Język niemiecki - od czego zacząć?

18 października 2014 20:32 / 1 osobie podoba się ten post
marshall.area

jutro koło 10 rano przywitam nową ;)

SUPER :)
18 października 2014 20:36 / 5 osobom podoba się ten post
Aniak

nie jest to złosliwie - ale ukuło mnie w oczy i po prostu cię poprawiam ------ : szfankuje :(((((     szwankuje :))))

Ty naprawdę wyglądasz tak jak na tym zdjęciu w Twoim profilu? nie żebym był złośliwy ;) ale stara już jesteś ;))
18 października 2014 20:52 / 2 osobom podoba się ten post
iwetka

SUPER :)

zapraszam na pożegnalną kawę ;)
18 października 2014 21:13 / 4 osobom podoba się ten post
marshall.area

Ty naprawdę wyglądasz tak jak na tym zdjęciu w Twoim profilu? nie żebym był złośliwy ;) ale stara już jesteś ;))

Stara - zgadza się - ale fotka To jest wersja łagodna po photoshopie :)))))) dlatego chyba jakoś moi pdp zawsze są bardzo spokojni :)))))))))
18 października 2014 21:20 / 4 osobom podoba się ten post
Aniak

nie jest to złosliwie - ale ukuło mnie w oczy i po prostu cię poprawiam ------ : szfankuje :(((((     szwankuje :))))

Bez złozliwości :) ,czywiście, że szwankuje, szczególnie jak kogoś w oczy.....kłuje ;)))))))))))) a nie kuje:(((((((((((((

18 października 2014 21:21 / 2 osobom podoba się ten post
doda1961

Bez złozliwości :) ,czywiście, że szwankuje, szczególnie jak kogoś w oczy.....kłuje ;)))))))))))) a nie kuje:(((((((((((((

a nie mozna napisac - defekt co po oczach daje ha ha
18 października 2014 21:22 / 1 osobie podoba się ten post
marshall.area

pracujesz na kompie , to na poważnie , sciągniej sobie Euro ++ - język niemiecki - jakiegoś torrenta . to naprawdę fajny kurs z wymową . słownikami itp.
18 października 2014 21:25 / 3 osobom podoba się ten post
doda1961

bez złośliwości :)))) oczywiście z mojej strony - niekiedy komp szwankuje :)))) .- droga Dodo  ponieważ jak zauważyłam - ciesże się twoim niesłabnącym zainteresowaniem moja osobą poprzez czytanie i komentowanie moich postów ,mam nadzieję , że zauwazyłaś iż : często zdarzaja mi się literówki , lub brak liter lub inne wpadki ale nie wpadki ortograficzne ., "zjadam litery " ale chodze niekiedy głodna bo ileż można jeśc kawior , ostrygi i szampana ?:) a na tej szteli tylko takie jedzenie dają . Wybacz więc starej kobiecie :)))  Dodam tylko , że jeżeli pilnie sledząc moje wpisy liczysz , iż uwzględnię cię w testamencie - niestety lista spadkobierców jest zamknięta .
18 października 2014 21:48 / 5 osobom podoba się ten post
Co tam komp, najważniejsze, że poczucie humoru nie szwankuje :))))))))))) i za to masz u mnie 1000 plusików!
18 października 2014 21:48 / 2 osobom podoba się ten post
nie będę złośliwy i nic nie dodam odpowiadając tej starej kobiecie ze zdjęcia ;) ale często -to fakt popełniam błędy ort., z pośpiechu itd. ;) ale bardziej interesuje mnie poprawność w j.niemieckim (może najpierw polski do poprawki ?! :) ).
18 października 2014 21:55 / 2 osobom podoba się ten post
marshall.area

nie będę złośliwy i nic nie dodam odpowiadając tej starej kobiecie ze zdjęcia ;) ale często -to fakt popełniam błędy ort., z pośpiechu itd. ;) ale bardziej interesuje mnie poprawność w j.niemieckim (może najpierw polski do poprawki ?! :) ).

ja tez nie będe złośliwa  odpowiadając temu Młodemu :) ze zdjęcia ale zapytam  jechałeś z firmy z Krakowa - jesteś z Krakowa ? - bo jak tak i będziesz np na Boże Narodzenie w Polsce - to możemy się spotkać - dam ci wtedy ksiązke z płytami do nauki języka niemieckiego , dorzucę jeszcze w bonusie na pendriwe Euro ++ w moim profilu masz mojego maila .
19 października 2014 12:20 / 2 osobom podoba się ten post
marshall.area

Dziękuję za zaproszenie na kawę,przyniosę do tej kawusi ciacho :)
19 października 2014 12:43 / 3 osobom podoba się ten post
Aniak

ja tez nie będe złośliwa  odpowiadając temu Młodemu :) ze zdjęcia ale zapytam  jechałeś z firmy z Krakowa - jesteś z Krakowa ? - bo jak tak i będziesz np na Boże Narodzenie w Polsce - to możemy się spotkać - dam ci wtedy ksiązke z płytami do nauki języka niemieckiego , dorzucę jeszcze w bonusie na pendriwe Euro ++ w moim profilu masz mojego maila .

Ania ja nie wiem czy on się zdecyduje na spotkanie???? Ja bym się obawiała na jego miejscu??? Potrecik sobie strzeliłaś nieziemski hahahah
Co spojrze to sie nie mogę pochamować i sie chichram sama do siebie :)))
19 października 2014 13:13 / 2 osobom podoba się ten post
A pro po języka ,dobrym nauczycielami są sami niemcy -jeśli widzę na twarzy zdziwienie z otwartymi szeroko oczyma to już wiem ,że coś nie tak z gramatyką/DDD Po tym fakcie sprawdzam w googlach ,słowniku co było nie tak
19 października 2014 15:16 / 6 osobom podoba się ten post
MeryKy

Ania ja nie wiem czy on się zdecyduje na spotkanie???? Ja bym się obawiała na jego miejscu??? Potrecik sobie strzeliłaś nieziemski hahahah
Co spojrze to sie nie mogę pochamować i sie chichram sama do siebie :)))

Toz on przyzwyczajony , przecież "praktykuje" na codzień ze starymi ludźmi . Ja na szczęscie demencji jeszcze nie mam i nawet jak by chciał sobie odebrać te materiały do nauki niemieckiego i umówilibyśmy się gdziesik w Krakowie na kawie - to nie powinien się obawiać , że szukając go będę krązyć między stolikami wołając : Hallo !!!!!   Panie Alzheimer gdzie pan jest :)))))))