Na wyjeździe #19

20 stycznia 2015 13:11 / 4 osobom podoba się ten post
nesca_nebesca

Ech Wstenga...zasmuciłaś mnie, że swojego prywatnego sposoba masz.Myślałam, że skorzystasz z mojego i byłam gotowa wołac...To tera 5 zeta się należy:)))))

A odnośnie kubłow, to może oni tak po zapaszku??? Jak yślisz? możliwe to??

Też biorę tę opcję pod uwagę. Z moich nie śmierdzi, a tamtego nie wąchałam. Ciekawe co powiedziałby sąsiad jakby zobaczył, że na czworaka obwąchuję jego kosze? Chyba już by nie przyszedł z pretensjami podejrzewam. I tak dziwnie patrzyl jak miotałam tym koszem a potem prawie wlazlam do środka szukając znaków szczególnych. Zobaczę jutro czy mi guten morgen powie czy też ucieknie na mój widok ;)
20 stycznia 2015 13:26 / 1 osobie podoba się ten post
Witam, ja jak nie mialam pewnosci ktory kubel jest wlasciciela,  to czekalam az jeden zostanie;) a pozniej faktycznie zaznaczalam.
To nie jest problem, ze sie pomylilas lecz swiadczy to o tym, ze masz zlosliwego i niegrzecznego sasiada.....
20 stycznia 2015 13:28 / 1 osobie podoba się ten post
I dotarłam na miejsce, rodz. ok, ale internetu jeszcze brak(dla mnie to jak pokój bez okna). Dobrze przynajmniej, że od czasu do czasu u wnuczki pdp mogę poserfować. Jak ja wytrzymam do początku
lutego?????? Jedyny plus tego oczekiwani to to, że będę miała tel. z osobnym numerem co by zazdrości nie było.

20 stycznia 2015 14:34 / 4 osobom podoba się ten post
Znalazłam perełkę w jednym z ogłoszeń :
Pan mieszka sam, jego bratanek mieszka obok
· Pan mieszka ze zdrowa żoną, która pomaga opiekunce

To ogłoszenie pokazuje jak zorientowane są w sytuacji mieszkaniowej agencje.
20 stycznia 2015 14:38
slonecznie to jest Twoja data urodzenia? taka jak w profilu?
20 stycznia 2015 14:45
agamor

slonecznie to jest Twoja data urodzenia? taka jak w profilu?

Tak. Czemu?
20 stycznia 2015 14:46
Oj! przepraszam za zamieszanie i, ze odpowiadam nie tej osobie. Jestem tutaj od tygodnia i cos nie moge zaskoczyc jak to tutaj dziala i  na pewno wiecej mam takich "wpadek":( . Dzieki za podpowiedz.
Pozdrawiam
20 stycznia 2015 14:47 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Znalazłam perełkę w jednym z ogłoszeń :
Pan mieszka sam, jego bratanek mieszka obok
· Pan mieszka ze zdrowa żoną, która pomaga opiekunce

To ogłoszenie pokazuje jak zorientowane są w sytuacji mieszkaniowej agencje.

Bo to jest pewnie z opcją do wyboru-dostosowują do preferencji opiekunki:D :D.

20 stycznia 2015 14:48
slonecznie

Tak. Czemu?

to kochana przed Tobą lata pracyyyyyyy, do  młodych świat należy :))))))))
20 stycznia 2015 14:50
agamor

to kochana przed Tobą lata pracyyyyyyy, do  młodych świat należy :))))))))

Toś mnie pocieszyła...ja bym wolała lata, ale czego innego...
20 stycznia 2015 15:43 / 5 osobom podoba się ten post
Dziadek mi przed obiadem taki numer wywinął ,że masakra.Nieraz juz pisałam ,że szwędaczka mu się na okragło włącza.Na kuchence dochodzi obia ,gulasz i ziemniaki-gorące oczywiscie.Przed samym obiadem zawsze babcie do klo prowadzę-no więc idziemy,ja z tyłu podtrzymujac babcie ,puscić nie mogę bo sie przewróci,samodzielnie nie chodzi tylko podtrzymywana-jesteśmy juz prawie u celu ,ja patrze a dziadek człap do kuchni i niesie ten garnekwpwłen wrzacych ziemniaków!!!!!Noż,kurde blaszka,zawału mało nie dostałam bo on nie widzi/kontury tylko/ i tez ledwo łazi,ale nic mówie trzymając babcię cały czas która na widok klo juz zaczyna sciagać spodnie,żeby zaniósł z powrotem na kuchnie,a ten nie bo on głodny!!!!!Na szczęscie na to wszystko córka weszła do domu i uratował garnek i dziaka,zrypki dostał ,ale i tak to nic nie da bo jutro zapomni i znów sie będzie rwał do pomagania....Tak to sie czasem pracuje z demencyjnymi....Dwa dni przed koncem taki mi numeras odstawić.......WrrrrrDobrze ,że sie nic nie stało!
20 stycznia 2015 17:48 / 7 osobom podoba się ten post
Masakra! Byłam odcięta od świata (czyt. od internetu) od czwratku do dzisiaj! Przez te kilka dni przeczytałam tyle książek, ile normalnie w miesiąc bym czytała, hehe...
20 stycznia 2015 19:17 / 5 osobom podoba się ten post
Dziś zrobiłam interes życia,sprzedałam euro po 4,31 zł ,po raz pierwszy po tak wysokim kursie,teraz zastanawiam się czy nie lepiej było poczekać bo może za tydzień będzie po 5 zł?
20 stycznia 2015 19:31 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Dziś zrobiłam interes życia,sprzedałam euro po 4,31 zł ,po raz pierwszy po tak wysokim kursie,teraz zastanawiam się czy nie lepiej było poczekać bo może za tydzień będzie po 5 zł?

Och Ivanilcia, przypomniallas mi moj pierwszy zarobek w euro, wtedy bylo po 5zł!!!!!
20 stycznia 2015 19:37 / 3 osobom podoba się ten post
ANULA62

Och Ivanilcia, przypomniallas mi moj pierwszy zarobek w euro, wtedy bylo po 5zł!!!!!

No jakby tak było,a może i będzie,to chyba my-eurowcy bylibyśmy mniej zmęczeni naszą pracą :))))