Na wyjeździe #20

13 lutego 2015 20:35 / 1 osobie podoba się ten post
Oj Andrea ja też nikogo nie poleciłam itd, ale jak dają to nie pogardze :) ale jak zobaczyłam to się załamałam, żeby tylko były w poniedziałek moge poczekać ,zdażyło się to pierwszy raz ,że wypłata nie na czas, jak to dobrze że to forum jest od razu jest mi lepiej i troche się uspokoiłam
13 lutego 2015 20:37 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Nie słoneczko , moja na " H " a właściwie od stycznia zmieniła nazwę na " Pf ".......Do Zosi -Samosi : Zosieńko , ja pyskowałam ,że wyjeżdżając w grudniu wysłałam podpisane " delegacje '" , ale koordynatorka mi powiedziała , że tamte nie ważne , bo zmienili " nazwę " z nowym rokiem !..... ciekawe , czy " magdalenak " , " Amelia " i " Lili " dostały forsę , czy podpisały nowe umowy ????

umowe podpisaly i odeslaly ale kasy na koncie niet:(

13 lutego 2015 20:40
moncherie

No i wlasnie o tych kosztach mowie. W koncu zaczna przewyzszac cene Heimu. Bo przeciez to nie chodzi tylko o place opiekunki.

W Oldenburgu pracowalam 24 h we dwie, tzn ja 24h, 1 dzien i jedna noc wolne-- wstawanie bylo 2 rszy co noc, i miejscowe opiekunki po 6 h i trzecia na noc. Koszt 3 lata temu ok 8 tys. Plus jedzenie dla dziennej zmiany.
13 lutego 2015 20:41 / 4 osobom podoba się ten post
moncherie

No i wlasnie o tych kosztach mowie. W koncu zaczna przewyzszac cene Heimu. Bo przeciez to nie chodzi tylko o place opiekunki.

I dobrze,powinny przewyższać.Przeciez w domu,z opiekunką,pdp ma o wiele lepszą opiekę.Domowe,pyszne jedzenie,spacerki,rozmowy,czyściutko,delikatne przebieranie,kąpanie,wszystko bez pospiechu,w nocy opiekunka biegnie na każde zawołanie

Który Heim to zapewni???
13 lutego 2015 20:52 / 1 osobie podoba się ten post
Zuzannaanna ujawnij sie za krzaka oj nieladnie tak kukac za liscia tyle czasu ))))))
13 lutego 2015 21:05
ja na koncie nie mam a co znaczy u Was tez???? jakas jeszcze ma gdzies placenia pracownikom?
doczytalam ze Ty nie masz tez ...........moja firma coraz mniej mi sie podoba i  napewno nikomu jej juz nie polece i gdyby nie miejsce............ 
13 lutego 2015 21:12 / 5 osobom podoba się ten post
Nie ! mnie wmówiono , że list z umową ode mnie nie doszedł , ale i tak w poniedziałek zrobię rozróbę , bo wciskano mi kit , że jak jechałam w grudniu to jeszcze byli " H " a od stycznia są " Pf. ).....a na forum codziennie widnieją wśród nas , na online jako " H " , oferty pracy też wystawiają jako firma " H "................wychodzi na to , że powinno się ich określać jako  "ch....." ........muje , dzikie węże !!!!wrrrrrrrr!!!!!
13 lutego 2015 21:16
nie kracz:)
13 lutego 2015 21:17 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Nie ! mnie wmówiono , że list z umową ode mnie nie doszedł , ale i tak w poniedziałek zrobię rozróbę , bo wciskano mi kit , że jak jechałam w grudniu to jeszcze byli " H " a od stycznia są " Pf. ).....a na forum codziennie widnieją wśród nas , na online jako " H " , oferty pracy też wystawiają jako firma " H "................wychodzi na to , że powinno się ich określać jako  "ch....." ........muje , dzikie węże !!!!wrrrrrrrr!!!!!

A ja już myslałam, że Ty na mnie zła, bo napisałam i tych pocałunkach na powitanie. A może też? Mam się bać ?
13 lutego 2015 21:36
Czytam i wygląda na to że za styczen co druga firma nie wypłaciła kasy w terminie....Ciesze sie niezmiernie ,że jeszcze na urlopie jestem i powaznie zastanawiam czy jednak nie szukac w marcu czegos na czarno...tam przynajmniej co tydzien kasa do łapy i wszystko jasne....Masakra co to sie porobiło....
13 lutego 2015 21:40
No właśnie,nawet te duże i wydawałoby sie w miare "porządne" firmy-wygląda jak jakaś opóźnieniowa epidemia......
13 lutego 2015 21:43 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Czytam i wygląda na to że za styczen co druga firma nie wypłaciła kasy w terminie....Ciesze sie niezmiernie ,że jeszcze na urlopie jestem i powaznie zastanawiam czy jednak nie szukac w marcu czegos na czarno...tam przynajmniej co tydzien kasa do łapy i wszystko jasne....Masakra co to sie porobiło....

No tak, na urlopie przynajmniej problemu z wypłatą nie ma.
Ja tam nie zamartwiam się wcale, ponieważ wiem, że firma w której  pracuje na pewno kasę na moje konto przekaże.
A czy to będzie dzisiaj czy w poniedziałek a nawet wtorek-to istotne nie jest.
Wiadomo, że zawirowania są z nowymi umowami, klientami, opiekunkami, przepisami....
Kto nad tym wszystkim zapanować potrafi.
Czekam więc cierpliwie na swoją kasę, ponieważ w tym roku jeszcze moje konto nie ujrzało żadnych nowych Geld.

13 lutego 2015 21:43 / 1 osobie podoba się ten post
Może być i z forum nas wywala (ją).
13 lutego 2015 21:44
amelka

No tak, na urlopie przynajmniej problemu z wypłatą nie ma.
Ja tam nie zamartwiam się wcale, ponieważ wiem, że firma w której  pracuje na pewno kasę na moje konto przekaże.
A czy to będzie dzisiaj czy w poniedziałek a nawet wtorek-to istotne nie jest.
Wiadomo, że zawirowania są z nowymi umowami, klientami, opiekunkami, przepisami....
Kto nad tym wszystkim zapanować potrafi.
Czekam więc cierpliwie na swoją kasę, ponieważ w tym roku jeszcze moje konto nie ujrzało żadnych nowych Geld.

Nie ma ,bo ja za styczeń juz dostałam kaskę:)I Tobie tez tego życzę i wszystkim pozostałym !
13 lutego 2015 21:49
kasia63

Nie ma ,bo ja za styczeń juz dostałam kaskę:)I Tobie tez tego życzę i wszystkim pozostałym !

Dziękuje Kasiu. 
Spoko, bez nerwacji> Życzenia mają to do siebie, że się spełniają.
A może klienci spóźniają się z zapłatami za faktury i kasy firm puste po prostu są?.
Ale to nic i tak EUR bardzo nisko stoi."-))