Na wyjeździe #21

04 marca 2015 16:55 / 1 osobie podoba się ten post
slonecznie

Dużo wiesz:). Interesujesz się tą tematyką?

Ale chciałabym wiedzieć jeszcze więcej ).
Słonecznie, interesuje mnie wszystko co ciekawe jest, a że mam bardzo dobrą pamięć, więc nawet informacje zdobyte przed wielu laty, pozostają.
Tak, interesują mnie także mitologie różnych narodów. A zaczęło się to wszystko od historii w klasie 8 szkoły podstawowej i właśnie od okresu starożytnej Grecji i Mezopotamii. A wkuwanie wszystkich bogów i który od czego był sprawiało mi dużą przyjemność )
Czego moi równieśnicy pojąć nie mogli )

04 marca 2015 17:06 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

Ale chciałabym wiedzieć jeszcze więcej :-)).
Słonecznie, interesuje mnie wszystko co ciekawe jest, a że mam bardzo dobrą pamięć, więc nawet informacje zdobyte przed wielu laty, pozostają.
Tak, interesują mnie także mitologie różnych narodów. A zaczęło się to wszystko od historii w klasie 8 szkoły podstawowej i właśnie od okresu starożytnej Grecji i Mezopotamii. A wkuwanie wszystkich bogów i który od czego był sprawiało mi dużą przyjemność :-))
Czego moi równieśnicy pojąć nie mogli :-))

Ja rozumiem ale moze zostanmy przy dekoldach ha ha ha
04 marca 2015 17:12 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

Ja rozumiem ale moze zostanmy przy dekoldach ha ha ha

Podobno to wszystko, tzn. te dekolty były i są po coś.
No bo naukowcy zbadali, że patrzenie na kobiece piersi przedłuża Panom życie o 5 lat.)
Orim, ano idź poprzedłuzać sobie życie.
A ja też się zastanowię, jak mojemu Pdp przedłużyć o te 5 lat także )
04 marca 2015 17:13 / 2 osobom podoba się ten post
Czytaliście oferte opiekunka dostaje 50euro na tydzień dla siebie na wyżywienie czyli wychodzi ok 7euro na dzień na trzy posiłki.........
04 marca 2015 17:17 / 5 osobom podoba się ten post
amelka

No bo naukowcy zbadali, że patrzenie na kobiece piersi przedłuża Panom życie o 5 lat.:-))
A ja też się zastanowię, jak mojemu Pdp przedłużyć o te 5 lat także :-))

Oj to ja działam niczym lek doskonały.
Jestem niepoprawna jesli chodzi o dekolty. wycinam w każdym nawet podkoszuku.
I gapią sie faceci, a ja myslałam że im sie to podoba, a oni tak dla zdrowia? Dla tych 5 lat+.
04 marca 2015 17:18 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

Czytaliście oferte opiekunka dostaje 50euro na tydzień dla siebie na wyżywienie czyli wychodzi ok 7euro na dzień na trzy posiłki.........

Też czytałam. Nie wiem jak to sobie wyobrażają. Podoba mi się zwłaszcza ten dopisek o "własnych potrzebach". Za duże to one raczej nie mogą być. Pewnie jogurt raz w tygodniu ;))))' Resztę raczej trzeba we własnym zakresie opłacić
04 marca 2015 17:19 / 3 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

Ja dopstaje 50 euro a dwie osoby. :) Na tydzien na wszystko. 
Oj teraz to moge szalec, ale no nic nie wiadomo, prawdopodobnie bede zjezdzac na inna stelle.
Babcia miala byc przeniesona z izolatki, ale wczoraj wieczorem znowu cos sie dzialo, a jutro corka ma termin u lekarza. Najprawdopodbniej nie wyjdzie.
Lekarz powiedzial, ze jak maja miejsce w Pflegeheimie to ja wypusci na kilka dni do domu, jak nie to ja zostawi w szpitalu, czyli musi byc cos na reczy, a oni dalej badaja, bo nadal nie wiedza co jest, a ja korzystam i zwiedzam mOnchium, bo to moje ostatnie dni tutaj. Ehh.
04 marca 2015 17:19 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

No bo naukowcy zbadali, że patrzenie na kobiece piersi przedłuża Panom życie o 5 lat.:-))
A ja też się zastanowię, jak mojemu Pdp przedłużyć o te 5 lat także :-))

Ty uwazaj aby mu sie co innego nie przeluzylo ha ha O rekach myslalem - to tak dla jasnosci hihi
04 marca 2015 17:21 / 2 osobom podoba się ten post
IGGA

Oj to ja działam niczym lek doskonały.
Jestem niepoprawna jesli chodzi o dekolty. wycinam w każdym nawet podkoszuku.
I gapią sie faceci, a ja myslałam że im sie to podoba, a oni tak dla zdrowia? Dla tych 5 lat+.

