Na wyjeździe #19

18 stycznia 2015 10:21 / 4 osobom podoba się ten post
agamor

no wiesz, że tak :)))
co to stewia?

Stewia to taka roślina, której liście sa bardzo, bardzo słodkie, dużo słodsze od cukru.Jest to naturalny słodzik roślinny.Zdrowszy od cukru, posiada zero kalorii.Nie mylic stewii ze zwykłym słodzikiem.Ten zwykły to sama chemia, nie zdrowy.
18 stycznia 2015 11:07
nesca_nebesca

Stewia to taka roślina, której liście sa bardzo, bardzo słodkie, dużo słodsze od cukru.Jest to naturalny słodzik roślinny.Zdrowszy od cukru, posiada zero kalorii.Nie mylic stewii ze zwykłym słodzikiem.Ten zwykły to sama chemia, nie zdrowy.

Gdzie to kaufen ???? :D
18 stycznia 2015 11:09
Jolek

Edeka,Rewe,DM -może jeszcze gdzieś,nie wiem...
18 stycznia 2015 11:12
miriam

Edeka,Rewe,DM -może jeszcze gdzieś,nie wiem...

i po niemiecku to się nazywa stewia tak?
18 stycznia 2015 11:13
A ja nie mam problemu z cukrem nie słodze :) za to sól potrafie przesolić ,chyba jest bardziej słona niż nasza :) Dla siebie bym mogła w ogóle nie solic ale podopieczna lubi sól :)A ona wszystko lubi :)
18 stycznia 2015 11:24
Jolek

No tak jak napisała miriam plus sklepy ze zdrowa żywnością :)Są w różnej formie: pokruszone liście, coś jak puder cukier oraz w tabletkach - jak zwykły słodzik :)
18 stycznia 2015 11:24 / 2 osobom podoba się ten post
basiaim

Dokładnie tak :)

Poza tym lubię z piesą wczesnie spacerować.

P.S. Oduczyłam się czworakowania po kawę ;))))))

Oj, to nawet można gdzieś publicznie z Tobą na kawę pójść :):):):):):):)
18 stycznia 2015 11:27 / 2 osobom podoba się ten post
nesca_nebesca

No tak jak napisała miriam plus sklepy ze zdrowa żywnością :)Są w różnej formie: pokruszone liście, coś jak puder cukier oraz w tabletkach - jak zwykły słodzik :)

W D widzialam w każdym markecie-najczęsciej biało zielone opakowanie,takie samo jak zwykły słodzik albo takie duże słoiki z proszkiem.W PL sa na pewno w Tesco i w tych sklepach zdrowotnych jak Nesca napisała.
18 stycznia 2015 11:30 / 1 osobie podoba się ten post
nesca_nebesca

...i w formie syropu (gęstego)
18 stycznia 2015 14:27 / 1 osobie podoba się ten post
nesca_nebesca

Ja stewii używam już wiele lat. Kupuję raz w roku (jesienia po zbiorach) susz od chodowcy tej rośliny przez internet. Nie wyobrażam sobie herbaty bez stewii.
18 stycznia 2015 14:28 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

i po niemiecku to się nazywa stewia tak?

W Niemczech to widziałam juz przetwprzoną stweie w tabletkach. Mnie jednak smakuje najlepiej susz zaparzany razem z herbatką
18 stycznia 2015 14:56
Zofija

Ja stewii używam już wiele lat. Kupuję raz w roku (jesienia po zbiorach) susz od chodowcy tej rośliny przez internet. Nie wyobrażam sobie herbaty bez stewii.

Zofija, a mogłabyś się podzielić namiarami na tego chodowce?
18 stycznia 2015 15:48 / 1 osobie podoba się ten post
nesca_nebesca

Zofija, a mogłabyś się podzielić namiarami na tego chodowce?

O ile to nie będzie potraktowane jak reklama, to podaję stronę do tego producenta: http://www.e-stewia.pl
18 stycznia 2015 16:11 / 1 osobie podoba się ten post
Zofija

O ile to nie będzie potraktowane jak reklama, to podaję stronę do tego producenta: http://www.e-stewia.pl

no no Zofija, wygląda mi to na coś innego niż stewia....coś na M.... :)))
18 stycznia 2015 16:14
Zofija

Dziękuje pięknie :)