Na wyjeździe #21

24 lutego 2015 14:32 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Moja po obejrzeniu filmu stwierdziła,że cienki ,książka lepsza.Ja nie czytałam i filmu też jeszcze nie obejrzałam.Więc nie wiem:(

Kasiula, najpierw przeczytaj potem pogadamy
24 lutego 2015 15:39 / 3 osobom podoba się ten post
Ja to nie wiem, czy ja to jakas super jestem czy co, czy na prawde dobra opiekunka, albo po prostu daje sie lubiec.
Pochwale sie. Pisalam przed wyjazdem z wnuczka mojej pdp, ze bede w Monachium. NO i kazala mi sie odezwac, tak wiec wczoraj se przypomnialam i odezwalam. Podalam nr komorki, dzisiaj corka mojej bylej pdp do mnie dzwonila i z checia cha sie ze mna spotkac. Przyjada do Monachium, w ktoras soboee. Teraz musze tylko z moja szefowa Baska ustalic, ze bede potrzebowala soboty. Mam nadzieje ze klapnie.
Mile to. Bo bylam tam rok temu a nadal utrzymujemy kontak.
Ba, nawet geszenk Piotrus dostal od nich jak sie urodzil, poczta przyszedl kocyk robiony na szydelku.

Szczerze [powiem. dobrze takie kontakty zawierac i utrzymywac, noz widelec kiedys sie moga przydac...
Ciesze sie na to spotkanie, bo bardzo ich lubilam i czulam sie tam jak czlonek rodziny, a nie wymagali odemnie niczego poza obowiazki opiekunki. Nawet jeszcze pomagali :)))
24 lutego 2015 15:53 / 6 osobom podoba się ten post
Szczerze ? Jolek możesz nawet w tą sobotę się spotkać - podpisała : szefowa Baśka ))))))))
24 lutego 2015 16:08 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Kasia, a na jak długo chcesz wyjechać ?

W zasadzie wsio ryba,4 tyg.do 12stu,dłużej to raczej chyba nie,najbardziej lubie te 6 tygodniowe wyjazdy:)
24 lutego 2015 16:17 / 5 osobom podoba się ten post
IGGA

Masz wielka rację Arabrab. Nie wolno tu pisac nic szczerze, bo znajdą sie tacy co doniosą. Pamiętam jak się pochwaliłam pachnącymi kopertami, które dostawałam od mojego hrabiego, kiedy pochwaliłam się moim serwisem rosenthal Pompadur na 12 osób. Nie wiem czy resztę prezentów tu wymieniałam. Ale kiedy wspomniałam, że dostałam informację że zostałam umieszczona w testamencie mojego pierwszego pracodawcy w Niemczech oj to już zapytano mnie tu ostro o odprowadzone podatki. Tak się wystraszyłam, że ze strachu wymyśliłam że rozliczam sie poza Polską, że jestem kosmitką. No to potem poszło w inna strone, że to niby kosmitom tu nie wolno.
Kobieca natura juz taka jest, ze trzeba sie pochwalić. Przeciez nikt nie będzie w urzedach głowy zawracał skromnymi prezentami, sama Andrea pisze że wcale nie Euro a tylko zł i o co ten ambaras.

Tak to juz w tej pracy jest czasem sie trafi na pachnace koperty a czasem na smierdzace pampersy :)))  Jak w ruletce,
24 lutego 2015 16:18 / 2 osobom podoba się ten post
Podzielę się tym że już zmienniczka dzwoniła 2 dni temu i gadałyśmy przez godzinę, aż telefon wysiadł... no wyczerpał się, jejku jadę do domku 03.03.
24 lutego 2015 16:23 / 3 osobom podoba się ten post
MeryKy

Tak to juz w tej pracy jest czasem sie trafi na pachnace koperty a czasem na smierdzace pampersy :)))  Jak w ruletce,

Ja niestety mam to drugie , ale ile po pleckach mnie wygłaszczą , wyklepią to się w pale nie mieści .I żadna skarbówa się do mnie nie doczepi !........tylko jakoś jak jestem zagłaskiwana " gięsiej " skórki nie mam ......chyba się starzeję ..buuuuuuu ! )))))))
24 lutego 2015 16:26 / 3 osobom podoba się ten post
Nie wiem gdzie to wrzucic, a musze sie podzielic:):):):)
Uzalezniona od czekolady jestem:):):) Hura!!!
http://m.newsweek.pl/naukowcy-wynalezli-czekolade-ktora-wygladza-zmarszczki,artykuly,357779,1.html
24 lutego 2015 16:26
kasia63

