Na wyjeździe #20

10 lutego 2015 08:56
scarlet

Dorotko,
zobaczymy, narazie jest ok.,
ale jeszcze nikomu nie deklaruję jak długo zostanę,
zlecenie mam na 2 m-ce z mozliwością przedłuzenia.

Wstajemy o 9 rano, potem do obiadu dziadki na fotele,
Ani następne klo dopiero przed obiadem,
ja tez mogę się połozyć w tym czasie.

To super jak mozna spac w dzien .Moj organizm niestety "lubi "tylko w nocy .Dlatego tez trzy razy w nocy wstawac bylo by dla mnie bardzo meczace.
10 lutego 2015 08:58
a ja teraz robię za kucharkę, bo babcia w krankhausie siedzi, ale dziadek został na moim dokarmianiu xD, ale córka PDP powiedziała że spokojnie z domu mogę wyjść, więc zapowiedziałam że pojadę na miasto, a co, skoro babcia postanowiła się połamać i siedzieć w szpitalu, to ja się przejadę i może jeszcze jakieś małe zakupy zrobię, mama coś o firankach i zasłonkach mówiła, teraz już tylko czekam kiedy mnie stąd do Polski ściągną,opcje są dwie oprócz przyszłej środy, mojego terminu zjazdu:piątek albo niedziela, choć rodzina zapowiedziała żebym jeszcze kilka dni została, bo muszą wymyślić co z dziadkiem, bo babcia na bank obierze kierunek altesheimu
10 lutego 2015 09:01 / 1 osobie podoba się ten post
No jak widzę, Niemcy powolutku dotrzymują słowa i wprowadzają prawo w życie.
Juz kiedyś pisałem na jakich warunkach i z jakimi dokumentami można wyjechac na stelle ale co niektore osoby z forum wysmiewaly sie z moich wpisow i informacji. Dzis,te same osoby siedza z podkulonym ogonem i zastanawiaja sie czy aby kontrol nie trafi do nich a jak trafi to co wtedy?A ja zycze aby takich kontroli bylo jak najwiecej.
Po pierwsze, Tylko i wylącznie firmy posiadajace certyfikat i majace wpis Krajowym Rejestrze Agencji Zatrudnienia moga w mysl prawa prowadzic nabor pracownikow i delegowac ich za granice. Pozostale firmy majace tylko Nip,regon,wpis o dzialalnosci-dzialaja Nielegalnie!!!
Kazdy ma wybor,kazdy ma oczy,uszy,rozum, potrafi czytac,sluchac i myslec. Zapytajcie swoje firmy o Certyfikat jaki wydaje Urzad Marszalkowski lub Wojewodzki Urzad Pracy w kazdym wojewodztwie. Podstawa delegowania jest nie tylko druk A 1,ale rowniez inne dokumenty.
Firma ,ktore swiadomie wprowadzaja w blad ludzi gratuluje pomyslowosci. Opiekunkom,ktore wyjechaly na wariackich papierach zycze Kontroli.Tak Kontroli to moze w koncu do Was dotrze ze jestescie okradane,oszukiwne i ze ktos sobie kase nabija Waszym kosztem.

Milego dnia zycze.
10 lutego 2015 09:18 / 12 osobom podoba się ten post
"Nie czyn drugiemu co Tobie nie mile" zastapie "Nie ZYCZ drugiemu co Tobie nie mile".Wszystkie informacje bardzo cenne za ktore osobiscie dziekuje ale to slowo "zycze" moim zdaniem nie jest na miejscu.
10 lutego 2015 12:13 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Dorotko,
zobaczymy, narazie jest ok.,
ale jeszcze nikomu nie deklaruję jak długo zostanę,
zlecenie mam na 2 m-ce z mozliwością przedłuzenia.

Wstajemy o 9 rano, potem do obiadu dziadki na fotele,
Ani następne klo dopiero przed obiadem,
ja tez mogę się połozyć w tym czasie.

