W domu #4

03 maja 2015 19:46 / 6 osobom podoba się ten post
W zachodniopomorskim też cudnie, wiosna w pełnej krasie.Cudownie rozkoszować się taką pogodą, czy to na spacerze, grillu, czy zbiorowym melanżu;)). No, ale na razie stopuję, rano trza wstać i załatwić to, co do załatwienia jest:)
03 maja 2015 19:54 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

W zachodniopomorskim też cudnie, wiosna w pełnej krasie.Cudownie rozkoszować się taką pogodą, czy to na spacerze, grillu, czy zbiorowym melanżu;)). No, ale na razie stopuję, rano trza wstać i załatwić to, co do załatwienia jest:)

A Ty już w domku? Ja myślałam, ze masz odsiadke do końca maja?
03 maja 2015 19:56 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Za dobre sprawowanie pojechała do domu wczesniej:)
03 maja 2015 20:01 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Zdecydowałam się nie przedłużać zlecenia-nie wytrzymałabym chyba:)
03 maja 2015 22:13 / 5 osobom podoba się ten post
Sezon rozpoczęty
03 maja 2015 22:20
Malgi

Sezon rozpoczęty :-)

Pochwal się gdzie?
Ja też jestem wędkarzem.
03 maja 2015 22:25 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

Pochwal się gdzie?
Ja też jestem wędkarzem.

Nasze jezioro Graniczne - 2 km od mojego domu Kaszuby, powiat Bytowski. Szczupak miał 85 cm długości, a ważony nie był, bo nie mam jeszcze takiej wędkarskiej wagi
W sumie złapaliśmy komplet, chociaż pierwszemu brakował centymetr do wymiaru i wrócił do wody. Ale ten drugi - 55 cm przy tym dużym wygląda jak ... pistolecik
03 maja 2015 22:27 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

Pochwal się gdzie?
Ja też jestem wędkarzem.

:)  ... a może jezioro Wielimie ? albo Zalewy Nadarzyckie? albo ... Wilczkowo , Wierzchowo , Dołgie , Radacz ,Damskie ... Okole z zerową klasą wody ,  a jest tego w okolicach !od metra i ciut ! A w nich: szczupaki , leszcze , sandacze ...  

03 maja 2015 22:43
Malgi

Nasze jezioro Graniczne - 2 km od mojego domu :-) Kaszuby, powiat Bytowski. Szczupak miał 85 cm długości, a ważony nie był, bo nie mam jeszcze takiej wędkarskiej wagi :-(
W sumie złapaliśmy komplet, chociaż pierwszemu brakował centymetr do wymiaru i wrócił do wody. Ale ten drugi - 55 cm przy tym dużym wygląda jak ... pistolecik :-)

No kurde, daleko ode mnie,
Wstyd się przyznać, w zeszłym roku tylko jeden szczupak 65cm, i jeden sandacz
a le dwa lata temu 3 piękne sandacze, moja ulubiona ryba, no ale jeszcze trzeba troche poczekać.
W zeszłym roku byłem ze znajomymi na takich - trudno to nazwać, mniej więcej pół chodowlanych stawach,
Pobawiłem się z jesiotrami (fajnie walczą) wyciągnąłem chyba z 5 czy 6 takich 60-90cm i suma 1,2m.
Przed 1 maja nie jeżdże, nie lubie białych ryb, dla mnie tylko żywiec i drapieżnik
03 maja 2015 22:47 / 1 osobie podoba się ten post
tyciek

:)  ... a może jezioro Wielimie ? albo Zalewy Nadarzyckie? albo ... Wilczkowo , Wierzchowo , Dołgie , Radacz ,Damskie ... Okole z zerową klasą wody ,  a jest tego w okolicach !od metra i ciut ! A w nich: szczupaki , leszcze , sandacze ...  

Oj w Szczeinku to też ostatni raz byłem chyba 20 lat temu :(
03 maja 2015 22:55
Malgi

Nasze jezioro Graniczne - 2 km od mojego domu :-) Kaszuby, powiat Bytowski. Szczupak miał 85 cm długości, a ważony nie był, bo nie mam jeszcze takiej wędkarskiej wagi :-(
W sumie złapaliśmy komplet, chociaż pierwszemu brakował centymetr do wymiaru i wrócił do wody. Ale ten drugi - 55 cm przy tym dużym wygląda jak ... pistolecik :-)

U mnie nie ma jezior, w promieniu 50 kilometów kilka sztucznych zbiorników (a w sumie tylko 2 poważniejsze)
ale w majówkę to nie ma gdzie kija wsadzić, planuje wyjazd na 2 dni za dwa tygodnie jak już wszystko się przewali,
no i oczywiście zaraz po 1.06
03 maja 2015 22:58 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Sezon rozpoczęty :-)

Cudo. Ja tam w pobliżu też łowię z mężem - w Kłącznie. Przyznam się jednak, że moja największa rybka miała może z 15 cm. Mąż opowiadał jak dawniej łowił szczupaki, karpie, ale teraz nie mamy szczęścia. Tyle, że ja nie łowię na żywca, to wiele się nie spodziewam, no i amatorem jestem
03 maja 2015 23:12 / 1 osobie podoba się ten post
Elu, ale mam z Tobą coś wspólnego:|))))
od wielu lat handlowałem osprzętem Electra Szczecinek,
teraz Schneider
03 maja 2015 23:25 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

Oj w Szczeinku to też ostatni raz byłem chyba 20 lat temu :(

noooo... to chyba już pora spojrzeć na nasze jeziora :) :) :) a jeszcze dorzucę Czaple (regaty ) i Żerdno ( zamek joanitów w St. Drahimiu , jakie tam noce świętojańskie bywają !!!! ) o pomniejszych wodach  to już nawet nie wspomnę ... ani : o grzybnych lasach , o bunkrach Wału Pomorskiego , o piknikach lotniczych w Świdwinie i Mirosławcu . o zlocie pojazdów militarnych w Bornem Sulinowie , o spotkaniach łowieckich w Połczynie Zdroju .... ech , zachodniopomorskie ....           
03 maja 2015 23:36
tyciek

noooo... to chyba już pora spojrzeć na nasze jeziora :) :) :) a jeszcze dorzucę Czaple (regaty ) i Żerdno ( zamek joanitów w St. Drahimiu , jakie tam noce świętojańskie bywają !!!! ) o pomniejszych wodach  to już nawet nie wspomnę ... ani : o grzybnych lasach , o bunkrach Wału Pomorskiego , o piknikach lotniczych w Świdwinie i Mirosławcu . o zlocie pojazdów militarnych w Bornem Sulinowie , o spotkaniach łowieckich w Połczynie Zdroju .... ech , zachodniopomorskie ....           

No a jak jeszcze dorzucasz grzyby i jacht!

No to mnie już złamałaś  :))))