To się nazywa ''sukces'' dla Polski,
też się się cieszę z sukcesów naszych rodaków.
To się nazywa ''sukces'' dla Polski,
też się się cieszę z sukcesów naszych rodaków.
Ja też nawet wtedy kiedy jest poruszany nałóg alkoholowy........
cały świat akurat z tym (mam na myśli nałóg) walczy
bo problem jest nie tylko u Polaków
Mnie to nie boli......ale temat też ważny....
cieszę się że mamy nagrody i to jest w pewnym sensie prestiż
ale każdy postrzega jak chce....
Za takie zapitalanie to dużo za dużo ??? .....Teeee , Ty mnie po angielsku nie pisz ,bo ja tylko " w zagranicznym " to po niemiecku i rosyjsku gadam !....time - to chyba czas a Next ? następny , niedługi a może kurde " noc " .....wrzuć mi tłumaczenie , bo się wk..zdenerwuję !!! :-)))))))
A jeszcze jedno : na urodziny to dostałam 25 ( sł.dwadzieścia pięc ) ojro - nie jasno napisałam .:-)))
Ja nie mam kompleksów z powodu pochodzenia z kraju, gdzie alkohol leje się strumieniami (podobno) Piję alkohol na okazjonalnych imprezach, grillach i takich tam innych. Wszystko jest dla ludzi. To , że akurat toasty w Polsce wznosi sie alkoholem a nie sokiem pomarańczowym na przykład to nic złego.
W moim ;) DDR często, nawet bardzo czesto widze obrazki jakże bliźniaczo podobne do naszych polskich. Alkoholikow tutaj jest bardzo duzo ( to sie ma wypisane na czole) , niektórzy stoją pod sklepami i spozywają, podobnie jak młodziez przy samochodzie na parkingu sączy piwko.
Amerykanie , dajmy na to codziennie po pracy chleją równo drinki i jakoś im nikt tego nie wypomina. Stereotyp, że każdy Polak to pijak. Wszedzie sa alkoholicy i smakosze :)
Władze nasze wygoniły Żydów w 1965-1967 straciłam różnych fajnych ludzi, no ale o tym się nie mówi, bo i po co i pewnie mój post zaraz zniknie już się zamykam, a alkoholizm dalej jest itd, itp wkurzyłam się bo w czym problem poruszony przez ciebie w Żydach czy w alkoholu???? no tego nie wiem
i zaznaczam nie jestem Żydówką ani alkoholiczką........ pochodzenie mam niemieckie..........
Polacy spacyfikowali zydowskich mieszkancow wioski.Żydzi obwinili nas za pacyfikacje getta w Warszawie po powstaniu Zydow itd.itp Polityka,historia,obwinianie sie za to czy tamto.Było mineło trzeba patrzec na wszystko z tolerancja.Ludzie nie dziela sie na Polaków,Rosjan,Żydów czy Niemców tylko na madrych i glupich.Jednych nalezy moim zdaniem unikać
O przepraszam o zmienniczce nie doczytałem, bo w przeciwieństwie do innych, na co dzień muszę się zajmować pracą i posiadam ciekawsze zajęcia niż tylko klepanie na forum.Nie odpowiadam za allergie, co niektórych na moją osobę.Przykro mi, nie miałem okazji poznać osobiście.
Mimo wszystko znalazło się kilka inteligentnych osób, które potrafiły odczytać z poczuciem humoru mój wpis o Perfekcyknej Pani Domu i zaplusowały go.
Ja bym się nawet tak nie przejmował US jak wizją przewozu 20 tys euro w skarpetkach?? ha ha NIkogo nie straszyłem, jak to mówią uderz w stół, a nożyce się odezwą.
Każda opiekunka już wie, że i ją może spotkać szczęście w postaci duuużych pieniędzy i bryki w garażu w prezencie...ewentualnie zwiazku z Niemcem i życia jak w bajce.
I kto powiedział, że to zawód bez perspektyw?....... :-)
ps a najgorzej, że samowar nie wrócił na miejsce...żal.
No widzisz masz przynajmniej 10 głosów i możesz ten Twój związek zakładać. A ile Ci jeszcze brakuje?