Przypominam że to jest forum publiczne.
No i Twoja wypowiedz zostala:)
A ja gosci mialam:) Zamiast niewiadomego kominiarza kolezanke sobie zaprosilam. Wywnioskowalam, ze wole jednak jak mloda, zdrowa, zyczliwa mi kobieta prog moj jako pierwsza przekroczy niz jakis byc moze stary, schorowany i obojetny mi typ:) Milo bylo:):):)
I jak tu nie wierzyć w przesądy. Dzisiaj 13 piątek, wypłata miała być a jej nie ma. Zadzwoniłam do firmy i usłyszałam: Przelewy podobno poszły. - Ale ja nic nie dostałam.
- Bo mogły jeszcze nie wyjść
Rozumiecie coś z tego?
Możemy sobie podać rękę , ale ja nie dostałam , bo sama spaprałam sobie wszystko ! ...... Zadzwoniła moja koordynatorka , że moje dokumenty ( nowa umowa ) jeszcze nie dotarły , jak zwykle ociągałam się z podpisaniem , wysłałam we wtorek 10 -go priorytetem - poleconym i do dzisiaj nie dotarło do Wrocławia . Powiedziała , że jak tylko list dotrze to zaraz , za kilka godzin forsa na koncie będzie . Ja to umiem sobie w kolano strzelić , nie ma co !!!
Dorotee, wybacz. Pewnie mnie ponioslo. Ale ja tez mam swoje granice. Wiem po co to pisanie o zlych agencjach i kombinatorach. Badzmy szczerzy. Dla takiej pracy jaka wykonujecie, w tym systemie(24/24) nie ma legalnego rozwiazania. Zatrudnienie u rodziny polega glownie na obustronnym zaufaniu. Bo przeciez rodzina zobowiazuje sie, ze opiekunka bedzie pracowala okreslona ilosc godz.tygodniowo, bedzie miala prawo do urlopu, wolnego, chorobowego... W takim ukladzie do jednego pdp 4 opiekunki by byc musialy. Koszty z nieba. Dosc dobrej klasy heim wyszedlby taniej...
Możemy sobie podać rękę , ale ja nie dostałam , bo sama spaprałam sobie wszystko ! ...... Zadzwoniła moja koordynatorka , że moje dokumenty ( nowa umowa ) jeszcze nie dotarły , jak zwykle ociągałam się z podpisaniem , wysłałam we wtorek 10 -go priorytetem - poleconym i do dzisiaj nie dotarło do Wrocławia . Powiedziała , że jak tylko list dotrze to zaraz , za kilka godzin forsa na koncie będzie . Ja to umiem sobie w kolano strzelić , nie ma co !!!
Lawenda, czego mi gratulować? Gotuję sobie dziś pyszny obiadek (makaron penne zze szpinakiem z serem gorgonzola i filet z łososia) muzyczkę sobie puściłam polską więc humorek mi dopisywał. Moja babcia niebezpiecznie długo w kibelku siedzi. Poszłam, popatrzyłam a ona znów te podpaskę i majtki jednorazowe tarmosi i próbuje wyczyścić bo w nie nasr.......Proszę więc usiądź na ubikację, proszę drugi i poszłam po nowe majtki, podpaskę i rękawiczki. Przychodzę powtórnie, ona dalej te majty tarmosi, kuleczki waty już się porobiły i znów proszę usiądź proszę na ubikację a ona znów totalna olewka. Jak nie ryknę usiądź na ubikację a ona do mnie ja nie wytrzymuję tego twojego darcia no to ja jej wiązankę puściłam pt wiesz co ja też mam dość, co ty myślisz, że ile razy będę ci się prosić, widzisz, że jest brudne to trzeba zmienić bo nić nie pomoże a po drugie nie będę siedzieć z tobą przy jednym stole jak nie zmienię ci zabrudzinych majtek bo żmierdzisz a jak masz jak ci się coś nie podoba to zadzwoń do córki........
Apetyt na obiadek szlag trafił..................I co miałam zrobić? Czekać, aż babka cały kibelek zapełni rozpieprz........majtkami jednorazowymi? Czekać, aż cała uwali się w g.....? Ile razy się prosić? Ile razy tłumaczyć?
Uffffffffff wydusiłam z siebie.....
Do Wrocławia? To może jesteśmy z tej samej firmy. Moja jest na M
Dorotee, wybacz. Pewnie mnie ponioslo. Ale ja tez mam swoje granice. Wiem po co to pisanie o zlych agencjach i kombinatorach. Badzmy szczerzy. Dla takiej pracy jaka wykonujecie, w tym systemie(24/24) nie ma legalnego rozwiazania. Zatrudnienie u rodziny polega glownie na obustronnym zaufaniu. Bo przeciez rodzina zobowiazuje sie, ze opiekunka bedzie pracowala okreslona ilosc godz.tygodniowo, bedzie miala prawo do urlopu, wolnego, chorobowego... W takim ukladzie do jednego pdp 4 opiekunki by byc musialy. Koszty z nieba. Dosc dobrej klasy heim wyszedlby taniej...