Na wyjeździe #19

18 stycznia 2015 18:16
doda1961

Sorry, ale tatus, jesli sie przyklei to za Twoim przyzwoleniem chyba, czy mylę się może? Jesteś panią siebie i tylko Ty decydujesz moja mała! Pospiech to jest wskazany przy łapaniu pcheł, w zyciu trzeba spokojnie i powoli, bo mozna się na minę nadziać:))))))))))))

No za moim przyzwoleniem, ale co jak wkoncu nie zgodzi sie na wyjazd Piotrka, co ja wtedy zrobie > Uwiaze sie na zawsze w PL, albo bede mama dochodzaca >?? NO prosze wytlumacz mi bo jak inaczej ??
18 stycznia 2015 18:21
Jolek

No za moim przyzwoleniem, ale co jak wkoncu nie zgodzi sie na wyjazd Piotrka, co ja wtedy zrobie > Uwiaze sie na zawsze w PL, albo bede mama dochodzaca >?? NO prosze wytlumacz mi bo jak inaczej ??

KOBITO, płaci alimenty? Odwiedza dziecko? Zajmuje się nim?
Jesli nie, to natychmiast zasuwaj do sądu, pozbawiaj praw rodzicielskich i masz z głowy tatusia!
18 stycznia 2015 18:22 / 4 osobom podoba się ten post
A najlepiej to natychmiast rób dziecku paszport, pod pretekstem wyjazdu na wczasy zagraniczne i nie chwal się swoimi planami zyciowymi wśród znajomych i rodziny!
18 stycznia 2015 18:30
Zofija

To tylko podobnie wygląda. Chociaż jak ostatnio jechałam do DE i policja niemiecka kontrolowała autobus, to się troche obawiałam, że przy ew. kontroli bagażu mogą się pomylić i czepiać mnie. Oj pewnie miałabym mały problem:):):)

Jeśli w oryginalnym, opisanym opakowaniu i masz rachunek z zakupu to żadnych problemów:)
18 stycznia 2015 18:35 / 1 osobie podoba się ten post
JA po raz pierwszy byłam kontrolowana na autostradzie przez polski Urząd Celny. Chyba tylko dlatego, że miałam złozone tylne siedzenie i bagaże przykryte kocem. Bardzo mozliwe, że spodziewali się znaleźć nielegalnego podróżnego, albo nawet może nieboszczyka. Niestety takowych nie znaleziono w moim aucie :)))))))))))))))))Pierwszy raz na bramce widziałam Urząd Celny, a jeżdzę juz 4 lata w te i we wtę!
18 stycznia 2015 18:46 / 7 osobom podoba się ten post
dla tych co lubią sport - NASI GÓRĄ ! w piłce ręcznej pokonaliśmy Argentynę 24:23 ... (końcówka była.... irytująca , nerwowa, stresująca ! )
18 stycznia 2015 18:53 / 5 osobom podoba się ten post
Jolek,jak "ttaus" widnieje na akcie urozenia to i tak na paszport dla Pietii musi zgode wyrazić.A to zycie na socjalu juz sie konczy-wchodzi ustawa ,ze kto pół roku szuka i nie znajduje zatrudnienia ,socjal zabieraja i do widzenia ,powrót do kraju.Znudziło sie Niemcom tabuny cudzoziemców utrzymywac -o socjal juz tak latwo jak dzis nie bedzie.
Dodusia-zapomniała Ty jak młode byłysmy,co?Człowiek wszustko chciał miec już ,zaraz ,na wczoraj:)Taki przywilej młodosci ta niecierpliwośc:):):)I zobacz,przeszło cholera....nauczyłysmy my się małymi kroczkami do celu:):):):)
18 stycznia 2015 19:14 / 3 osobom podoba się ten post
ha,ha,ha,oj Andrejka lepiej napisz ze o te nocki ci chodzi:)))))))))))
18 stycznia 2015 19:37 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Jolek,jak "ttaus" widnieje na akcie urozenia to i tak na paszport dla Pietii musi zgode wyrazić.A to zycie na socjalu juz sie konczy-wchodzi ustawa ,ze kto pół roku szuka i nie znajduje zatrudnienia ,socjal zabieraja i do widzenia ,powrót do kraju.Znudziło sie Niemcom tabuny cudzoziemców utrzymywac -o socjal juz tak latwo jak dzis nie bedzie.
Dodusia-zapomniała Ty jak młode byłysmy,co?Człowiek wszustko chciał miec już ,zaraz ,na wczoraj:)Taki przywilej młodosci ta niecierpliwośc:):):)I zobacz,przeszło cholera....nauczyłysmy my się małymi kroczkami do celu:):):):)

