Na wyjeździe #21

24 lutego 2015 11:22 / 2 osobom podoba się ten post
Beata73

To się nazywa ''sukces'' dla Polski,
też się się cieszę z sukcesów naszych rodaków.

Ja też nawet wtedy kiedy jest poruszany nałóg alkoholowy........
cały świat akurat z tym (mam na myśli nałóg) walczy
bo problem jest nie tylko u Polaków
Mnie to nie boli......ale temat też ważny....
cieszę się że mamy nagrody i to jest w pewnym sensie prestiż
ale każdy postrzega jak chce....

24 lutego 2015 11:32 / 6 osobom podoba się ten post
Gosiap

Ja też nawet wtedy kiedy jest poruszany nałóg alkoholowy........
cały świat akurat z tym (mam na myśli nałóg) walczy
bo problem jest nie tylko u Polaków
Mnie to nie boli......ale temat też ważny....
cieszę się że mamy nagrody i to jest w pewnym sensie prestiż
ale każdy postrzega jak chce....

Ja nie mam kompleksów z powodu pochodzenia z kraju, gdzie alkohol leje się strumieniami (podobno) Piję alkohol na okazjonalnych imprezach, grillach i takich tam innych. Wszystko jest dla ludzi. To , że akurat toasty w Polsce wznosi sie alkoholem a nie sokiem pomarańczowym na przykład to nic złego.
W moim ;) DDR często, nawet bardzo czesto widze obrazki jakże bliźniaczo podobne do naszych polskich. Alkoholikow tutaj jest bardzo duzo ( to sie ma wypisane na czole) , niektórzy stoją pod sklepami i spozywają, podobnie jak młodziez przy samochodzie na parkingu sączy piwko.
Amerykanie , dajmy na to codziennie po pracy chleją równo drinki i jakoś im nikt tego nie wypomina. Stereotyp, że każdy Polak to pijak. Wszedzie sa alkoholicy i smakosze :)
24 lutego 2015 11:34 / 2 osobom podoba się ten post
kto tak powie?
24 lutego 2015 11:37 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Za takie zapitalanie to dużo za dużo ??? .....Teeee , Ty mnie po angielsku nie pisz ,bo ja tylko " w zagranicznym " to po niemiecku i rosyjsku gadam !....time - to chyba czas  a Next ? następny , niedługi a może kurde " noc " .....wrzuć mi tłumaczenie , bo się wk..zdenerwuję !!! :-)))))))
A jeszcze jedno : na urodziny to dostałam 25 ( sł.dwadzieścia pięc ) ojro - nie jasno napisałam .:-)))

Już Ci kiedys pisałam , że powinnaś Pusi za trenowanie płacić...No powiedz szczerze...w domku, swoim prywatnym tez tak systematycznie chodziarstwo trenujesz...hę...????Wiesz ile kasy kosztuje taki osobisty trener? :)))))))))))))) No widzisz...:))))))))) Hmm, ukręćmy łeb temu angielskiemu :)) ....Ja to tak podsłuchałam...jak mówili...i chodzi " chyba " o to co ty myślisz.Skoro ja tak myślę i ty tez tak myślisz...to nie ma mowy o pomyłce...No way :)
24 lutego 2015 11:54
Przeciez juz bylo glosno o ,, polskich " obozach zaglady
24 lutego 2015 11:58 / 1 osobie podoba się ten post
pobieznie spojrzalam,bo nie jestem za tak zainteresowana tym problemem...jakos nie zastanawiam sie co bedzie do przodu,bo i tak na to wplywu nie mam...z wiekiem mi to przyszlo..antysemityzm to wielki problem,ale wplywu na to nie mam.a jak nie mam na cos wplywu to sie tym nie zajmuje...
24 lutego 2015 12:00 / 2 osobom podoba się ten post
ominę Twój post bo śmieszny dla mnie

24 lutego 2015 12:21 / 2 osobom podoba się ten post
Władze nasze wygoniły Żydów w 1965-1967 straciłam różnych fajnych ludzi, no ale o tym się nie mówi, bo i po co i pewnie mój post zaraz zniknie już się zamykam, a alkoholizm dalej jest itd, itp wkurzyłam się bo w czym problem poruszony przez ciebie w Żydach czy w alkoholu???? no tego nie wiem
i zaznaczam nie jestem Żydówką ani alkoholiczką........ pochodzenie mam niemieckie..........
24 lutego 2015 12:28 / 7 osobom podoba się ten post
doda1961

Ja nie mam kompleksów z powodu pochodzenia z kraju, gdzie alkohol leje się strumieniami (podobno) Piję alkohol na okazjonalnych imprezach, grillach i takich tam innych. Wszystko jest dla ludzi. To , że akurat toasty w Polsce wznosi sie alkoholem a nie sokiem pomarańczowym na przykład to nic złego.
W moim ;) DDR często, nawet bardzo czesto widze obrazki jakże bliźniaczo podobne do naszych polskich. Alkoholikow tutaj jest bardzo duzo ( to sie ma wypisane na czole) , niektórzy stoją pod sklepami i spozywają, podobnie jak młodziez przy samochodzie na parkingu sączy piwko.
Amerykanie , dajmy na to codziennie po pracy chleją równo drinki i jakoś im nikt tego nie wypomina. Stereotyp, że każdy Polak to pijak. Wszedzie sa alkoholicy i smakosze :)

