Kontrowersyjny temat - Opiekunka czy służąca?

08 października 2015 22:27
Knorr

Bo myśli,że trzecia córka w odwiedziny przyszła.

Scisły rozdział, służba to służba  nie rodzina. nawet nie lubi teraz jak lud pracujący rozmawia z rodziną
08 października 2015 22:27
dorotee

Jak nie jestem zbyt zmęczona już , to sobie dobrze daję rady, teraz wymiękam powoli, czas na zmiany.

Co poeta ma na myśli ???
08 października 2015 22:30
Mycha

Co poeta ma na myśli ???

Ma na myśli zmęczenie materiału za mało dluższych przerw, dwa lata z demencyjną pdp po 4-5 miesięcy. Urloppppppppppppppppppppppppppp
08 października 2015 22:33 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Scisły rozdział, służba to służba  nie rodzina. nawet nie lubi teraz jak lud pracujący rozmawia z rodziną

Po co mówisz,że z rodziną.Powiedz,że z doktorem rozmawiasz i wizytę ustalasz dla niej. A doktor też z Polski.))
08 października 2015 22:33
dorotee

Ma na myśli zmęczenie materiału za mało dluższych przerw, dwa lata z demencyjną pdp po 4-5 miesięcy. Urloppppppppppppppppppppppppppp

A jak długi ten urlop ???  Bo chyba ze 3 miesiące by Ci się przydały 
09 października 2015 08:14
Knorr

Po co mówisz,że z rodziną.Powiedz,że z doktorem rozmawiasz i wizytę ustalasz dla niej. A doktor też z Polski.:-)))

Przy stole siedząc mam udawać ,że syn to teraz doktor?
09 października 2015 08:15 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

A jak długi ten urlop ???  Bo chyba ze 3 miesiące by Ci się przydały :-)

Od pdp obecnej najmniej 6
09 października 2015 19:17
dorotee

Przy stole siedząc mam udawać ,że syn to teraz doktor?

Ze doktor pracujący w Niemczech to Polak. 
A Twój Syn właśnie zastanawia się nad zrobieniem doktoratu z nauk medycznych.
09 października 2015 19:19
Knorr

Ze doktor pracujący w Niemczech to Polak. 
A Twój Syn właśnie zastanawia się nad zrobieniem doktoratu z nauk medycznych.

Syna brak
chociaż może pożyczę od pdp i rozwinę twoją teorię
09 października 2015 19:20 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Syna brak:-(
chociaż może pożyczę od pdp i rozwinę twoją teorię

Zrobisz jak zechcesz.
09 października 2015 19:21
Zrobię
09 października 2015 20:06 / 4 osobom podoba się ten post
Mycha

Oj mają fanaberie, mają. Nie wiem tylko czy powinno się im na to pozwalać. Niby są dorośli ale często szkodzą sobie i otoczeniu. Gorzej niż z małymi dziećmi. Mam wrażenie, że odrobina dyscypliny robi im bardzo dobrze, zwłaszcza babciom. Trzeba być cholernie konsekwentnym. 

Święta prawda, mają swoje za uszami i dyscyplina powinna być. Obecnie przyjechałam na 5-tygodniowe zastępstwo ponieważ jest tu stała opiekunka od 3 lat, niestety zrobiła z siebie opiekunkę, wolną słuchaczkę ( głowa pulsuje od opowieści, do słowa nie dopuści i tak potrafi godzinami bez przerwy gadać i gadać ) a przede wszystkim kierowcę ( rano wspólne zakupy,po południu wspólne wyjazdy nad rzekę lub zwiedzanie okolicy tylko po to by nie siedzieć w domu, niby fajnie ale Pdp może widzi 10% i stres jak tlumaczy drogę bo tu jechać trzeba a zarazem opowiadać co z lewej str mamy a co z prawej itp) przerwa to ustawowe 2 godziny a jeśli jest wyjazd do restauracji na obiad to przerwa się skraca, nie liczy się tu 2 godziny od powrotu z obiadu lecz zawsze o 15 jest się już do dyspozycji Pdp. Ja osobiście zmieniłabym tutaj wiele ale stałej opiekunce wszystko gra więc zrobię swoje i uciekam, dyscypliny i rewolucji przez 5 tyg nie wprowadzę bo mija się niestety z celem, przyjedzie wspaniała pani S i wszystkie moje starania pójdą na marne...
09 października 2015 20:20
anetta

Święta prawda, mają swoje za uszami i dyscyplina powinna być. Obecnie przyjechałam na 5-tygodniowe zastępstwo ponieważ jest tu stała opiekunka od 3 lat, niestety zrobiła z siebie opiekunkę, wolną słuchaczkę ( głowa pulsuje od opowieści, do słowa nie dopuści i tak potrafi godzinami bez przerwy gadać i gadać ) a przede wszystkim kierowcę ( rano wspólne zakupy,po południu wspólne wyjazdy nad rzekę lub zwiedzanie okolicy tylko po to by nie siedzieć w domu, niby fajnie ale Pdp może widzi 10% i stres jak tlumaczy drogę bo tu jechać trzeba a zarazem opowiadać co z lewej str mamy a co z prawej itp) przerwa to ustawowe 2 godziny a jeśli jest wyjazd do restauracji na obiad to przerwa się skraca, nie liczy się tu 2 godziny od powrotu z obiadu lecz zawsze o 15 jest się już do dyspozycji Pdp. Ja osobiście zmieniłabym tutaj wiele ale stałej opiekunce wszystko gra więc zrobię swoje i uciekam, dyscypliny i rewolucji przez 5 tyg nie wprowadzę bo mija się niestety z celem, przyjedzie wspaniała pani S i wszystkie moje starania pójdą na marne...

Ja zdecydowalam sie na zmieniczke pojechac do pracy, i....pierwszy i chyba ostatni raz!
09 października 2015 20:46 / 3 osobom podoba się ten post
jowita.

Ja zdecydowalam sie na zmieniczke pojechac do pracy, i....pierwszy i chyba ostatni raz!

Każda z nas jest lub będzie kiedyś zmienniczką. Nie przejmuj się. A swoją drogą to co Cię tak zniesmaczyło ??
09 października 2015 21:20 / 2 osobom podoba się ten post
Opiekunka czy służąca??? Hmmm..., na obecnej stelli raczej towarzyszka. Tylko nie wiedzieć czemu jakoś mnie to męczy.