Dlatego mam do dziś obawy nad założeniem konta internetowego -mam jakieś obawy chociaż wiem ,że wiele ludzi z tego korzysta i nic się nie dzieje-po prostu boję się
Dlatego mam do dziś obawy nad założeniem konta internetowego -mam jakieś obawy chociaż wiem ,że wiele ludzi z tego korzysta i nic się nie dzieje-po prostu boję się
??????????????????????????
To tak można ?
O tak można sie bać ..DDD
Doda, ja w Niemczech mam konto i co tydzien o bankomat zahaczam, wiec kontrole mam;)
nie wiem jak to bedzie, babka jako tako, gorzej ze skąpą rodzinką...
zmienniczka guzik wyegzekwowała.... wszystko teraz na moim łbie.
Jestem zrąbana drogą strasznie, ale nic nie mogę zrobić, bo wnuczek jeszcze siedzi u babci....
Nie wyobrazam sobie w dzisiejszych czasach nie mieć dostepu do bankowości internetowej. Jak wobec tego miałabym płacić rachunki w Polsce, kiedy jestem w Niemczech ? Jak dofinansowywać dziecko własne, jak płacić ZUS i podatki i wreszcie jak sprawdzić, czy pracodawca przelał nalezne mi wynagrodzenie?
No, jak ty jesteś w Niemczech prawie na stałe, to nie masz wyboru, musisz korzystać z bankowości internetowej.
Ja szczęśliwie zjeżdżam do kraju, płacę co trzeba i wracam.
No nie tak do końca, teraz po raz pierwszy jestem tak długo, bo czeka mnie gruntowny remont mojego domu, więc potrzebuję pieniędzy duzo na ten cel, ale nawet jak miałam turnusy 2 miesieczne to tez przeciez musiałam płacic rachunki , składki, podatki itd.....a pewnych płatnosci na zapas zrobic się nie da niestety :)
Poza tym mam awersję do okienek pocztowych i bankowych, wiecznych kolejek i nadętych panienek z okienek :))))))))))))