... I co jakos sie ulozylo, tylk w przypadku Ywon to nie to samo, ale tak tak, wazne zeby nie nazwac pdp czortem albo inna zaraz, jak opiekunki codziennie maja gorsze problemy niz te epitety jakie wyzej napisalam..... Ale spoko dalej sie cisnijmy o to ze pdp jest nazwany babka albo diablem. 

...........
11 stycznia 2015 21:34
agamor

informacja :)
marikana, która odeszła chciała serdecznie podziękować tym, którzy nie traktowali jej jako zwyrodnialca, a osobę, która normalnie pracuje, dobrze wypełnia swoje obowiązki i jak każdy ma swoje słabości :)
dla mnie szkoda....

Pozdrawiam Marikane i szkoda.....    :-/
11 stycznia 2015 21:34
Barbara niepowtarzalna

Uwaga : Bliższych danych ( nazwiska ) nie podam , bo raz , że nie znam a dwa , że to jakaś ochrona danych !....... Miejscowość : Niederahr - mała 800 mieszkańców - moja zmienniczka jest w trakcie pakowania , była wyraznie nie lubiana przez córkę PDP-nej , jest tam od niedzieli ( poprzedniej / noc ) dziś nie usłuchała córki PDP-nej - odmówiła prasowania , powiedziała , że niedziela , że poprasuje jutro - otrzymała z liścia w twarz i wygania ją z domu , ma tylko czas na spakowanie ! Zadzwoniła do babki z firmy , ta jej każe nie wychodzic z domu i czekać albo na decyzję posrednika ( o ile go złapie w niedzielę ? ) albo na " busika " > Ywon nie wie , czy wraca do Pl , czy gdzieś indziej jedzie ....o matko , no !!!..... Chciała postraszyć babę , że dzwoni na policję to ta zaśmiała się jej w nos : " mój mąż jest tu policjantem ! ", ubliżała , wyzywała na szczęście Ywon z językiem jest na bakier i jej nie rozumiała , rozumiała tylko : " Polin ! "....... Moja biedna Ywonka , naiwnie wierzy , że firma ją nie oszukała i że zmienniczka , której nie było jej dane spotkać naprawdę coś tam se złamała ....... 

Czy ta opiekunka opuscila juz mieszkanie? Co robi koordynator? Jak reaguje firma z Polski? Szkoda ze nie można tam zadzwonić i odpowiednio z ta córeczka porozmawiać. Oj szkoda....
11 stycznia 2015 21:35 / 1 osobie podoba się ten post
Impala

Rację masz.
Uważaj.forumowy Cenzor czuwa.:))

to jednorazowa wypowiedz moja jest....na ten temat...
11 stycznia 2015 21:35
Barbara niepowtarzalna

Najświeższe informacje :..... Babka z firmy zażądała taxi i wynajecia pokoju w hotelu dla Ywon na dzisiejszą noc !Córka się nie zgodziła , pokłóciła się z " firmą "- firma zrywa umowę , tylko chodzi o to , że jest niedziela , prawie noc a muszą załatwić jej zjazd busem . Dałam jej namiary i co ma mówić , ale zapamiętała , że ma wołać " hilfe!!! " , pytam jej a właściwie mówię , że ma nie brać się rano za obsługę , tylko bombardować telefonami firmę , żeby nie chcieli wszystkiego załagodzić , żeby nie musiała zostać tam a moja Ywonka ? a Ywonka na to , że jak ją przenocują to chyba wypada wziąć się rano za robotę !!!!!..... Kazałam się jej zamknąć w pokoju na klucz , bo jak baba psychol to nigdy nie wiadomo a ta mi na to : nie no , to , że mnie uderzyła w twarz to nie znaczy , że jeszcze będzie próbowała coś złego zrobić !!!...... Nie wiem , ale teraz mam ochotę chociaż tak wirtualnie też jej trachnąc z liścia ! ..... Podobno głupich i naiwnych nie sieją .....sami się rodzą !

No kurde....witki mnie wzięli i opadli.......Nie wiem nawet jak to skomentowac.....
11 stycznia 2015 21:35 / 1 osobie podoba się ten post
Firma stanęła na wysokości zadania,no ale cóż,skoro Ywon z tych którzy przepraszają,że żyją