W domu #4

24 lipca 2015 21:38 / 4 osobom podoba się ten post
Chyba szybko jesień nadejdzie .Chociaż dopiero połowa lata i bociany jeszcze nie nauczyły młodych dobrze latać to inne ptaki już zaczynają odlatywać:( Widziałam dziś dwa klucze gęsi odlatujących:( I brzozy nam już żółkną powoli:( Dobre to się kurczę zawsze szybko kończy:(A najśmieszniejsze jest to ,że ogórki dopiero łaskawie kwitnąć zaczynają:)Świat sie do góry nogami przewraca:):):)
24 lipca 2015 21:45 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Chyba szybko jesień nadejdzie .Chociaż dopiero połowa lata i bociany jeszcze nie nauczyły młodych dobrze latać to inne ptaki już zaczynają odlatywać:( Widziałam dziś dwa klucze gęsi odlatujących:( I brzozy nam już żółkną powoli:( Dobre to się kurczę zawsze szybko kończy:(A najśmieszniejsze jest to ,że ogórki dopiero łaskawie kwitnąć zaczynają:)Świat sie do góry nogami przewraca:):):)

Kasiu a ja przeczytalam tak:
Chyba szybko jelen nadejdzie chociaz jest polowa lata hiii
24 lipca 2015 21:49 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Kasiu a ja przeczytalam tak:
Chyba szybko jelen nadejdzie chociaz jest polowa lata hiii

Czyżbyś poszukiwała jelenia?hi hi hi To późnawo trochę, bo rykowiska to wiosną są:):):):)
24 lipca 2015 21:50 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Czyżbyś poszukiwała jelenia?hi hi hi To późnawo trochę, bo rykowiska to wiosną są:):):):)

Hee dobre.
24 lipca 2015 21:53
kasia63

nie wiosna tylko od polowy wrzesnia.Wiec jeszcze ma szanse
24 lipca 2015 21:56 / 1 osobie podoba się ten post
Kiedyś napisałem, iż mimo że nie jestem "opiekunem" to mam z Wami wiele wspólnego.
Wtedy bardziej miałem na myśli obowiązki domowe, opiekę "w pewnym stopniu", ale nie nad starszymi,
z praktyki to tylko tydzień z Moją u PDP w DE.
Teraz już chyba mam więcej z Wami wspólnego.
Od kilku dni codziennie wieczory spędzam w szpitalu
przedwczoraj nauczyłem się obsługi "elektrycznego" łóżka,
wczoraj przebywania z demencyjną Osobą i niestety schizofremia
dziś- zakładania pampersów i używania basenu.
W przyszłym tygodniu to już opieka domowa- endoproteza biodra.
Niestety - zaplanowany miesiąc temu tygodniowy urlop na przyszły tydzień został odwołany przez szefa
(bo zmienił mu się termin wyjazdu do Włoch)'
ale i tak musze iść na ten urlop
24 lipca 2015 22:03 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

nie wiosna tylko od polowy wrzesnia.Wiec jeszcze ma szanse:-)

No coś takiego!Faktycznie:)Myślałam,że jak inne zwierzaki, jelenie gody mają wiosną, ale doczytałam też ,że rykowisko trwa nawet miesiąc, więc chyba zdążysz Ona Lisa wyhaczyć przed zima jakiegoś jelenia?:):):)hi hi hi
24 lipca 2015 22:30 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

No coś takiego!Faktycznie:)Myślałam,że jak inne zwierzaki, jelenie gody mają wiosną, ale doczytałam też ,że rykowisko trwa nawet miesiąc, więc chyba zdążysz Ona Lisa wyhaczyć przed zima jakiegoś jelenia?:):):)hi hi hi

Postaram sie haa    Tylko zeby mnie zima nie zastala z moim zapalem.
24 lipca 2015 22:33 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Postaram sie haa:kocha nie kocha:    Tylko zeby mnie zima nie zastala z moim zapalem.

sam przyjdzie, w najmniej spodziewanym momencie.
24 lipca 2015 22:37 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

sam przyjdzie, w najmniej spodziewanym momencie.

To prawda, co ma byc, to bedzie.
25 lipca 2015 19:58 / 11 osobom podoba się ten post
Witam kochane grono opiekunkowe .
Fajniusio jest w domku spędzać czas z rodzinką .
Miałam cały tydzień latania i załatwiania nowej pracy w pl , lekarze itp.
Od 3.08 zaczynam pracę od pierwszej zmiany .
W poniedziałek jadę zakupić autko coby mieć czym dojeżdżać do pracki .
Pozdrowionka .
25 lipca 2015 22:15
alinka1339

Witam kochane grono opiekunkowe .
Fajniusio jest w domku spędzać czas z rodzinką .
Miałam cały tydzień latania i załatwiania nowej pracy w pl , lekarze itp.
Od 3.08 zaczynam pracę od pierwszej zmiany .
W poniedziałek jadę zakupić autko coby mieć czym dojeżdżać do pracki .
Pozdrowionka .

Powodzenia Alinko.
Pozdrawiam.
25 lipca 2015 22:28 / 1 osobie podoba się ten post
Dobranoc opiekunki Napisze jutro moja historie Dobrej Nocy z PDP pa
26 lipca 2015 09:41 / 6 osobom podoba się ten post
Po tygodniowej wizycie kuzynki, pomału wracam do codziennego "leniuchowania". Wczoraj cały dzień spędziłam na grzybobraniu (kilka jagódek po drodze zerwałam do ciasta). Trochę kurek (ponad kilogram), kilka prawdziwków, podgrzybków, czerwonych i siwych kozaczków (chyba z 5 różnych gatunków), maślaczki żółte i ziarniste oraz jeden zdrowiutki muchomorek czerwonawy
Dziś zaplanowane łowy na grubą rybę
26 lipca 2015 10:14 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

Po tygodniowej wizycie kuzynki, pomału wracam do codziennego "leniuchowania". Wczoraj cały dzień spędziłam na grzybobraniu (kilka jagódek po drodze zerwałam do ciasta). Trochę kurek (ponad kilogram), kilka prawdziwków, podgrzybków, czerwonych i siwych kozaczków (chyba z 5 różnych gatunków), maślaczki żółte i ziarniste oraz jeden zdrowiutki muchomorek czerwonawy :tanczy:
Dziś zaplanowane łowy na grubą rybę :lowi ryby:

Malgi, na litość boską... czy ten zdrowiutki muchomorek też będzie przeznaczony do spożycia???
Bo ja wiem że drugiego takiego mykologa jak Ty ze świecą szukać i to co ja szerokim łukiem ominę Ty z radością do koszyka zbierzesz... Ale muchomor ???