Moja po obejrzeniu filmu stwierdziła,że cienki ,książka lepsza.Ja nie czytałam i filmu też jeszcze nie obejrzałam.Więc nie wiem:(

Książkę dostałam w prezencie,jak tylko pojawiła sie w sprzedaży. Kilka razy podchodziłam do niej i niestety ... no nie podeszła mi. Za to teraz czytam " Cesarzową nocy" Ewy Stachniak i to juz inna "bajka". No nie bajka oczywiście, tylko losy Katarzyny Wielkiej, napisane super prozą.
24 lutego 2015 16:35 / 6 osobom podoba się ten post
IGGA

Masz wielka rację Arabrab. Nie wolno tu pisac nic szczerze, bo znajdą sie tacy co doniosą. Pamiętam jak się pochwaliłam pachnącymi kopertami, które dostawałam od mojego hrabiego, kiedy pochwaliłam się moim serwisem rosenthal Pompadur na 12 osób. Nie wiem czy resztę prezentów tu wymieniałam. Ale kiedy wspomniałam, że dostałam informację że zostałam umieszczona w testamencie mojego pierwszego pracodawcy w Niemczech oj to już zapytano mnie tu ostro o odprowadzone podatki. Tak się wystraszyłam, że ze strachu wymyśliłam że rozliczam sie poza Polską, że jestem kosmitką. No to potem poszło w inna strone, że to niby kosmitom tu nie wolno.
Kobieca natura juz taka jest, ze trzeba sie pochwalić. Przeciez nikt nie będzie w urzedach głowy zawracał skromnymi prezentami, sama Andrea pisze że wcale nie Euro a tylko zł i o co ten ambaras.

Smutne to wszystko...Nie wiem, czy zauważyliście,że Polacy lubią narzekac i w "dobrym tonie" jest mówienie,że  jest nam źle,że jesteśmy biedni itp. Nie lubimy ludzi, którym sie udało, mieli farta, są szcześliwi...Zawsze, znajdzie sie ktoś, kto bedzie szukał drugiego dna...Ja, dawno temu byłam w odwiedzinach u koleżanki mojej mamy( w dawnym Berlinie Zachodnim) i zostałam zaproszona do jej pracy- poznałam m.in. pana dyrektora i jego zastepce- troche porozmawialiśmy po angielsku( niemiecki mój to było tylko dzień dobry, dziekuje , prosze...) i...w przed dzień wyjazdu dostałam prezent - tak mniej wiecej mój półroczny dochód w PL( bo jestem miła, sympatyczna..., nawet, ta moja znajoma była zdziwiona jego wysokością,bo przede mną była inna Polka- też jej znajoma, która tam pomagała, opisywała m.in skoroszyty i dostała o połowe mniej). I co, znaczy sie,że byłam cwana i przebiegła, a może po prostu byłam sobą i akurat tym ludziom to pasowało, stac ich było , wiec dali...Widziałam,że im to też sprawiło radośc..
24 lutego 2015 16:39 / 21 osobom podoba się ten post
Kochani,przedstawiam moją pierwsza wnusię,druga ma urodzić sie jutro-jestem wreszcie prawdziwa Babcia!
24 lutego 2015 16:45 / 2 osobom podoba się ten post
kruszynka1964

Kochani,przedstawiam moją pierwsza wnusię,druga ma urodzić sie jutro-jestem wreszcie prawdziwa Babcia!

Zobaczyłam wpis Kruszynki i od razu pomyślałam- jest dzidziuś ! Gratuluję Szczęścia i życzę szczęścia. 
24 lutego 2015 16:51
moncherie

Nie wiem gdzie to wrzucic, a musze sie podzielic:):):):)
Uzalezniona od czekolady jestem:):):) Hura!!!
http://m.newsweek.pl/naukowcy-wynalezli-czekolade-ktora-wygladza-zmarszczki,artykuly,357779,1.html

i czasem daje za dużo serotoniny, bądź ostrożna....
24 lutego 2015 16:54 / 2 osobom podoba się ten post
kruszynka1964

Gratuluję.
Zdrówka,zdrówka i zdrówka.
Szczescia,szczescia i szczescia.
I wszystkiego czego mozna zapragnac,
rodzicom dzieciaczkom i babciom i dziadkom zycze.
24 lutego 2015 16:56 / 1 osobie podoba się ten post
kruszynka1964

Kruszynko, Niech Bóg błogosławi ,Aniołka . Niech zdrowo rośnie i sie rozwija. Dumna Babciu. hee,,
Gratulacje dla Ciebie.