Igga, dobrze myślałaś. 
04 marca 2015 17:26 / 1 osobie podoba się ten post
Jolek

Oj teraz to moge szalec, ale no nic nie wiadomo, prawdopodobnie bede zjezdzac na inna stelle.
Babcia miala byc przeniesona z izolatki, ale wczoraj wieczorem znowu cos sie dzialo, a jutro corka ma termin u lekarza. Najprawdopodbniej nie wyjdzie.
Lekarz powiedzial, ze jak maja miejsce w Pflegeheimie to ja wypusci na kilka dni do domu, jak nie to ja zostawi w szpitalu, czyli musi byc cos na reczy, a oni dalej badaja, bo nadal nie wiedza co jest, a ja korzystam i zwiedzam mOnchium, bo to moje ostatnie dni tutaj. Ehh.

I z tego jeszcze do kawiarni chodzisz z PDP?
Nie wyobrażam sobie tego. Ja mam 50e na tydzień, ale na dodatkowe zakupy. Raz w tygodniu robię z córką PDP robie duże zakupy, a potem tylko jak coś zapomniałam to dokupuję. I oczywiście  na kawę w kawiarni. Pewnie, że nieraz mi zostaje kasa ale zwracam lub informuję o kwocie jaka mi została.
04 marca 2015 17:26 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Ty uwazaj aby mu sie co innego nie przeluzylo ha ha O rekach myslalem - to tak dla jasnosci hihi

O, mój Pdp to bardzo kulturalny starszy Pan. Dżentelmen w pełni tego słowa znaczeniu.
I z pewnością nie przedłuży Jemu się nic, co od Niego zależy )
04 marca 2015 17:27 / 2 osobom podoba się ten post
Jolek

Jolek bój się Boga jakbym ja dostała tyle na zakupy to bym zaśmiała się temu komuś w twarz.....takie "numery"trzeba natychmiast zgłaszać agencji to przecież zakrawa na głodzenie opiekunki!!!
Dobrze że stamtąd wyjeżdżasz na nowym miejscu będzie super zobaczysz.
04 marca 2015 17:29 / 2 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Też czytałam. Nie wiem jak to sobie wyobrażają. Podoba mi się zwłaszcza ten dopisek o "własnych potrzebach". Za duże to one raczej nie mogą być. Pewnie jogurt raz w tygodniu ;))))' Resztę raczej trzeba we własnym zakresie opłacić

Te "własne potrzeby" tak mnie rozśmieszyły że się nie moge uspokoić i tak zachodze w głowe co za wygórowane potrzeby może mieć opiekunka bo to taka szałowa kwota że można się rozmarzyć.......
04 marca 2015 17:30 / 5 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

Jolek bój się Boga jakbym ja dostała tyle na zakupy to bym zaśmiała się temu komuś w twarz.....takie "numery"trzeba natychmiast zgłaszać agencji to przecież zakrawa na głodzenie opiekunki!!!
Dobrze że stamtąd wyjeżdżasz na nowym miejscu będzie super zobaczysz.

Jak mi Kasiu znajda szybko nowe miejsce, bo jutro bedzie oficjalna informacja od rodziny. A jak nie znajda to szczerze ? Cos zarobilam zawsze, pojade do do mojego dziecka i bede przytulac do Wielkanocy i dopiero po swietch wyjade, psuje mi to troche moje plany, ale sierpien musze byc w domu, chocby nie wiem com, bo wtedy moje dziecko bedzie mialo rocek, a to dla mnie wieksze swieto niz jakiekolwiek inne :)))
04 marca 2015 17:31 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

O, mój Pdp to bardzo kulturalny starszy Pan. Dżentelmen w pełni tego słowa znaczeniu.
I z pewnością nie przedłuży Jemu się nic, co od Niego zależy :-))

no to przedluzaj mu zycie