I jak tu nie wierzyć w przesądy. Dzisiaj 13 piątek, wypłata miała być a jej nie ma. Zadzwoniłam do firmy i usłyszałam: Przelewy podobno poszły. - Ale ja nic nie dostałam.
- Bo mogły jeszcze nie wyjść
Rozumiecie coś z tego?
I jak tu nie wierzyć w przesądy. Dzisiaj 13 piątek, wypłata miała być a jej nie ma. Zadzwoniłam do firmy i usłyszałam: Przelewy podobno poszły. - Ale ja nic nie dostałam.
- Bo mogły jeszcze nie wyjść
Rozumiecie coś z tego?
I ja też niemam kasy na koncie, chociaż nie zupełnie, bo wpłynęło mi dziś 68e i niewiem czy to jest wypłata za styczeń ? czy co to jest? Annika ty też tak masz? jesteśmy z tej samej firmy. Za cały styczeń 68e ? nic z tego nie rozumiem
Nie słoneczko , moja na " H " a właściwie od stycznia zmieniła nazwę na " Pf ".......Do Zosi -Samosi : Zosieńko , ja pyskowałam ,że wyjeżdżając w grudniu wysłałam podpisane " delegacje '" , ale koordynatorka mi powiedziała , że tamte nie ważne , bo zmienili " nazwę " z nowym rokiem !..... ciekawe , czy " magdalenak " , " Amelia " i " Lili " dostały forsę , czy podpisały nowe umowy ????
Ja też z tej firmy ale nazwę na Pf. mam o pół roku na delegacjach.
A nowej umowy jeszcze nie dostałam.
Szczęściara. Ja nic nie mam.
Szczęściara. Ja nic nie mam.
No faktycznie mam szczęście :) ,tylko co to jest ? czy to jest dodatek za nowy rok tylko , czy to jest wypłata za styczeń cały ?,jak zobaczyłam to oczy 5 razy przecierałam, bo nie mogłam uwierzyć, czy ja żle widze czy co ?zgłupiałam zupełnie. Do firmy nie dzwoniłam , bo za póżno konto sprawdziłam ,
Dorotee, wybacz. Pewnie mnie ponioslo. Ale ja tez mam swoje granice. Wiem po co to pisanie o zlych agencjach i kombinatorach. Badzmy szczerzy. Dla takiej pracy jaka wykonujecie, w tym systemie(24/24) nie ma legalnego rozwiazania. Zatrudnienie u rodziny polega glownie na obustronnym zaufaniu. Bo przeciez rodzina zobowiazuje sie, ze opiekunka bedzie pracowala okreslona ilosc godz.tygodniowo, bedzie miala prawo do urlopu, wolnego, chorobowego... W takim ukladzie do jednego pdp 4 opiekunki by byc musialy. Koszty z nieba. Dosc dobrej klasy heim wyszedlby taniej...
Poczytaj z panem W,ustawe ktora weszla lub skontaktuj sie z adwokatem od prawa pracy a wowczas wypowiedz sie ,czy jest mozliwosc legalnego zatrudnienia w systemie 24/24