Na wyjeździe #20

15 lutego 2015 22:17 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Chyba tak bo syn Pdp.w aptece też pytał i zamówił sudocrem w lotonie,
a przyniósł do domu całkiem nowy specyfik który muszę dopiero rozpracować.
A potrzebuję zapobiegawczo na skórę przeciw odleżynom.
Chyba że macie inne patenty to proszę napiszcie.

Jedną z najlepszych maści jest Cavilon. Takie fioletowo-białe opakowanie. Nawet głębokim odleżynom daje radę. Stosowałam :)
15 lutego 2015 22:39 / 1 osobie podoba się ten post
Żadne wyjscie nie jest dla nas dobre wynika z tego:(
15 lutego 2015 22:52 / 5 osobom podoba się ten post
W naszej branży nie powinna obowiązywac stawka godzinna tylko dzienna,tak jak bylo z dniówkami. Praca nocna powinna być płatna godzinowo,podwójnie i to by było uczciwie. Teraz kazdy się zastanawia,kombinuje a i tak zostalo po staremu. Jak zwykle najwięcej tracimy my.
15 lutego 2015 22:55
Znalezione obrazy dla zapytania obrazek scietej glowy
15 lutego 2015 22:57 / 2 osobom podoba się ten post
i poc o ten smutek ,wszystke zony Henryka 8 byly scieta i co Laski do histori przeszly ,nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo ,a kaske mozna sobie w takie Loto wygrac !!!
15 lutego 2015 23:01
slonik

i poc o ten smutek ,wszystke zony Henryka 8 byly scieta i co Laski do histori przeszly ,nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo ,a kaske mozna sobie w takie Loto wygrac !!!

Nie wszystkie,ale większość.
15 lutego 2015 23:46 / 1 osobie podoba się ten post
Dziewczyny, dopiero teraz się dowiedziałam , że moi maja jutro 68 rocznice ślubu,
Sklećcie mi jakieś ładne, krótkie życzonka, bitte....
16 lutego 2015 06:59
Andrea a na urodziny tez takie mozna ? Zawsze gotowe pisałam !!Ale czas to zmienic !!
16 lutego 2015 07:36
Zarówno z artykułu,jak również z aktualnie obowiązujach przepisów jasno wynika co w tej sytuacji zrobić.
 cytat:
W Niemczech opieką osób starszych nie może zajmować się ktokolwiek. Przepisy wymagają, aby była to osoba uprawniona, po właściwej szkole lub z odpowiednim doświadczeniem. Tacy pracownicy od 1 stycznia br. powinni zarabiać nie mniej niż 9,40 euro/h. Jednak Polki, nawet jeśli pracują legalnie, to formalnie nie jako opiekunki, lecz zazwyczaj jako Haushaltshile (pomoc domowa), a ta grupa zawodowa nie ma żadnych przywilejów płacowych.

Kluczowe słowo Haushaltshilfe.-płaca minimalna i obecne przepisy w tym wypadku nie mają zastosowania. Istnieje jwdnak inna kwestia a mianowicie skonstruowanie umowy pomiedzy zleceniodawcą i zleceniobiorcą i tu pojawia się furtka- Franczyzna,która jasno określa zasady jej zastosowania. Prawnik, z którym ostatnio rozmawiałem specjalizuje się w niemieckim i unijnym prawie pracy i za opłatą stworzył nową umowę zarówno dla "opiekunki" jak i agencji.
Opiekunki póki co jeszcze nie muszą się niczego bać bo to na firmach leży obowiązek zmiany umów w taki sposób aby były zgodne z obowiązującymi przepisami.

16 lutego 2015 07:49 / 7 osobom podoba się ten post
W związku z tym że wiosna idzie i jest coraz bliżej postanowiłam pięknie wyglądać na jej przywitanie.
Od dzisiaj skakanka jest u mnie na etacie.Pierwsze 3min za mną:)
16 lutego 2015 09:43 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

W związku z tym że wiosna idzie i jest coraz bliżej postanowiłam pięknie wyglądać na jej przywitanie.

Wiesz Kasiu to super pomysł.Muszę sprawić sobie taki sprzęt tylko nie wiem gdzie.
16 lutego 2015 10:04 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

Ja wzielam skakanke ze soba. Jestem juz miesiac na zeslaniu a skakanka lezy i czeka w walizce :))) Musze chyba sobie osobistego kopa w cztery litery dać?
16 lutego 2015 10:07 / 5 osobom podoba się ten post
balutka

Wiesz Kasiu to super pomysł.Muszę sprawić sobie taki sprzęt tylko nie wiem gdzie.

Ja taki sprzęt już mam :) Brakuje mi tylko bandaża elastycznego...No, żeby sobie biust przytwierdzić...co by sobie guzów na czole nie porobić...:)))))
16 lutego 2015 10:12 / 3 osobom podoba się ten post
MeryKy

Ja wzielam skakanke ze soba. Jestem juz miesiac na zeslaniu a skakanka lezy i czeka w walizce :))) Musze chyba sobie osobistego kopa w cztery litery dać?

Samo otwieranie walizki i patrzenie na skakankę to też forma jakiegoś sportu.Ćwiczy się palce(rozsuwając zamki)no i oczy(sprawdzając czy dany przedmiot aby napewno jest na miejscu)no i oczywiście ćwiczenie na silną wolę(kiedyś nadejdzie ten dzień).
16 lutego 2015 10:15 / 2 osobom podoba się ten post
Ola55

Ja taki sprzęt już mam :) Brakuje mi tylko bandaża elastycznego...No, żeby sobie biust przytwierdzić...co by sobie guzów na czole nie porobić...:)))))

Olu miałabym ten sam problem.Szkoda zębów no a jak się wyciągnie do samej ziemi to za cholerę nie będzie można chodzić.