Na wyjeździe #20

28 stycznia 2015 09:55 / 6 osobom podoba się ten post
Słońce, jak wróciłam do domu na BN i zobaczyłam okna "umyte" z tej okazji przez mojego małżona to prawie zawału dostałam. Nic się nie odezwałam,  tylko moja druga połowa nie mogła zrozumieć dlaczego nagle tak pokochałam rolety i ciągle je spuszczam. Szkoda, ze zdjęć ni porobiłam. Ale stwierdziłam, że chociaż się starał.
28 stycznia 2015 10:05 / 1 osobie podoba się ten post
Też umyłam lae po świętach. Przyjechałam dzień przed wigilią i trochę głupio by było jakbym w święta zaczęla pucować okna. A bez rolet sie nie dało. Nie znosze brudnych okien, a to wyglądalo jakby szmatą od podłogi były myte. Mazy, że malo co widać, a jak słońce wyszło to juz całkiem tragedia.
28 stycznia 2015 10:15 / 1 osobie podoba się ten post
a kto Ci te napiwki da? Ja widziałam taki film, przywiozła córka dziadka i potem na rozmowy wideo byli, pewnie go tam odwiedziła, tylko ciekawe ile razy?

28 stycznia 2015 10:26 / 4 osobom podoba się ten post
Ojro dostanie SZEF -za doskonala opieke ;;;;))))   a nie opiekunka ...  dziadek na wideo bedzie wygladal kwitnaco przy opiekunce wynagradzanej 1500,-pln napiwek opiekunki to ew czekoladki .... ;;;)))  Badzcie realistkami !!!!!
28 stycznia 2015 10:30
aronia

Ojro dostanie SZEF -za doskonala opieke ;;;;))))   a nie opiekunka ...  dziadek na wideo bedzie wygladal kwitnaco przy opiekunce wynagradzanej 1500,-pln napiwek opiekunki to ew czekoladki .... ;;;)))  Badzcie realistkami !!!!!

a kto tu nie jest realistą? Ja od niedawna prcuje w opiece i wiem, że takich pieniędzy w Polsce nie zarobię, w mojej okolicy też chodziły słuchy, że taki ośrodek wybudują......., ale to były słuchy, zresztą jak zawsze w małych miejscowościach
28 stycznia 2015 10:31 / 1 osobie podoba się ten post
Wspanialy "palac" wybudowany na kredyt w CHF wiec przez kilka lat bedzie placz ile to kosztuje - by ew opiekunce premii nie dac ..... 
Nie znasz Polskiego przedsiebiorcy ?????   Ostatni sok wyssie z pracownika ... a sam bedzie siedzial na zagranicznych egzotycznych wojazach ...Chiny , Tajlandia itd etc .....
28 stycznia 2015 10:36 / 1 osobie podoba się ten post
Za kilka dni do domu ,moja mama z córką własnie robią porządki na mój przyjazd a i tak będę musiała mocno przymrużyć oczy -za pierwszym moim zjazdem pierwsze co robiłam robiłam po swojemu porządki teraz tak jak napisałam noczęta lekko niedomknięte i wszystko jest jest ok. DDD
28 stycznia 2015 10:37 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

a kto tu nie jest realistą? Ja od niedawna prcuje w opiece i wiem, że takich pieniędzy w Polsce nie zarobię, w mojej okolicy też chodziły słuchy, że taki ośrodek wybudują......., ale to były słuchy, zresztą jak zawsze w małych miejscowościach

AGA - jestem w Polsce obecnie poczytaj o mojej ostatniej opiece tu przy Stwardnieniu Zanikowym ....  Z respiratorem , tlenem i ssakiem ....  Godz mojej pracy wyceniono na 3,50 pln coz praca 24 godz na dobe czyli powinnam byc caly czas przy lozku chorej -gdy to uslyszalam od razu podziekowalam... 
Oczywiscie opowiedzialam o pracy opiekunki za granica ... o godz wolnych ...  o niedzielach wolnych ....  patrzyli na mnie jak na zjawe z ksiezyca !!!! ;;;)))) 
Detali nie bede opisywala ....  bo miala to byc praca z wyzywieniem i tu SZOK 1!!!!
28 stycznia 2015 10:41 / 2 osobom podoba się ten post
Miałam kiedyś propozycje nie do odrzucenia -opieka nad Pdp z tym schorzeniem za wikt i opierunek. Jak się spytałam ile wynosi pensja to "usłyszałam " ogromne zdziwienie -"... przeciez ma pani za darmo jedzenie i spanie.." oferta 5 lat temu ,pod Warszawa.
28 stycznia 2015 11:25
aronia

AGA - jestem w Polsce obecnie poczytaj o mojej ostatniej opiece tu przy Stwardnieniu Zanikowym ....  Z respiratorem , tlenem i ssakiem ....  Godz mojej pracy wyceniono na 3,50 pln coz praca 24 godz na dobe czyli powinnam byc caly czas przy lozku chorej -gdy to uslyszalam od razu podziekowalam... 
Oczywiscie opowiedzialam o pracy opiekunki za granica ... o godz wolnych ...  o niedzielach wolnych ....  patrzyli na mnie jak na zjawe z ksiezyca !!!! ;;;)))) 
Detali nie bede opisywala ....  bo miala to byc praca z wyzywieniem i tu SZOK 1!!!!

to rzucaj to i przyjeżdżaj do Niemców ! :))))
28 stycznia 2015 11:54 / 2 osobom podoba się ten post
Obiadek zjedzony ,wszystko pomyte wiec czas na male co nieco,ide lulu do 15 tej ))))!
28 stycznia 2015 13:37 / 4 osobom podoba się ten post
magdzie

Obiadek zjedzony ,wszystko pomyte wiec czas na male co nieco,ide lulu do 15 tej ))))!

Ja też do lulania!!!!
Zmęczyłam się. Ekstra kąpanie babci, fryzowanie, ubieranie szykowne bo dzisiaj sesja zdjęciowa i wywiad do gazety.
Trochę się emocjonowałam na równi z moją babcią ale poszło nam sprawnie. Wygląda na 85 a nie na 100.
Cały czas jej mówię, że ma chyba "miszung" w dokumentach bo kto tam wie jak było przed I wojną światową.
W sobotę atrakcji ciąg dalszy.
A teraz cisza, spokój można się zdrzemnąć. Uffff..............
28 stycznia 2015 16:20
agamor

ciekawe tylko czy zapłaca tyle co w Niemczech? czy niecałe 1300 na rękę?

Niecale 1300 jezeli chodzi np. o Bazantowo w Katowicach. Pracuje tam kolezanka. No i umowa o prace.

28 stycznia 2015 16:22 / 2 osobom podoba się ten post
Jw własnie pracuje na dole przed telewizornią , na moje małej tabletce :)))
28 stycznia 2015 16:23
dlaczego niektóre się poukrywały i nie można się zaprzyjaźnić ?? !! :)