wiem, czytalam o tym, ale przeciez napisalam wyzej ze ja nie chce tego dla socjalu zrobic.....
18 stycznia 2015 19:49 / 4 osobom podoba się ten post
Jolek

wiem, czytalam o tym, ale przeciez napisalam wyzej ze ja nie chce tego dla socjalu zrobic.....

Jolus skarbie na socjalu nie bedziesz gdyz w de jest duzy rynek pracy i napewno bedziesz pracowac ale z innych dobroci socjalnych jak najbardziej mozesz korzystac a nawet trzeba-tu zadnych zmian nie bedzie:)))))))))))
18 stycznia 2015 20:26 / 4 osobom podoba się ten post
Mam pomysła:)Zabierz je do PL,wynajmij lokum blisko i marzenie Ci się spełni:):):):)
18 stycznia 2015 20:35 / 2 osobom podoba się ten post
Jolek

Ale jako samotnej matce to i tak bys miała socjal-czytałas jak Doris ma-do wszystkiego dopłaty:)I pracuje i wie ,że żyje dziewczyna:)Na Twoim mcu inwestowała bym w jezyk,żeby miec papier jakich i bdb gadac ,lepiej niz teraz nawet.A papier się zawsze przyda:)
18 stycznia 2015 20:42
kasia63

Ale jako samotnej matce to i tak bys miała socjal-czytałas jak Doris ma-do wszystkiego dopłaty:)I pracuje i wie ,że żyje dziewczyna:)Na Twoim mcu inwestowała bym w jezyk,żeby miec papier jakich i bdb gadac ,lepiej niz teraz nawet.A papier się zawsze przyda:)

Ja caly czas ucze sie jezyka, fakt papier by sie przydal, ale nie mam pomyslu na to jak to zrobic, pracujac przy opiece ciezko zapisac sie na kurs niemieckiego, w tej rodzinie mam za darmo kurs hahahah. Non stop sie czegos nowego ucze, ale fakt jezyk jest najwazniejszy.
18 stycznia 2015 20:57
wy mi powiedzta, bo sie dowiedziec nie moge, jak to jest z tym stikiem, mam doladowany z aldika za 30 ojraskow oj oj no duzo, i se we wtorek jade, to se film jaki obejrze czy nie > Powiedzta mi bo nie wiem.
18 stycznia 2015 21:08 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Mam pomysła:)Zabierz je do PL,wynajmij lokum blisko i marzenie Ci się spełni:):):):)

I Ty niby taka kumpela jesteś ? takie rady to wiesz , gdzie wsadzic można ?..... Pomyśl troche Kasiu ! Jedna wdówka , druga za starszą panienkę robi , czyli obie singielki ....a u Andreyki ? a u Andreyki mąż przystojny , jeszcze go na zła drogę sprowadzą , bo   pokuszą ,   że niby ,        jedna bardziej doświadczona niż jego " własna "a druga może jeszcze nie naruszona ? .... a chłopy wiesz jakie bywają ! Z ciekawości mogą sie skusić ..... a co ? a Andi jeszcze obiadki gotować by miała ? ....chyba , że łzami osolone !!!!-:)))))))))