Cieszę sie,ze dobrze trafiłaś.
Już martwiłam sie o Ciebie-listem gończym Cię poszukiwałam ;)
10 lutego 2015 12:17 / 2 osobom podoba się ten post
robert72

Juz kiedyś pisałem na jakich warunkach i z jakimi dokumentami można wyjechac na stelle ale co niektore osoby z forum wysmiewaly sie z moich wpisow i informacji. Dzis,te same osoby siedza z podkulonym ogonem i zastanawiaja sie czy aby kontrol nie trafi do nich a jak trafi to co wtedy?A ja zycze aby takich kontroli bylo jak najwiecej.
Po pierwsze, Tylko i wylącznie firmy posiadajace certyfikat i majace wpis Krajowym Rejestrze Agencji Zatrudnienia moga w mysl prawa prowadzic nabor pracownikow i delegowac ich za granice. Pozostale firmy majace tylko Nip,regon,wpis o dzialalnosci-dzialaja Nielegalnie!!!
Kazdy ma wybor,kazdy ma oczy,uszy,rozum, potrafi czytac,sluchac i myslec. Zapytajcie swoje firmy o Certyfikat jaki wydaje Urzad Marszalkowski lub Wojewodzki Urzad Pracy w kazdym wojewodztwie. Podstawa delegowania jest nie tylko druk A 1,ale rowniez inne dokumenty.
Firma ,ktore swiadomie wprowadzaja w blad ludzi gratuluje pomyslowosci. Opiekunkom,ktore wyjechaly na wariackich papierach zycze Kontroli.Tak Kontroli to moze w koncu do Was dotrze ze jestescie okradane,oszukiwne i ze ktos sobie kase nabija Waszym kosztem.

Milego dnia zycze.

Masz rację Robert, w tym wypadku lepiej się na cudzych błędach uczyć, ale już tak źle dziewczynom nie życz:))

Firmom przyda się przetrzepanie skóry, opiekunka raczej strasznej kary nie poniesie, ale mogą się przyczepić i do domu odesłać.Szkoda zarobku, no i zmarnowanego czasu.
10 lutego 2015 12:21 / 9 osobom podoba się ten post
robert72

Milego dnia zycze.

No chłopie ale sobie ulżyłeś swoją mądrościa,co byśmy bez ciebie tu zrobiły,chyba każda z opiekunek zanim wyjdzie powinna zasięgnąc porady u ciebie! Wspaniele że u ciebie wszystko gra że papiery masz w porządku i przede wszystkim że nie jesteś okradany z pieniędzy. Ale życzenie komuś kontroli to już troche "niefajnie" !!!  
Każda agencja,bez znaczenie gdzie jest wpisana i jakie to nie ma certyfikaty oszukuje i okrada.Moja dzisiaj takiego maila mi wysłała że ze śmiechu sie pokładam,ale na moje pytanie nie dostałam odpowiedzi cisza jak makiem zasiał.

10 lutego 2015 12:22
Coś jest na rzeczy, zwykle jak wyjeżdżałam firma dosyłała mi pocztą A1, trwało to ok miesiąca.
Teraz druk dostałam po tygodniu pobytu tutaj.
Chyba agencje czują pismo nosem.
Żadnej z nas kontroli nie życzę, ale co niektórym agencjom przydałoby się rentgena zrobić.
10 lutego 2015 12:23 / 4 osobom podoba się ten post
A może jakieś fajne ciacha przyjdą?:))
Kawę trzeba w pogotowiu mieć:)
10 lutego 2015 12:24
ewa14

Coś jest na rzeczy, zwykle jak wyjeżdżałam firma dosyłała mi pocztą A1, trwało to ok miesiąca.
Teraz druk dostałam po tygodniu pobytu tutaj.
Chyba agencje czują pismo nosem.
Żadnej z nas kontroli nie życzę, ale co niektórym agencjom przydałoby się rentgena zrobić.

Jednak można:)
10 lutego 2015 12:24
Annika

To masz dokładnie to co ja, czyli nic :-). Tyle, że to nie jest śmieszne.  Trzeba będzie z agencją porozmawiać

No ja zaraz pisze email do firmy w tej sprawie .
10 lutego 2015 12:26 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Jednak można:)

Dokładnie Tina, mozna. 
Zawsze koronnym argumentem agencji była opieszałość ZUS... a teraz co??
ZUS nagle na dopalaczach jedzie?:))))))))))))
10 lutego 2015 12:27 / 1 osobie podoba się ten post
Annika

To masz dokładnie to co ja, czyli nic :-). Tyle, że to nie jest śmieszne.  Trzeba będzie z agencją porozmawiać

Kochana bardzo mnie podbudowałaś :))
10 lutego 2015 12:28 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

Kochana bardzo mnie podbudowałaś :))

Kasiu, robię co mogę )
10 lutego 2015 12:28
ewa14

Dokładnie Tina, mozna. 
Zawsze koronnym argumentem agencji była opieszałość ZUS... a teraz co??
ZUS nagle na dopalaczach jedzie?:))))))))))))

Jak tylko moja babcia wypuści telefon z rąk zadzwonie do ZUSu i sie dowiem ile trwa czekanie na druk A1 jak tylko się dowiem zaraz napisze.