Na wyjeździe #20

09 lutego 2015 22:52 / 3 osobom podoba się ten post
scarlet

Dorotko,
zobaczymy, narazie jest ok.,
ale jeszcze nikomu nie deklaruję jak długo zostanę,
zlecenie mam na 2 m-ce z mozliwością przedłuzenia.

Wstajemy o 9 rano, potem do obiadu dziadki na fotele,
Ani następne klo dopiero przed obiadem,
ja tez mogę się połozyć w tym czasie.

Scarlet, cieszę się, że jesteś na razie zadowolona. Trzymam kciuki, żebys się tam zadomowiła jak w poprzednim m iejscu.
10 lutego 2015 07:32
Powiedzcie jaki dokument potwierdza że jesteśmy tutaj legalnie?Co pokazać w razie kontroli?
10 lutego 2015 07:38
kasiachodziez

Powiedzcie jaki dokument potwierdza że jesteśmy tutaj legalnie?Co pokazać w razie kontroli?

A 1, którego  nie masz . W zeszłym roku nasza firma wysyłała w formie delegacji i miałyśmy chociaż polecenie wyjazdu służbowego po niemiecku i po polsku
10 lutego 2015 07:45
Annika

A 1, którego  nie masz :-). W zeszłym roku nasza firma wysyłała w formie delegacji i miałyśmy chociaż polecenie wyjazdu służbowego po niemiecku i po polsku :-)

No ch.... jasna ja tam dzisiaj zadzwonie i nie wiem czy wypowiedzenia im nie wyśle...wczoraj miałabym kłopoty....
10 lutego 2015 07:46
kasiachodziez

No ch.... jasna ja tam dzisiaj zadzwonie i nie wiem czy wypowiedzenia im nie wyśle...wczoraj miałabym kłopoty....

Miałaś kontrolę?  Mi się to jeszcze na całe szczęście nie przytrafiło
10 lutego 2015 07:47
Annika

Miałaś kontrolę?  Mi się to jeszcze na całe szczęście nie przytrafiło

Ano miałam.......
10 lutego 2015 07:51 / 1 osobie podoba się ten post
To dobrze, ze znasz dobrze niemiecki, bo co byś im pokazała? Polską umowę ? I niech sobie przetłumaczą?
10 lutego 2015 08:15
kasiachodziez

Ano miałam.......

Kasiu........i co????
10 lutego 2015 08:25 / 1 osobie podoba się ten post
Ola55

Kasiu........i co????

Nadal jestem ale agencja dzisiaj tak od mnie usłyszy że nie wiem czy nie wyjade jeszcze dzisiaj.Pan powiedział że napewno tu wróci!
Dobrze że w tym czasie była tutaj córka dziadków,i miała przy sobie umowe zawartą a niemiecką agencją bo inaczej to pewnie byłabym w drodze do domu.
10 lutego 2015 08:34 / 1 osobie podoba się ten post
Kurcze fatkycznie w razie czego polecenie wyjazdu powinno byc po polsku i niemiecku w razie jakiejs kontroli ja tak miałam jak na zastepstwa jezdziłam!!Kurcze To zaczna juz po domach sprawdzac jak kto jest zatrudniony!Hmmmmm chyba zeby sprawdzac firmy czy wszystko jest oki!! Ach sorki dzien doberek wszystkim zapraszam na kawke lub herbatke no imbirek tez sie znajdzie!!Zobaczcie jak czas fajnie leci juz wtorek!!Sniadanie na stoł zaraz postawie dla jednej pdp czyli zonki mojeg ulubienca! ,pozniej Nakarmie  mojego pdp!!I trzeba sie szybciutko za obiadek wziasc  gimnastyka w miedzy czas!!podac obiad, nakarmic ,zjesc,i na zwiedzanie sklepow Pozniej to tak jakby dzien minoł!!Wczoraj moi mieli melodie do spania do 17.30!!Ciekawam jak to dzis bedzie wygladac !!No ale coz jak ja bede miała ich lata lub doczekam to pewnie tez bede spac całymi dniami!!Miłego dzionka:))))
10 lutego 2015 08:38
kasiachodziez

No pieknie ,a ja nie mam druku A1 i tym razem nie mam nawet polecenia wyjazdu .
10 lutego 2015 08:42
swoja droga zobaczcie jak szybko ktos zauwazyl ze Kasia tam jest ....... pomocni sasiedzi????
10 lutego 2015 08:44
alinka1339

Rowniez i ja nie mam taich dokumentow.Na szczescie wracam juz za 5 dni do Polski (mam nadzieje ze mnie w tym czasie nie skontroluja) .W   PL trzeba bedzie z agencja porozmawiac.
10 lutego 2015 08:46
ja mam na szczescie wszystko co prawda A1 w komputerze ale mam:)
10 lutego 2015 08:49 / 1 osobie podoba się ten post
alinka1339

To masz dokładnie to co ja, czyli nic . Tyle, że to nie jest śmieszne.  Trzeba będzie z agencją porozmawiać