no no Zofija, wygląda mi to na coś innego niż stewia....coś na M.... :)))
To tylko podobnie wygląda. Chociaż jak ostatnio jechałam do DE i policja niemiecka kontrolowała autobus, to się troche obawiałam, że przy ew. kontroli bagażu mogą się pomylić i czepiać mnie. Oj pewnie miałabym mały problem:):):)
i po niemiecku to się nazywa stewia tak?
Kurde, wiecie co, no wiecie ze kiedys na stale planuije sie tu osiedli i czytalam sobie wlasnie jak to wyglada wszystko!!! Boze ile biurokracji, i tego wszystkiego juz mi sie odechcialo DE.
Jolek ale jak to przeskoczysz to bedziesz dumna z Siebie.
Kurde, wiecie co, no wiecie ze kiedys na stale planuije sie tu osiedli i czytalam sobie wlasnie jak to wyglada wszystko!!! Boze ile biurokracji, i tego wszystkiego juz mi sie odechcialo DE.
Oj chcialabym zeby mi sie udalo, ale jeszcze nie teraz.....
Szczerze ? Poczytalam forum na mypolacy i jedna z lasek, Polka bardzo nie pochlebnie sie o nas wypowiada czyli opiekunkach. cytat" Polki ciagnie do roboty jako opiekunka jak muchy do gowna" No pindolina wredna, jeszcze napisala, ze Polacy przyjezdzaja do niemiec tylko po Kondergeld, ale wredny malpiszon.
Mnie takie wpisy ,opisy wogóle nie denerwują ,bo uważam że trzeba sie swoja sprawa zająć a nie przejmować się takimi tekstami -napewno są osoby ,które tylko na to liczą ale większość chce doczegoś dojść uczciwą pracą a nie tylko na socjalu plus kinder geld.
Gdybym miala taka mozliwośc pozostania w DE to prawdopodobnie bym z niej skorzystała i bym nie pogardziła kindre geldem ale bym tez potem szukala jakies odpowiedniej dla mnie pracy.
No ja wlasnie sobie nie wyobrazam, ze mialabym tu zamieszkac i z socjalu sie utrzymywac, a nie zarabiac, wolalabym odpuscic kase a miezkanie itd a zarabiac sama na siebie, bynajmniej bym miala satysfakcje, ze cos robie, a ze sam kraj mi sie podoba, coz, chyba nie jestem taka patriotka. Moze dlatego, ze tam nigdy nikt mi nie pomogl ??? wiem, ze w Polsce a zwlaszcza tam gdzie mieszkam nie mam pryszloci, i uciekne stamtad chocbym miala po nocach nie spac, ale wkoncu mi sie uda, nie moze byc cale zycie pod gorke nie ??
Syn pdp mi powiedzial, ze najlepiej zebym sie ozenila potem o pracy myslala. Hahahaha, jaki on dowcipany :D
Jak Ci jakiś w oko wpadnie a Ty jemu to czemu nie ,chociaż Niemcy nie są tacy szybcy do slubu ,wiel par zyje bez papierka ,mam taki przykład tu gdzie po 15 latach wspólnego zycia para wzięła ślub, Życze Jolek abys znalazła swoja druga polowę i aby miała co nie co na koncie. DDD
Jolek, Ty jasna ch.......o, owsiki masz czy co??? Spokojnie, powoli. Jesteś bardzo młoda, wszystko przed Tobą. Co nagle to po diable. Masz dużo czasu na urządzenie się w zyciu, wygodne urządzenie! Och, ta młodość, ten power :))))))))), ale i tak Ci zazdroszczę :)))))))))) Gdybym była w Twoim wieku i miała ten rozum..........
Hah, mloda jestem, ale mam swoje pryiorytety, i nie bede czekac, az wkoncu tatus mojego dziecka przylepi se do mnie jak muche, bo cos juz zaczyna mu sie w glowie psuc, wiec niestety Dodzia, ale mam jednak bardzo malo czasu.