Na wyjeździe #21

09 marca 2015 17:35
Pytane było dwuznaczne! i myślę, że odowiedź też będzie dwuznaczna.
Ja po paru poprzednich miesiącach – nie zastanawiam się – Czy? Tylko w jakim stopniu??
09 marca 2015 17:42 / 2 osobom podoba się ten post
mzap88

heh przeżyłam rodzinną kawę... powiem tak: tu wszyscy z rodziny są normalni tylko ta córka "Zakupowa" jest naprawdę antypatyczna..... pogadałam sobie z jej mężem, matko co ten chłop widzi w tej babie.... kurde wszystcy spoko, a ona się jakoś nie udała, szkoda.

Ja tez sie kiedys zastanawialam w mojej rodzinie pdp, dlaczego akurat ta corka musi byc " szefem" od pieniedzy itp, kuedys mi sam powiedziala , nikt nie chce tego sie podjac, bo wszyscychca byc ci dobrzy, a finanse ma trzymac. twarda reka:)))
09 marca 2015 19:07 / 3 osobom podoba się ten post
Przeczytałam aktualne ofert pracy w jednym było napisane "wsparcie psychiczne" kurcze tak sobie myśle że zakres naszych obowiązków się poszerza w takim tempie że trudno nadążyć.To w końcu kim my jesteśmy?? A gdzie są najbliżsi i znajomi naszych PDP??
Moim zdaniem pisanie takiego czegoś w ogłoszeniu przekracza nasze kompetencje i naszą wiedze.
Czy naszym zadaniem jest siedzenie obok chorego trzymanie go za rękę i mówienie że będzie lepiej???
09 marca 2015 19:44 / 2 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

Przeczytałam aktualne ofert pracy w jednym było napisane "wsparcie psychiczne" kurcze tak sobie myśle że zakres naszych obowiązków się poszerza w takim tempie że trudno nadążyć.To w końcu kim my jesteśmy?? A gdzie są najbliżsi i znajomi naszych PDP??
Moim zdaniem pisanie takiego czegoś w ogłoszeniu przekracza nasze kompetencje i naszą wiedze.
Czy naszym zadaniem jest siedzenie obok chorego trzymanie go za rękę i mówienie że będzie lepiej???

Nie narzekaj, jeszcze nie ma wymagań aby przeprowadzić psychoterapię. Ale wszystko przed nami, niektóre firmy są twórcze. Już teraz pojawia się w ofertach konieczność "ćwiczenia z PDP, więc za jakiś czas ...... kozetka i popłynie opowieść życia ;)))))))))))))
09 marca 2015 20:48 / 1 osobie podoba się ten post
Może miała krew arabską. Tam panie lubią chodzić zimą w szlafrokach, zamiast w płaszczach. Przypuszczam, że z biedy. 
A na nogach gruuuube, pluszowe skarpety i laczki:) I już mamy wyjściowy strój:)
09 marca 2015 20:48 / 1 osobie podoba się ten post
No to ciasto upieczone na przywitanie zmienniczki , chałupka wysprzątana i obiadzik już na jutro się gotuje .Jak ja lubię te przygotowania do wyjazdu do domku oj lubię.
09 marca 2015 20:48 / 3 osobom podoba się ten post
No to ciasto upieczone na przywitanie zmienniczki , chałupka wysprzątana i obiadzik już na jutro się gotuje .Jak ja lubię te przygotowania do wyjazdu do domku oj lubię.
09 marca 2015 21:08 / 5 osobom podoba się ten post
Pięknie dziś było, słonecznie :)
09 marca 2015 21:13 / 1 osobie podoba się ten post
Najlepsza charakterystyka prawdziwej Niemki, jaką czytałam ;-))
09 marca 2015 21:19 / 8 osobom podoba się ten post
Ale może jest dobra w łóżku. A skarpety zdjąć można. I gdzie on taką drugą znajdzie?
09 marca 2015 21:21 / 3 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

No a nie będzie?
10 marca 2015 09:52 / 8 osobom podoba się ten post
Nie wiem o co chodziło autorowi ogłoszenia. Ale przecież jak pdp mieszka samotnie, to już nasza obecność jest wsparciem psychicznym dla niego.
10 marca 2015 12:38 / 2 osobom podoba się ten post
no!
jeszcze nieoficjalnie, ale jednak.
Firma szuka zmiany na 2 kwietnia.
Jupi!
10 marca 2015 12:40 / 1 osobie podoba się ten post
giunta

Pięknie dziś było, słonecznie :)

ale zazdroszczę!
10 marca 2015 13:42
Przeczytalam dzis ogloszenie
potrzebna opiekunka z dobrym jezykiem czynnym prawkiem do 3 dzieci (7;5i 5 lat)
ich mama chora na raka,
obowiazki prowadzenie gospodarstwa dom.opieka nad dziecmi,(dziadkowie pomagaja w opiece i maz)pranie sprzatanie ,gotowanie a w przyszlosci opieka nad chora,rak szybko postepuje

1200 euro plus dod,za swieta,plus busowe