I ja nie mam kompleksu mojego polskiego pochodzenia,
a alkoholizm to choroba społeczna o zasięgu globalnym,
w każdym kraju są pijacy,
ale są i tez ludzie ,którzy nie muszą pic alkoholu ,
żeby być złym czlowiekiem.
24 lutego 2015 12:30 / 11 osobom podoba się ten post
Gosiap

Władze nasze wygoniły Żydów w 1965-1967 straciłam różnych fajnych ludzi, no ale o tym się nie mówi, bo i po co i pewnie mój post zaraz zniknie już się zamykam, a alkoholizm dalej jest itd, itp wkurzyłam się bo w czym problem poruszony przez ciebie w Żydach czy w alkoholu???? no tego nie wiem
i zaznaczam nie jestem Żydówką ani alkoholiczką........ pochodzenie mam niemieckie..........

Polacy spacyfikowali zydowskich mieszkancow wioski.Żydzi obwinili nas za pacyfikacje getta w Warszawie po powstaniu Zydow itd.itp Polityka,historia,obwinianie sie za to czy tamto.Było mineło trzeba patrzec na wszystko z tolerancja.Ludzie nie dziela sie na Polaków,Rosjan,Żydów czy Niemców tylko na madrych i glupich.Jednych nalezy moim zdaniem unikać 
24 lutego 2015 12:37 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

Polacy spacyfikowali zydowskich mieszkancow wioski.Żydzi obwinili nas za pacyfikacje getta w Warszawie po powstaniu Zydow itd.itp Polityka,historia,obwinianie sie za to czy tamto.Było mineło trzeba patrzec na wszystko z tolerancja.Ludzie nie dziela sie na Polaków,Rosjan,Żydów czy Niemców tylko na madrych i glupich.Jednych nalezy moim zdaniem unikać 

Tak, to najpiękniejszy wpis, który mi dał ulgę, dzięki Orim

Cholercia, przepraszam wszystkich za to, że się uniosłam
24 lutego 2015 12:43 / 3 osobom podoba się ten post
robert72

O przepraszam o zmienniczce nie doczytałem, bo w przeciwieństwie do innych, na co dzień muszę się zajmować pracą i posiadam ciekawsze zajęcia niż tylko klepanie na forum.Nie odpowiadam za allergie, co niektórych na moją osobę.Przykro mi, nie miałem okazji poznać osobiście.
Mimo  wszystko znalazło się kilka inteligentnych osób, które potrafiły odczytać z poczuciem humoru mój wpis o Perfekcyknej Pani Domu i zaplusowały go.
Ja bym się nawet tak nie przejmował US jak wizją przewozu 20 tys euro w skarpetkach?? ha ha NIkogo nie straszyłem, jak to mówią uderz w stół, a nożyce się odezwą.
Każda opiekunka już wie,  że i ją może spotkać szczęście w postaci duuużych pieniędzy i bryki w garażu w prezencie...ewentualnie zwiazku z Niemcem i życia jak w bajce.
I kto powiedział, że to zawód bez perspektyw?....... :-)
ps a najgorzej, że samowar nie wrócił na miejsce...żal.

No widzisz masz przynajmniej 10 głosów i możesz ten Twój związek zakładać. A ile Ci jeszcze brakuje?
24 lutego 2015 12:46 / 7 osobom podoba się ten post
Coś tam w regulaminie chyba jest ,że nie dyskutujemy o polityce:)Jakoś takoś:)I cos o potrzebie wojenki forumowej ktos wczoraj wspominał tęsknie.....
A my przeciez żyjemy tu i teraz,przeszłość dawno za nami rozliczona czy nie,na 100 niewyjasnionych spraw 99 za naszego zycia i tak nie zostanie odkryta,po cholere sie tym karmic w nieskonczoność,komu to potrzebne ?
Wiosna idzie,żurawie dzis przyleciały,słonko świeci,mamy pracę,jestesmy zdrowi-za mało?Warto rozstrząsać przeszłość?Eeeeeee tam:)
24 lutego 2015 13:05 / 4 osobom podoba się ten post
Ja bardzo sie cieszę, że polskie kino zostało nagrodzone i że może coś dobrego ta nagroda przyniesie na przyszłość. I bardzo byłam zadowolona, kiedy reżyser wyszedł i przemówił po angielsku i nie było wstydu. Kulesza wspaniała, zachowanie bardzo swobodne. Żadnych kompekczasówsów.
Natomiast sama tematyka filmu pewnie daje dużo do myślenia. Bardzo podzieliła społeczeństwo, zwłaszcza internautów.
Cały czas pokazywano jak nas niszczono. Czy tych kilka filmów o tej tematyce zmieni rzeczywisty obraz tamtych lat?  Czy może tylko uszczęśliwi bardzo już nielicznych bo starych i pamiętających te okropne czasy ludzi?
Ja cieszę się, że takie filmy są, cieszy mnie że możemy poznawać historię widzianą oczami innych.
Temat rzeka.
Miłych powrotów do domów, a pracującym miłego popołudnia.
24 lutego 2015 13:06 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

No widzisz masz przynajmniej 10 głosów i możesz ten Twój związek zakładać. A ile Ci jeszcze brakuje?

Nie można zakładac czegoś co juz bardzo dobrze funkcjonuje :) Nie wszyscy ludzie sa tzw wazeliniarzami i swoje zdanie mają.:):):):)